شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
آمنیوسنتز چیست؟
آمنیوسنتز روشی برای تشخیص بیماریهای جنین قبل از تولد است.آمنیوسنتز برای تشخیص بیماریها در جنین از جمله سندرم داون و سایر اختلالات کروموزومی، ناسازگاری گروه خون، عدم بلوغ کامل ریهها، نقص در تشکیل کامل ستون فقرات و بیرونزدگی نخاع، اشکال در تشکیل کامل مغز و سایر نقایص ساختمان بدن هنگام تولد به کار میرود.
کیسه آمنیون کیسهای است شبیه یک بالون که جنین را احاطه کرده و داخل این کیسه از مایع آمنیون پر شده و جنین در آن شناور است. مایع آمنیون به عنوان ضربهگیر عمل میکند و از چسبیدن جنین به دیواره رحم جلوگیری کرده و حرکات جنین را امکانپذیر میکند.
آمنیوسنتز روشی برای تشخیص بیماریهای جنین قبل از تولد است. مقدار کمی از مایع آمنیون توسط سرنگهای مخصوص از طریق پوست شکم کشیده میشود. داخل این مایع سلولهای جنینی وجود دارد. این سلولها حاوی اطلاعات ژنتیکی مهمی درباره کاریوتیپ جنین است. کاریوتیپ تصویری از کروموزومهای داخل سلول است که تعداد، اندازه و شکل کرموزومها را نشان میدهد، به این ترتیب میتوان نقایص کروموزومی را که باعث تولد نوزاد نابهنجار میشود، تشخیص داد.آمنیوسنتز بین هفتههای ۱۵ تا ۱۷ بارداری انجام میشود و حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان میبرد. در این روش پزشک بعد از ضدعفونی کردن و بیحس کردن پوست شکم با استفاده از سونوگرافی محل قرار گرفتن جفت و جنین را تعیین میکند و با یک سوزن باریک و بلند از روی دیواره شکم وارد حفره آمنیون شده و ۳۰ سیسی از مایع را داخل سرنگ مخصوص میکشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست