دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

تغذیه مادر شیرده، غذاهای مفید و مضر


غذای مادر شيرده بايد حاوی مقادير زيادی مواد مغذی و ويتامين باشد زيرا ويتامين‌های موجود در شير مادر عمدتاً انعكاسی از مقدار ويتامين مصرفی مادر است.
تغذیه مادر شیرده
پريسا ترابي، متخصص تغذیه گفت: مادران شيرده برای پيشگيری از كم آبی بدن بايد حدود 8 تا 10 ليوان در روز آب بنوشند. مايعاتی شامل شير، دوغ، چای، آب ميوه و حتی مواد غذايی آبدار مانند خورشت‌ها برای زنان شيرده مفيد است.
توليد شير مادر 
لازم به ذكر است كه توليد شير مادر بستگی به مقدار مصرف مايعات ندارد و می توان گفت كه افزايش مصرف مايعات موجب افزايش توليد شير مادر نمی شود.
مصرف نوشابه‌های كافئين‌دار مانند چای غليظ، قهوه و كولا‌ها بايد در دوران شيردهی كاهش پيدا كند به دليل اينكه اين مواد ممكن است سبب تحريك‌پذيری، بی اشتهایی و كم‌خوابی شيرخوار شود.
ویتامین ها
از نظر ويتامين‌، غذای مادر شيرده بايد حاوی مقادير زيادی مواد مغذی باشد كه ويتامين‌های
موجود در شير مادر عمدتاً انعكاسی از مقدار ويتامين مصرفی مادر است.

املاح معدنی
از نظر املاح معدنی برخی از مواد مانند كليسم، فسفر، آهن، روی بدون دخالت تغذيه مادر از ذخاير بدن او در شير وارد ميشود اما برخی املاح مانند يد در شير مادر ارتباط مستقيمی با تغذيه مادر دارد.
مادران شيرده همچون دوران بارداری از نمك يددار تصفيه شده به مقدار كافی و با شرايط نگهداری مناسب استفاده كنند.