چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

دستور دادن به کودک ممنوع!


یک استاد حوزه و دانشگاه برخورد لجاجت‎آمیز افراد در خانواده را یکی از عوامل مهم پرخاشگری فرزندان دانست و گفت: باید والدین آگاهی کامل درخصوص شیوه‎های صحیح تربیتی را فرا گرفته باشند چرا که در صورت عدم آگاهی موجب برهم زدن شخصیت فرد در آینده می‌شوند.
یکی از نشانه‎های سلامت بلوغ در افراد رسیدن به اقتدار و استقلال است که در این ارتباط مشاهده افرادی که با والدین خود بر سر موضوعات مختلف به اختلاف برمی‏‌خورند حاکی از عدم شناخت والدین از این مقطع تربیتی فرزندان‌شان است.
وی افزود: در روانشناسی اسلامی زندگی فرد از زمان تولد به سه بخش هفت سال تقسیم می‌شود که هفت سال اول، زمان فرمانروایی کودک است که شامل تولد تا 7 سالگی است. هفت سال دوم، زمان فرمانبرداری است که از سن هفت تا 14 سالگی است و هفت سال سوم، سن 14 تا 20 سالگی است که با تأمل در این کلمات و معنای مفهومی هر یک می‎توان اطلاعات خوبی از این بخش‎ها کسب کرد.
این مشاور دینی در دانشگاه زنجان تصریح کرد: والدین در سن 14 تا 20 سالگی لجاجت بیشتری نسبت به فعالیت‎های فرزندان‌شان دارند که این لجاجت در برابر استقلال فرزندان‌شان خودنمایی می‎کند. در این مقطع تربیتی که مهمترین دوره تربیتی فرزندان محسوب می‌شود در صورت عدم آگاهی، فاصله گرفتن فرد از والدین بروز پیدا می‌کند و در نتیجه افراد پرخاشگری را شیوه کاری خود برای رسیدن به هدف‎های خود قرار می‌دهند.
وی افزود: شیوه بیان مطلب یکی از مهارت‎های مهم در ابراز خواسته والدین در برابر فرزندان محسوب می‌شود و باید همواره مراقب باشیم که در برابر فرزندان‌مان از الفاظ دستوری استفاده نکنیم. محمدی تصریح کرد: برقراری رابطه دوستانه با اعضای خانواده به خصوص رابطه والدین با فرزندان باید به گونه‎ای باشد که فرد همواره والدین خود را دوستی مهم و نزدیک به‌خود به‌شمار آورد. وی خاطرنشان کرد: مشورت کردن با فرزندان در امور مختلف موجب رشد شخصیت آنها می‌شود. پس از همان ابتدا باید برای آموختن حس مشارکت، فرزندان‌مان را در جمع و امور سهیم کنیم.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.