سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

مديريت مالي و راهکار هایی برای آموزش آن به بچه ها


نی نی بان: در 8 سالگي مي‌تواند برخي از خريد‌هاي خود را انجام دهد و در 12 سالگي مي‌تواند براي پول توجيبي‌اش برنامه‌ريزي كند تا چيز‌هاي مورد علاقه‌اش را بخرد؛ حتي اگر قرار باشد چند هفته پولش را پس‌انداز كند.


در 16 سالگي بايد بتواند با پولي كه به او مي‌دهيد، لباس‌هايش را خريداري كند. به اين ترتيب، او مي‌آموزد كه چگونه پولش را صرف اولويت‌ها كند و چگونه با قيمت‌هاي مناسب و نه زياد بالا خريد كند.

پس از اتمام مدرسه نيز فرزندان مي‌توانند در كنار ادامه تحصيل، مشاغل نيمه‌وقت بگيرند و هزينه‌هاي اضافي خود را با كار كردن تامين كنند. اين كه به هر فرزندي چقدر پول توجيبي بدهيد، بستگي به سن او و وضعيت فكري و مديريتي او دارد؛ اما آنچه اهميت قابل ملاحظه‌اي دارد، اين است كه اگر پول توجيبي‌اش تمام شد، نبايد دوباره به او پول بدهيد. هيچ ايرادي ندارد، اگر چند روزي پول نداشته باشد.

بدين ترتيب ياد مي‌گيرد كه دفعه بعد با مديريت و برنامه‌ريزي بهتري پولش را خرج كند.تنها چيزي كه بايد به ياد داشته باشيد، اين است كه وقتي فرزندان هنوز كودك هستند و هنوز به مدرسه نرفته‌اند، در حضورشان از كمبودها و بحران‌هاي مالي صحبت نكنيد.البته در مورد معقول بودن يا نبودن هزينه و خريد گفتگو كنيد؛ اما اگر بگوييد كه پول كافي نداريد، كودكان بسرعت نگران مي‌شوند و تصور مي‌كنند كه والدين به اندازه خوراك و غذاي آنها هم پول ندارند و از اين رو احساس گناه و ناتواني مي‌كنند.