پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
دخترم غذا دوست نداره!
پرسش: دختر من 7 ماهشه و غذا دوست نداره . موقع غذا خوردن دهنشو سفت می بنده. براش برنامه تلوزیون هم گذاشتم فقط یه بار جواب داد. تصویر به دیوار چسبوندم فقط یک بار جواب داد . حالا دیگه اصلا نمی خوره . به نظرتون دیگه میشه چه کار کرد؟
پاسخ: 7 ماهگی تقریبا شروع تغذیه تکمیلی است
آیا کودک شما تا انتهای 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته است؟
وزن و قد فعلی و زمان تولدت کودکتان را اعلام کنید تا میزان رشد را بررسی کنم
مطلب زیر هم مفید است آن را مطالعه فرمایید
شروع تغذیه تکمیلی پایان شش ماهگی
وزن کودک در حال حاضر مناسب است.شروع غذای كمكی، از پایان ماه ششم است كه اولین غذایی كه به كودك می دهیم، فرنی است.هفته اول ماه هفتم:فرنی
شروع مقدار تغذیه روزانه: از یك قاشق مرباخوری شروع می شود.
طرز تهیه:
آرد برنج یك قاشق مرباخوری سرصاف، شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف، شیر 5 قاشق مرباخوری( كه بهتر است شیرمادر باشد)
آب و شكر و آرد برنج را با هم مخلوط می كنیم و بر روی حرارت می گذاریم. بعد از اینكه آرد برنج پخته شد، 5 قاشق شیر را اضافه كرده و می گذاریم بجوشد تا قوام بیاید. قوام آن باید كمی از شیرمادر بیشتر باشد. روز به روز بر حسب تحمل كودك، قوام آن بیشتر می شود تا به غلظت فرنی واقعی نزدیك شود.
در روش دیگر می توان بعد از اینكه آب و شكر و آرد برنج روی حرارت قوام آمد شیرمادر را اضافه كرد تا كمی رقیق تر شود.
در طول ماه ششم پس از شیرخوردن، بر حسب تمایل كودك 3 تا 4 بار در روز به او فرنی بدهید.
هفته دوم ماه هفتم: حریره بادام
مقدار مصرف روزانه: از یك قاشق مرباخوری و یك بار در روز شروع می شود. به تدریج كه مقدار تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد، مقدار و دفعات تغذیه با فرنی كم می شود.
تهیه:شیر پاستوریزه نصف لیوان، شکر ربع قاشق چایخوری، آرد برنج 1 قاشق مرباخوری سرصاف، مغز بادام شیرین پوست گرفته و رنده شده 5 عدد.
طرز تهیه:
بادام ها را رنده كرده و در یك پارچه ململ می ریزیم و داخل شیر فشار می دهیم تا شیره خود را پس دهد. آرد برنج را در آن حل كرده و شكر را نیز به آن اضافه می كنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا قوام بیاید.
توجه:
از زمان شروع غذای كمكی، باید آب جوشیده خنك شده را به اندازه كافی به شیرخوار داد.
حریره بادام نیز مانند فرنی از یك قاشق مرباخوری، یك بار در روز شروع می شود تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز می رسد. فراموش نشود كه در این هفته به تدریج مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد و تغذیه با فرنی كم می شود. بنابراین در هر وعده یا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی كرد.
دو هفته آخر ماه هفتم:
ضمن ادامه تغذیه با شیرمادر قبل از هر وعده غذای كمكی، در این دو هفته، شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. به این ترتیب كه روز اول، صبح و عصر و شب هر بار از 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می كند و ظهرعلاوه بر فرنی یا حریره بادام، یك قاشق مرباخوری سوپ هم می خورد. به این ترتیب هر روز 1 قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه، ولی از فرنی یا حریره بادام كم می شود تا بر حسب اشتهای كودك مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.
برای سهولت كار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار، می توان یك روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده كرد.
مواد لازم برای تهیه سوپ:
گوشت بدون چربی: یك تكه خورشی( معمولاً به اندازه یك تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارحجیت گوشت گوسفند، مرغ و گوساله
برنج:یك قاشق مرباخوری
هویج:یك سوم هویج متوسط
طرز تهیه:
بعد از این كه گوشت كمی پخته شد، برنج و هویج به آن اضافه می شود. پس از پختن كامل باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا به غلظت فرنی برسد.
توجه:
1- هر سه روز یك بار یك نوع سبزی به مقدار كم به سوپ اضافه می شود، مانند جعفری، گشنیز و یا لوبیا سبز، كدوی سبز، كرفس و... .
2- به سوپ، نمك، شكر یا چاشنی نباید اضافه كرد.
3- بهتر است كدو، كرفس و لوبیا سبز را اول پخته بعد به سوپ اضافه كرد.
