سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

مقابله با سرطان از محال تا واقعیت


محققین به تازگی راهی برای مقابله با انواع سلولهای سرطانی یافته اند که در طی آن با تقویت سیستم ایمنی بدن موفق به دور زدن سلولهای سرطانی شده اند.
اصلاح ژنتیکی سیستم ایمنی بدن
متخصصان سرطان موفق به اصلاح ژنتیکی سیستم ایمنی بدن موش شده‌اند به طوری که به تومورها حمله کند و از این شیوه به عنوان راهی برای بریدن ترمز سیستم ایمنی مقابل سرطان یاد می‌کنند.
دستکاری سلول‌های سیستم ایمنی
وظیفه سیستم ایمنی بدن، دفاع در برابر عفونت ها و غدد سرطانی است اما تومورها موفق به متوقف کردن حملات سیستم ایمنی می شوند. تیم متخصصان دانشگاه کالج لندن دی‌ان‌ای سلول‌های سیستم ایمنی را طوری دستکاری کردند که مقابله آنها با سلول سرطانی متوقف نشود.
کارشناسان می گویند که این ایده باید در انسان هم آزمایش شود اما حتی در موش هم تحولی هیجان‌انگیز است.
نبرد با سرطان
به گزارش بی‌بی‌سی، در سال های اخیر بهره برداری از سیستم ایمنی بدن برای نبرد با سرطان یکی از مهیج‌ترین رشته های پزشکی بوده است. بخش بزرگی از این تحقیقات صرف کشف حقه‌های شیمیایی می شود که تومورها برای از کار انداختن سیستم ایمنی سوار می کنند. طبقه ای از داروها به نام ‘چکپوینت اینهیبیتور’ها مثل پمبرولیزوماب و نیوولوماب هستند که حقه‌ تومورها را مسدود می کنند و هم اکنون برای بیماران تجویز می شوند.
نتایج خیره کننده
این داروها در برخی بیماران به نتایج خیره کننده منجر می شود اما می تواند باعث عوارض جانبی شود چون کل سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
شیوه ای که هم‌اکنون در حال آزمایش است یکی از این حقه ها را خنثی می کند تا مانع از کار افتادن سیستم ایمنی شود، اما فقط آن دسته از سلول های ایمنی را دستکاری می‌کند که به سلول سرطانی حمله می کنند به این معنی که باقی سلول های ایمنی دست نمی خورند.
در آزمایش ها روی موش، دانشمندان سلول های مهاجم تی – که بافت های سرطانی را می بلعند – را از درون تومور استخراج کردند. سپس با استفاده از پیشرفته ترین فناوری ویرایش ژنتیکی، دی‌ان‌ای در داخل سلول های تی اصلاح شد به طوری که سرطان ها نتوانند مانع حمله آنها شوند.
دانشمندان می گویند که با این کار به اصطلاح ترمز سلول ایمنی را می برند
در آزمایش ها روی دو سرطان، ملانوما و فیبروسارکوما، درصد بقای موش ها از کمتر از 20 درصد طی 60 روز بدون درمان، به بیش از 70 درصد با درمان، افزایش یافت. دکتر «سرجیو کوزادا» از محققان در این مطالعه، گفت:‌ این کشفی هیجان انگیز است و بدان معنی است که ممکن است راهی برای دور زدن سیستم دفاعی سرطان داشته باشیم.
داروهای موجود همه سلول های ایمنی بدن را دستکاری می کنند که دارای عوارض جانبی است، درحالی که شیوه تازه فقط سلول هایی را تغییر می دهد که به سرطان می رسند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.