سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا
زمان شروع غذای کمکی، کی؟
تغذیه تکمیلی به معنای دادن سایر غذاها علاوه بر شیر مادر به کودک است. این غذاها، غذای کمکی نامیده میشوند و پایان شش ماهگی، بهترین سن شروع غذاهای کمکی است.
زهرا زینلی کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت تاکستان اظهار کرد: در طول دوره تغذیه تکمیلی، شیرخوار خوردن غذاهای جامد و نیمه جامد را به تدریج یاد میگیرد به طوری که در پایان یک سالگی میتواند همراه خانواده از غذای سفره استفاده کند.
![زمان شروع غذای کمکی، کی؟](/web/imgs/12/50/nl7kl1.jpeg)
وی ادامه داد: همانطور که کودک رشد میکند و فعالتر میشود، به سنی میرسد که دیگر شیر مادر به تنهایی برای تامین نیازهای تغذیهای او کافی نیست، بنابراین غذاهای کمکی برای تامین انرژی مورد نیاز کودک لازم هستند، چون اگر این کمبود تامین نشود، رشد کودک متوقف یا کند خواهد شد.
زینلی با عنوان کردن این موضوع که شروع زود هنگام غذای کمکی موجب میشود تا معده شیرخوار با ماده غذایی کم ارزشتر از شیر مادر لبریز شود و تمایل شیر خوار برای خوردن شیر مادر که هنوز مناسبترین غذا برای اوست، کم شود که در نتیجه موجب کند شدن رشد کودک میشود.
به گفته وی چون در ماههای اول زندگی، قدرت دفاعی دستگاه گوارش شیرخوار در برابر عوامل بیماریزا کم است، غذای کمکی بر عکس شیر مادر به سهولت با ویروسها و باکتریهای آلوده میشود و خطر عفونت و اسهال را به شدت افزایش میدهد و احتمال بروز حساسیت و آلرژی در بزرگسالی، افزایش مییابد.
این کارشناس تغذیه گفت: غذای کمکی کودک در هفته اول ماه هفتم با فرنی شروع میشود و در هفته دوم، شامل شیربرنج و حریره بادام؛ هفته سوم شامل پوره سبزیجات، هفته چهارم شامل سوپ حاوی گوشت و سبزیجات، ماه هشتم شامل زرده تخم مرغ، ماههای نهم و دهم شامل حبوبات، آب میوه و میوه، ماههای دهم و یازدهم شامل انواع ماهی، پنیر پاستوریزه، انواع میوه، سوپ، کته، پوره بدون اضافه کردن نمک و چاشنی و بعد از 12 ماهگی تمام غذاهای سفره خانوار است.
وی با بیان اینکه در سال اول زندگی از آنجاکه غذای کودک شیر مادر است، ابتدا شیر سپس غذای کمکی داده شود، ولی در سال دوم زندگی ابتدا به کودک غذا و بعد شیر مادر داده شود؛ اظهار کرد: بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف پنج تا هفت روز فاصله باشد تا دستگاه گوارش کودک به ماده غذایی جدید عادت کند یا اگر به یک ماده غذایی ناسازگاری نشان داد، شناسایی شود.
این کارشناس تاکید کرد: قبل از یک سالگی، از دادن برخی موادغذایی مانند اسفناج، کلم، آلبالو، گیلاس، انگور، کشمش، انواع توت، مرکبات، کیوی، خربزه، بادام زمینی، عسل، پنیر، شیر گاو و سفیده تخم مرغ خودداری شود، زیرا منجر به ایجاد حساسیت در کودک خواهد شد.
به گفته زینلی، برای مغذی کردن غذای کمکی از گوشت، مخلوط زرده تخم مرغ با کمی شیر، حبوبات و غلات جوانه زده (مانند عدس و ماش) استفاده شود تا پروتئین، ویتامین و املاح آن بیشتر شود.
زهرا زینلی کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت تاکستان اظهار کرد: در طول دوره تغذیه تکمیلی، شیرخوار خوردن غذاهای جامد و نیمه جامد را به تدریج یاد میگیرد به طوری که در پایان یک سالگی میتواند همراه خانواده از غذای سفره استفاده کند.
