چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
آلرژی غذایی نوزاد، شایع ترین حساسیت ها
دکتر حامد شفق، فوق تخصص گوارش و کبد اطفال با بیان اینکه حدود 8 تا 10 درصد بچه های دنیا ازحساسیت غذایی رنج می برند، افزود: نحوه مصرف موادغذایی، تغییر ترکیبات مواد غذایی، نحوه تهیه در کارخانه ها، تغییرسیستم ایمنی بدن و استفاده از افزودنیهای صنعتی سبب شده تعداد زیادی از کودکان از حساسیت غذایی رنج ببرند.
شیوع حساسیت غذایی در دوران نوزادی
حساسیت های غذایی شایع در دوران نوزادی معمولا در 6 ماه اول یا حداکثر یک سال اول بروز کرده و مدت زمان آن وابسته به نوع مواد غذایی است.
حساسیت های شایع در دوران نوزادی
آلرژی های شایع دوران کودکی محدود بوده و شامل پروتئین شیرگاو، مغزها ( بادام ، پسته )، سویا، تخم مرغ ، گندم و غذاهای دریایی است که حدود 85 تا 90 درصد حساسیت غذایی را شامل می شود. البته عدم تحمل لاکتوز که ناشی از کمبود یک آنزیم است که با مصرف شیر بروز می کند ارتباطی با حساسیت ندارد.
شروع تغذیه کمکی و غذاهای جامد در نوزادان، قبل از شش ماهگی نیز می تواند سبب بروز حساسیت غذایی شود.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال با بیان اینکه ممکن است حساسیت به شیرگاو تا 3 سالگی برطرف شود اما مغزها و غذاهای دریایی مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد، اظهار کرد:حساسیت به شیر گاو شایع تر بوده و معمولا به صورت وجود خون درمدفوع است اما ممکن است با اسهال آبکی، اسهال چرب و نفخ همراه باشد.
در مواجهه با این موارد اگر نوزاد از شیر مادر استفاده می کند مادر از مصرف لبنیات منع شده که معمولا طی 24 ساعت برطرف می شود و اگر نوزاد از شیر خشک استفاده می کند برای وی شیرخشک رژیمی تجویز می شود.
آلرژی غذایی ممکن است به صورت اگزما یا کهیر، علائم تنفسی مانند سرفه مزمن و آسم، علائم گوارشی به صورت دل درد، اسهال و استفراغ بروز کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد اطفال یاد آور شد: نوعی از حساسیت شدید نیز آنافیلاکسی و خطرناک است که حتی ممکن است منجر به مرگ شود ولی معمولا در موارد نادر اتفاق می افتد.
آنافیلاکسی ( Anaphylaxis)
یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروها است.
توصیه به والدین:
موادغذایی که سبب بروز حساسیت غذایی میشود مواد اصلی موجود در رژیم غذایی هستند مانند شیر گاو، تخممرغ و… که مصرف آنها برای رشد در سنین ابتدایی زندگی ضروری است و نمیتوان آنها را از رژیم غذایی کودک حذف کرد.
شیرخوارانی که زمینه ارثی حساسیت دارند بهتر است والدین استفاده از برخی مواد غذایی مانند شیرگاو را بعد از یک سالگی، تخممرغ پس از 18 ماهگی، ماهی و غذاهای دریایی را پس از 3 سالگی موکول کنند که با این کار میتوان از بروز آلرژی غذایی تا حدودی پیشگیری کرد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
شیوع حساسیت غذایی در دوران نوزادی
حساسیت های غذایی شایع در دوران نوزادی معمولا در 6 ماه اول یا حداکثر یک سال اول بروز کرده و مدت زمان آن وابسته به نوع مواد غذایی است.
حساسیت های شایع در دوران نوزادی
آلرژی های شایع دوران کودکی محدود بوده و شامل پروتئین شیرگاو، مغزها ( بادام ، پسته )، سویا، تخم مرغ ، گندم و غذاهای دریایی است که حدود 85 تا 90 درصد حساسیت غذایی را شامل می شود. البته عدم تحمل لاکتوز که ناشی از کمبود یک آنزیم است که با مصرف شیر بروز می کند ارتباطی با حساسیت ندارد.
شروع تغذیه کمکی و غذاهای جامد در نوزادان، قبل از شش ماهگی نیز می تواند سبب بروز حساسیت غذایی شود.
این فوق تخصص گوارش و کبداطفال با بیان اینکه ممکن است حساسیت به شیرگاو تا 3 سالگی برطرف شود اما مغزها و غذاهای دریایی مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد، اظهار کرد:حساسیت به شیر گاو شایع تر بوده و معمولا به صورت وجود خون درمدفوع است اما ممکن است با اسهال آبکی، اسهال چرب و نفخ همراه باشد.
در مواجهه با این موارد اگر نوزاد از شیر مادر استفاده می کند مادر از مصرف لبنیات منع شده که معمولا طی 24 ساعت برطرف می شود و اگر نوزاد از شیر خشک استفاده می کند برای وی شیرخشک رژیمی تجویز می شود.
آلرژی غذایی ممکن است به صورت اگزما یا کهیر، علائم تنفسی مانند سرفه مزمن و آسم، علائم گوارشی به صورت دل درد، اسهال و استفراغ بروز کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد اطفال یاد آور شد: نوعی از حساسیت شدید نیز آنافیلاکسی و خطرناک است که حتی ممکن است منجر به مرگ شود ولی معمولا در موارد نادر اتفاق می افتد.
آنافیلاکسی ( Anaphylaxis)
یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروها است.
توصیه به والدین:
موادغذایی که سبب بروز حساسیت غذایی میشود مواد اصلی موجود در رژیم غذایی هستند مانند شیر گاو، تخممرغ و… که مصرف آنها برای رشد در سنین ابتدایی زندگی ضروری است و نمیتوان آنها را از رژیم غذایی کودک حذف کرد.
شیرخوارانی که زمینه ارثی حساسیت دارند بهتر است والدین استفاده از برخی مواد غذایی مانند شیرگاو را بعد از یک سالگی، تخممرغ پس از 18 ماهگی، ماهی و غذاهای دریایی را پس از 3 سالگی موکول کنند که با این کار میتوان از بروز آلرژی غذایی تا حدودی پیشگیری کرد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست