یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

8 شاخصه مهم مهد کودک(1)


حضور در فضای مهد به کودکان کمک می‌کند تا برقراری روابط اجتماعی را بیاموزند و ارتباط با مربیان و مسئولان مهد این فرصت را ایجاد می‌کند تا کودکان، برقراری رابطه با بزرگ‌سالانی غیر از اعضای خانواده را نیز تمرین کنند. دکتر اسماء عاقبتی روانشناس کودک و نوجوان نکات مهمی را در خصوص رفتن کودکان به مهدهای کودک عنوان و شاخص‌های یک مهد کودک خوب را تشریح کرد:

چه سنی برای ورود کودک به مهد کودک و جدایی از والدین مناسب است؟
با توجه به این که مهد کودک‌ها علاوه بر نگهداری کودکان برای مدت زمانی مشخص، به آموزش آن‌ها نیز می‌پردازند و مفاهیم اولیه را به کودکان می‌آموزند توصیه می‌شود که کودکان بالای سه سال به مهد کودک بروند.معمولا توصیه می‌شود که کودکان زیر سه سال در منزل بمانند و در صورت امکان در کنار مادر خود باشند اما از  سه سالگی رفتن به مهد کودک برای کودکان مفید است.  والدین می‌توانند بسته به شرایط خانوادگی خود، مدت زمان حضور کودک در مهد را تغییر دهند.

8 شاخصه مهم مهد کودک(1)


آیا ضرورت دارد که والدین، کودکان خود را به مهد کودک‌ها بسپارند یا فقط مادران شاغل باید این کار را بکنند؟
نظم و انضباط حاکم بر مهد، کودک را برای حضور در مدرسه آماده می‌کند و از این نظر کودکان مادران شاغل و خانه‌دار می‌توانند از حضور در مهدکودک بهره‌مند شوند.با توجه به این که مهد کودک‌ها علاوه بر نگهداری کودکان برای مدت زمانی مشخص، به آموزش آن‌ها نیز می‌پردازند و مفاهیم اولیه را به کودکان می‌آموزند توصیه می‌شود که کودکان بالای سه سال به مهد کودک بروند.
والدین چگونه می‌توانند یک مهد کودک با حداقل استانداردها را تشخیص دهند؟  چه ملاک‌هایی را باید برای انتخاب یک مهد کودک در نظر بگیرند؟
چند ملاک جهت انتخاب مهدکودک خوب حائز اهمیت است. یکی از آن‌ها تخصص و تحصیلات مدیر مهد کودک است. این مطلب از این جهت مهم است که نگرش مدیر مهد کودک تعیین‌کننده تمام عوامل دیگر در یک مهد است. مدیر مهد، مربیان را انتخاب می‌کند، در خرید تجهیزات نظر می‌دهد و سخنرانان مختلف را به مهد دعوت می‌کند.
گاهی بی‌اطلاعی مدیر سبب می‌شود که مربیان یا سخنرانانی برای کودکان و خانواده‌های شان انتخاب شوند که نه تنها نقش مثبتی ندارند، بلکه با ارائه اطلاعات یا روش‌های غلط تربیتی اثرات منفی نیز بر جای گذارند.
همچنین تعداد مربیان (هر چه نسبت تعداد مربیان به تعداد کودکان بیشتر باشد نظارت بهتری به وجود خواهد آمد) و تحصیلات آن‌ها نیز مهم است. محیط مهد کودک باید عاری از خطر و دارای عوامل برانگیزاننده تخیل و تفکر کودک مثل وسایل بازی مناسب باشد.
ارگان‌های نظارتی چه معیارهایی را برای گزینش مربیان مهدها باید در نظر بگیرند. به طور کلی شما به عنوان یک متخصص و روانشناس بالینی چه معیارهایی را برای انتخاب و آموزش‌های مربوط به مربیان مهد کودک پیشنهاد می‌کنید؟
یکی از مهم‌ترین عوامل جهت انتخاب مربیان سطح تحصیلات و تخصص آن‌ها است. داشتن تجربه صرف نمی‌تواند جایگزین آموزش و تخصص باشد چه بسا که مربی باتجربه یک شیوه نادرست را سال‌ها تکرار کرده باشد. تعداد مربیان و انگیزه آن‌ها جهت کار با کودکان نیز اهمیت دارد.
ادامه دارد ...
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.