یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

۹ اشتـبـاه در خریـد محصولات غذایـی


۹ اشتـبـاه در خریـد محصولات غذایـی

آیا شما هم از آن افرادی هستید که فکر می کنند محصولات غذایی ارگانیک, سالم ترین و مغذی ترین خوراکی ها هستند

آیا شما هم از آن افرادی هستید که فکر می‌کنند محصولات غذایی ارگانیک، سالم‌ترین و مغذی‌ترین خوراکی‌ها هستند؟ اگر اینطور است، سخت در اشتباه هستید. ارگانیک بودن یک محصول غذایی، یعنی اینکه آن محصول از شر انواع سموم و کودهای شیمیایی در امان بوده است...

این دوری از سم‌های شیمیایی هم لزوما به معنای مغذی‌تر بودن یا داشتن مواد معدنی و ویتامین‌های بیشتر نیست و اینکه خوراکی‌های ارگانیک، خوراکی‌های مغذی‌تری هستند، یک باور عامیانه است. اگر دوست دارید با درست و نادرست بودن باورهای عامه دیگر در صنایع غذایی بیشتر آشنا بشوید، بد نیست که این باورها را با ما مرور کنید.

● باور اول: یا سبوس‌دار یا هیچی!

در اینکه غلات سبوس‌دار، مزایای بیشتری نسبت به سایر غلات دارند، شکی نیست اما گاهی برخی افراد، به‌خصوص بچه‌ها، طعم بعضی از غلات سبوس‌دار مانند انواع نان‌ها را نمی‌پسندند. شما می‌توانید به جای اجبار کردن اعضای خانواده به خوردن تمام غلات سبوس‌دار، گاهی هم به سلیقه آنها احترام بگذارید؛ مثلا نان ساده بخرید و در عوض، ماکارونی‌های سبوس‌دار را از قفسه فروشگاه بردارید. طعم خوراکی‌هایی مانند ماکارونی سبوس‌دار با سس بهتر می‌شود و دیگر بهانه‌ای برای بچه‌ها باقی نمی‌ماند. حتما به فرزندان خود بگویید که غلات سبوس‌دار، منبع خوبی برای دریافت فیبر هستند و می‌توانند آنها را برای مدت بیشتری سیر نگه دارند.

● باور دوم: شیرینی؟ اسمشو نیار!

تا کی‌ می‌خواهید در برابر خواهش‌های فرزندتان مقاومت کنید یا پا روی علاقه خودتان به خوراکی‌های شیرین بگذارید؟ همه شیرینی‌ها که بد نیستند! از همین امروز، تعصبتان را کنار بگذارید و گاهی به سراغ شیرینی‌های کم‌شیرین و بدون خامه بروید؛ شیرینی‌هایی که با انواع مغزها و میوه‌های تازه یا خشک، ترکیب شده‌اند.

● باور سوم: فقط کم‌چرب

اگر روی بسته یک خوراکی، عبارت «کم‌چرب» یا «all-natural» را دیدید، سریع دست و پایتان را گم نکنید و آن محصول را به امید سالم بودنش نخرید. گاهی این فقط یک حقه تبلیغاتی برای جلب نظر مشتری است. بد نیست نگاهی به برچسب مواد تشکیل‌دهنده آن بیندازید تا متوجه بشوید که این محصول، انباشته از سدیم و شکر و انواع افزودنی‌هاست یا نه.

● باور چهارم: بچه‌ها را چه به خرید خوراکی؟

بسیاری از والدین، بچه‌ها را برای خرید موادغذایی همراه خود نمی‌برند اما این کار کاملا اشتباه است. وقتی بچه‌ها با شما به فروشگاه موادغذایی می‌آیند و با مشورت آنها خرید می‌کنید، میل بیشتری هم به خوردن خوراکی‌های سالمی مانند شیر یا انواع میوه‌ها و سبزی‌ها پیدا می‌کنند؛ مخصوصا اگر در انتهای خرید، به آنها اجازه دهید یک خوراکی به انتخاب خودشان بخرند.

● باور پنجم: غذاهای حاضری مثل غذاهای خانگی!

خریدن و مصرف مداوم غذاهای حاضری مانند انواع خورش‌ها یا سس‌های گوشتی برای تهیه ماکارونی که فقط به گرم کردن پیش از مصرف نیاز دارند، به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. این محصولات سرشار از سدیم و انواع نگهدارنده‌ها هستند و می‌توانند در درازمدت باعث بالا رفتن فشار خون و ابتلا به ناراحتی‌های گوارشی شوند.

● باور ششم: تازه و کهنه ندارد که!

این یک باور کاملا صحیح است. اینکه خودتان یک کیلوگرم پرتقال بخرید و آبش را بگیرید کجا و اینکه یک پاکت آب‌پرتقال که با انواع نگهدارنده‌ها و اسانس‌ها ترکیب شده است، بخرید؛ کجا؟! به طور کلی، بهتر است که میوه‌ها، سبزی‌ها و مرغ و گوشت تازه بخرید و تا جایی که می‌توانید، دور انواع آبمیوه‌ها، سبزی‌های فریز‌شده و انواع فرآورده‌های گوشتی را خط بکشید.

● باور هفتم: لبنیات چرب‌تر، ارزش غذایی بیشتر

شیر و سایر لبنیات حاوی مقادیر بالایی از کلسیم، پروتئین و ویتامین D هستند. هرچه چربی لبنیات بیشتر باشد، کالری آنها هم بالاتر می‌رود و در نتیجه با اضافه‌وزن و چاقی مواجه می‌شوید. به علاوه، با بالا رفتن چربی لبنیات، جذب مواد مغذی آنها مانند کلسیم در بدن کاهش می‌یابد، بنابراین می‌بینید که در این مورد، اتفاقا هرچه چربی لبنیات کمتر باشد، ارزش غذایی‌شان بیشتر می‌شود.

● باور هشتم: اولین انتخاب، بهترین انتخاب

خیلی‌ها فکر می‌کنند تمام محصولات موجود در فروشگاه‌های موادغذایی، مثل هم هستند و دلیلی ندارد که تمام فروشگاه را مثلا برای خریدن یک عدد بیسکویت بگردند. این یک باور کاملا غلط است. این روزها، تنوع در صنایع غذایی و خوراکی‌ها آنقدر زیاد شده که با سر زدن به هر قفسه، با یک محصول جدیدتر مواجه می‌شوید. پس اولین خوراکی مورد نیازی که به دستتان رسید، از قفسه برندارید و تمام فروشگاه را برای خریدن سالم‌ترین محصول مورد نظرتان بگردید.

● باور نهم: محصولات فریزشده، ارزش غذایی کمتر

ما در باور ششم به این نکته اشاره کردیم که تا جایی که می‌توانید، خوراکی‌های تازه‌تر را تهیه کنید، اما این نکته در مورد خوراکی‌هایی مانند ناگت‌ها یا آبمیوه‌هایی بود که امکان فرآوری شدن و افزودن مواد دیگر به آنها وجود داشت. شما می‌توانید انواع گوشت‌هایی که هیچ نوع فرآوری خاصی روی آنها انجام نشده یا افزودنی و نگهدارنده ندارند، بدون دغدغه بخرید. ارزش غذایی گوشت‌های فریزشده،‌ هیچ تفاوتی با گوشت‌های تازه ندارد. البته هنگام خرید، حواستان به تاریخ تولید و مصرف، مهر استاندارد، پروانه ساخت و مهر تایید سازمان دامپزشکی هم باشد.

منبع: WebMD

ترجمه:فاطمه افروغ