![زمان شروع غذای کمکی، کی؟](/web/imgs/12/50/nl7kl1.jpeg)
وی ادامه داد: همانطور که کودک رشد میکند و فعالتر میشود، به سنی میرسد که دیگر شیر مادر به تنهایی برای تامین نیازهای تغذیهای او کافی نیست، بنابراین غذاهای کمکی برای تامین انرژی مورد نیاز کودک لازم هستند، چون اگر این کمبود تامین نشود، رشد کودک متوقف یا کند خواهد شد.
زینلی با عنوان کردن این موضوع که شروع زود هنگام غذای کمکی موجب میشود تا معده شیرخوار با ماده غذایی کم ارزشتر از شیر مادر لبریز شود و تمایل شیر خوار برای خوردن شیر مادر که هنوز مناسبترین غذا برای اوست، کم شود که در نتیجه موجب کند شدن رشد کودک میشود.
به گفته وی چون در ماههای اول زندگی، قدرت دفاعی دستگاه گوارش شیرخوار در برابر عوامل بیماریزا کم است، غذای کمکی بر عکس شیر مادر به سهولت با ویروسها و باکتریهای آلوده میشود و خطر عفونت و اسهال را به شدت افزایش میدهد و احتمال بروز حساسیت و آلرژی در بزرگسالی، افزایش مییابد.
این کارشناس تغذیه گفت: غذای کمکی کودک در هفته اول ماه هفتم با فرنی شروع میشود و در هفته دوم، شامل شیربرنج و حریره بادام؛ هفته سوم شامل پوره سبزیجات، هفته چهارم شامل سوپ حاوی گوشت و سبزیجات، ماه هشتم شامل زرده تخم مرغ، ماههای نهم و دهم شامل حبوبات، آب میوه و میوه، ماههای دهم و یازدهم شامل انواع ماهی، پنیر پاستوریزه، انواع میوه، سوپ، کته، پوره بدون اضافه کردن نمک و چاشنی و بعد از 12 ماهگی تمام غذاهای سفره خانوار است.
وی با بیان اینکه در سال اول زندگی از آنجاکه غذای کودک شیر مادر است، ابتدا شیر سپس غذای کمکی داده شود، ولی در سال دوم زندگی ابتدا به کودک غذا و بعد شیر مادر داده شود؛ اظهار کرد: بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف پنج تا هفت روز فاصله باشد تا دستگاه گوارش کودک به ماده غذایی جدید عادت کند یا اگر به یک ماده غذایی ناسازگاری نشان داد، شناسایی شود.
این کارشناس تاکید کرد: قبل از یک سالگی، از دادن برخی موادغذایی مانند اسفناج، کلم، آلبالو، گیلاس، انگور، کشمش، انواع توت، مرکبات، کیوی، خربزه، بادام زمینی، عسل، پنیر، شیر گاو و سفیده تخم مرغ خودداری شود، زیرا منجر به ایجاد حساسیت در کودک خواهد شد.
به گفته زینلی، برای مغذی کردن غذای کمکی از گوشت، مخلوط زرده تخم مرغ با کمی شیر، حبوبات و غلات جوانه زده (مانند عدس و ماش) استفاده شود تا پروتئین، ویتامین و املاح آن بیشتر شود.
سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی مجلس شورای اسلامی دولت
تهران وزارت بهداشت قتل هواشناسی حوادث خودکشی شهرداری تهران خانواده آموزش و پرورش سلامت سازمان هواشناسی قوه قضاییه
قیمت طلا خودرو قیمت دلار دولت سیزدهم بازار خودرو قیمت خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه دلار حقوق بازنشستگان بنزین
سینمای ایران تئاتر سینما کتاب رسانه ملی علیرضا قربانی تلویزیون تخت جمشید کنسرت دفاع مقدس فیلم موسیقی
دانش بنیان وزیر علوم ماهواره
رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه آمریکا اسرائیل فلسطین روسیه فرانسه ترکیه جو بایدن دونالد ترامپ چین
فوتبال پرسپولیس استقلال یورو 2024 کریستیانو رونالدو تیم ملی پرتغال لیگ برتر باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی همراه اول الکامپ نمایشگاه الکامپ سامسونگ اپل ایرانسل فیبرنوری ربات گوگل وزیر ارتباطات
تغذیه کاهش وزن موبایل سرطان مغز لاغری چاقی ویتامین تب دانگ آلزایمر گرمازدگی