یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تغذیه مادران شیرده، نیازهای بدنشان


یک اعتقاد قدیمی در بین خانواده‌‌ها آن است که برای شیردهی مناسب، مادران باید میزان غذای بیشتر از حد عادی مصرف نمایند تا شیر آنها بیشتر شود. اما تحقیقات علمی نشان داده است، در صورتی که رژیم غذایی مادر متعادل و متنوع باشد، کمیت و کیفیت شیر او برای نوزادش بهترین خواهد بود و اگر بخواهد پرخوری کند، نتیجه آن افزایش وزن در دوران شیردهی می‌‌باشد.
اگرچه از دیدگاه علم تغذیه، مادران شیرده به طور متوسط نیاز به پانصد کیلوکالری انرژی بیشتری دارند، اما یک روش ساده و سرانگشتی برای آن که مادران شیرده بدانند که انرژی لازم را دریافت کرده‌اند و دچار پرخوری نشده اند، آن است که هر زمان در این دوران احساس گرسنگی کردند، حتما غذا یا مواد غذایی را میل نمایند و به هیچ عنوان به دلیل مشغله کاری، نگهداری نوزاد و یا کم بودن زمان برای انجام فعالیت‌‌های روزانه، رژیم غذایی خود را محدود نکنند.
چون که محدودیت دریافت مواد غذایی به معنی کاهش حجم و کیفیت شیر برای نوزاد می‌‌باشد. یکی از توصیه‌‌های اکید متخصصان تغذیه در مورد رژیم غذایی مادر شیرده آن است که او حتما باید به طور متنوع از تمام گروه‌‌های غذایی استفاده نماید.
 
این امر باعث می‌‌شود تا تمایل نوزاد به مصرف شیر مادر بیشتر شود. البته باید توجه کرد که مادر شیرده در مصرف برخی از مواد غذایی باید دقت نماید. برای مثال مصرف زیاد غذاهای آماده و نیمه آماده در دوران شیردهی با تمایل کم نوزاد به مصرف شیر در ارتباط است. به همین دلیل توصیه می‌‌شود که مادر از انواع غذاهای طبیعی، تازه و ارگانیک در رژیم غذایی خود استفاده نماید تا شیر کافی و با کیفیت برای نوزاد خود داشته باشد.