پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا

چربی در بارداری، کدام ها مضرند؟


کدام چربی‌ها در بارداری مضرند؟
 چربی‌ها به دو گروه عمده اشباع و غیر‌اشباع تقسیم‌بندی می‌شوند، آنها را نام برده و درباره آنها توضیح می‌دهد:
1- نوع اشباع آن که کبد را تحریک می‌کند تا کلسترول بد تولید کند، مانند چربی‌های موجود در گوشت قرمز و گوشت چرخ‌کرده. البته کمترین چربی‌اشباع‌شده در گوشت مرغ و ماهی و میگو وجود دارد. در شیر و ماست و پنیر پر‌چرب هم روغن اشباع‌شده وجود دارد و جالب است بدانید که لبنیات پر چرب 3 برابر نوع کم‌چرب، چربی دارند.
2- چربی های غیر‌اشباع: این نوع چربی‌ها گیاهی هستند و در خوراک‌های دریایی هم وجود دارند که باعث کاهش کلسترول بدن می‌شوند مانند تخمه آفتابگردان، هسته انگور، جوانه گندم، سویا، ذرت، پنبه‌دانه، کنجد، دانه‌های روغنی و حتی در بعضی سبزیجات مانند اسفناج. در زیتون، کانولا، بادام، پسته و فندق هم حاوی چربی‌های غیر اشباع هستند  اما تأکید می‌شود که خانم‌ها باید در مصرف این چربی‌ها تعادل را رعایت کنند.
البته روغن‌های غیر‌اشباعی هم وجود دارد که سبب افزایش کلسترول بد و سرطان می‌شود مانند روغن‌های نباتی جامد و مارگارین، سرخ کردنی‌ها، فست‌فود‌ها، چیپس و پفک.