4- سبزی ها باید در آخرین لحظات پخت سوپ اضافه شوند. در ظرف را نیز ببندید تا ویتامین های آن از بین نرود.
5- اسفناج تا 1 سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
پاسخ: 7 ماهگی تقریبا شروع تغذیه تکمیلی است
آیا کودک شما تا انتهای 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته است؟
وزن و قد فعلی و زمان تولدت کودکتان را اعلام کنید تا میزان رشد را بررسی کنم
مطلب زیر هم مفید است آن را مطالعه فرمایید
شروع تغذیه تکمیلی پایان شش ماهگی
وزن کودک در حال حاضر مناسب است.شروع غذای كمكی، از پایان ماه ششم است كه اولین غذایی كه به كودك می دهیم، فرنی است.هفته اول ماه هفتم:فرنی
شروع مقدار تغذیه روزانه: از یك قاشق مرباخوری شروع می شود.
طرز تهیه:
آرد برنج یك قاشق مرباخوری سرصاف، شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف، شیر 5 قاشق مرباخوری( كه بهتر است شیرمادر باشد)
آب و شكر و آرد برنج را با هم مخلوط می كنیم و بر روی حرارت می گذاریم. بعد از اینكه آرد برنج پخته شد، 5 قاشق شیر را اضافه كرده و می گذاریم بجوشد تا قوام بیاید. قوام آن باید كمی از شیرمادر بیشتر باشد. روز به روز بر حسب تحمل كودك، قوام آن بیشتر می شود تا به غلظت فرنی واقعی نزدیك شود.
در روش دیگر می توان بعد از اینكه آب و شكر و آرد برنج روی حرارت قوام آمد شیرمادر را اضافه كرد تا كمی رقیق تر شود.
در طول ماه ششم پس از شیرخوردن، بر حسب تمایل كودك 3 تا 4 بار در روز به او فرنی بدهید.
هفته دوم ماه هفتم: حریره بادام
مقدار مصرف روزانه: از یك قاشق مرباخوری و یك بار در روز شروع می شود. به تدریج كه مقدار تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد، مقدار و دفعات تغذیه با فرنی كم می شود.
تهیه:شیر پاستوریزه نصف لیوان، شکر ربع قاشق چایخوری، آرد برنج 1 قاشق مرباخوری سرصاف، مغز بادام شیرین پوست گرفته و رنده شده 5 عدد.
طرز تهیه:
بادام ها را رنده كرده و در یك پارچه ململ می ریزیم و داخل شیر فشار می دهیم تا شیره خود را پس دهد. آرد برنج را در آن حل كرده و شكر را نیز به آن اضافه می كنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا قوام بیاید.
توجه:
از زمان شروع غذای كمكی، باید آب جوشیده خنك شده را به اندازه كافی به شیرخوار داد.
حریره بادام نیز مانند فرنی از یك قاشق مرباخوری، یك بار در روز شروع می شود تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز می رسد. فراموش نشود كه در این هفته به تدریج مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد و تغذیه با فرنی كم می شود. بنابراین در هر وعده یا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی كرد.
دو هفته آخر ماه هفتم:
ضمن ادامه تغذیه با شیرمادر قبل از هر وعده غذای كمكی، در این دو هفته، شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. به این ترتیب كه روز اول، صبح و عصر و شب هر بار از 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می كند و ظهرعلاوه بر فرنی یا حریره بادام، یك قاشق مرباخوری سوپ هم می خورد. به این ترتیب هر روز 1 قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه، ولی از فرنی یا حریره بادام كم می شود تا بر حسب اشتهای كودك مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.
برای سهولت كار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار، می توان یك روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده كرد.
مواد لازم برای تهیه سوپ:
گوشت بدون چربی: یك تكه خورشی( معمولاً به اندازه یك تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارحجیت گوشت گوسفند، مرغ و گوساله
برنج:یك قاشق مرباخوری
هویج:یك سوم هویج متوسط
طرز تهیه:
بعد از این كه گوشت كمی پخته شد، برنج و هویج به آن اضافه می شود. پس از پختن كامل باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا به غلظت فرنی برسد.
توجه:
1- هر سه روز یك بار یك نوع سبزی به مقدار كم به سوپ اضافه می شود، مانند جعفری، گشنیز و یا لوبیا سبز، كدوی سبز، كرفس و... .
2- به سوپ، نمك، شكر یا چاشنی نباید اضافه كرد.
3- بهتر است كدو، كرفس و لوبیا سبز را اول پخته بعد به سوپ اضافه كرد.
4- سبزی ها باید در آخرین لحظات پخت سوپ اضافه شوند. در ظرف را نیز ببندید تا ویتامین های آن از بین نرود.
5- اسفناج تا 1 سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست