دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
قاشق, چنگال, حرکت
معمولا مردم در سراسر دنیا، روشها و وسایل مختلفی برای غذاخوردنشان دارند. مثلا بیشتر هندیها با دست غذا میخورند یا مردمان آسیای جنوب شرقی از چوبهای غذا برای صرف غذاهای مختلف کمک میگیرند...
مردم آمریکای لاتین و اروپا بیشتر از کارد و چنگال استفاده میکنند و در آسیای مرکزی، غربی و بخشهایی از اروپا هم قاشق و چنگال برای صرف غذا طرفداران بیشتری دارد. در «سفره سالم» این هفته، میخواهیم کمی با روشهای مختلف غذا خوردن در سراسر دنیا و مزایا و معایب کلی هریک از این روشها آشنا شویم.
۱. غذا خوردن با دست
این نوع غذا خوردن بیشتر در میان هندیها، پاکستانیها، گروهی از افغانها و برخی از اعراب رایج است. هندوها عقیده جالبی برای توجیه غذا خوردن با دست دارند. در باورهای آنها آمده است که هر انگشت دست راست، نمادی از نشانههای طبیعت است. مثلا انگشت شست نماد فضا، انگشت اشاره نماد هوا، انگشت میانی نماد آتش، انگشت کنار آن نماد آب و انگشت کوچک هم نماد زمین است. به عقیده هندوها انرژی غذا در تماس با انگشتان گرفته شده و سهل?الهضم?تر می شود. غذا خوردن با دست در هند و پاکستان، تنها با دست راست انجام میشود؛ حتی برای افراد چپدست. هندیها و پاکستانیها اعتقاد دارند که دست راست، دست پاکی و دست چپ، دست آلودگی است. به همین دلیل هیچ خوراکی و آشامیدنیای را هم با دست چپ جابجا نمیکنند.
مزایا: غذا خوردن با دست باعث میشود پیش از رسیدن غذا به دهان، حرارتش با دست سنجیده شود و ضمنا باعث میشود ماده غذایی پیش از ورود به دهان، کمی له و نرم شود. با این کار، عمل جویدن و هضم غذا با سهولت بیشتری انجام میشود. معمولا کسانی که غذا را با دست میخورند، ابتدا مقداری از آن را با هر ۵ انگشت به صورتی منسجم درمیآورند و سپس لقمه را با ۳ انگشت شست، اشاره و میانی بر دهان میگذارند.
معایب: اگر دستها و زیر ناخنها قبل از صرف غذا به خوبی شسته نشوند، ممکن است غذا خوردن با این روش، باعث انتقال آلودگیهای سطح دست و زیر ناخنها به بدن و ایجاد مسمومیت و ناراحتیهای گوارشی شود. ضمن اینکه غذا خوردن با دست با سرعت بیشتری انجام و لقمههای بزرگتری هم به دهان وارد میشوند. با این حساب، پیام سیری دیرتر به مغز میرسد و افرادی که به غذا خوردن با این روش عادت دارند، همیشه از اضافه وزن و چاقی رنج میبرند.
۲. غذا خوردن با چوبهای مخصوص
چاپ استیک یا چوبهای غذا اولین بار توسط چینیها برای صرف غذا مورد استفاده قرار گرفت. چینیها که برای کبابکردن مواد غذایی یا برداشتن تکههای گوشت و سبزی و سرخ کردن یا پختن آنها از ترکههای نازک و تیزی استفاده میکردند، در سال ۱۱۲۲ قبل از میلاد مسیح برای اولین بار تصمیم گرفتند غذای خود را هم با این چوبها بخورند. آنها لذت زیادی از این کار بردند و این روش غذا خوردن را به سرعت در میان مردم تمام چین، ژاپن، شبه جزیره کره و حتی بخشهایی از مالزی، اندونزی و فیلیپین امروزی رواج دادند. البته این مردم معمولا غذاهای آبکی خود را در پیالههای کوچکی سرو میکنند؛ ابتدا آب غذا را سر میکشند و سپس مواد جامد باقیمانده را با چوبهای غذا صرف میکنند.
مزایا: معمولا غذا خوردن با چوبهای غذا به آهستگی انجام و هر مرتبه هم حجم کمی از غذا وارد دهان و دستگاه گوارش میشود. این آهسته غذا خوردن میتواند پیام سیری را زودتر از حد طبیعی به مغز برساند و از ابتلا به چاقی و اضافه وزن در فرد پیشگیری کند.
معایب: اگر این چوبها بدون روکش روغنی مخصوص باشند، میتوانند به سرعت باقیمانده مواد غذایی را در لابلای خود جای دهند. این بقایای غذایی به سادگی قابل شستن و پاک شدن از سطح چوبهای بدون روکش نیستند و به مرور زمان میتوانند باکتریها و قارچهای فراوانی که قابل مشاهده نیستند را بر سطح و درزهای چوب غذا سوار کنند و باعث ابتلا به بیماری در مصرفکننده شوند.
۳. غذا خوردن با کارد و چنگال
استفاده از کارد و چنگال بیشتر در میان اروپاییها و مردم آمریکای لاتین و بخشهایی از آمریکای شمالی رایج است. در این مناطق، بیشتر مردم غذاهای گوشتی و سبزیجات همراه نانهای مختلف مصرف میکنند و به همین دلیل، نیاز چندان زیادی به استفاده از قاشق ندارند. آنها تنها برای صرف سوپ از قاشق کمک میگیرند و برنج هم جای ثابتی در برنامه غذاییشان ندارد. اروپاییها و آمریکاییها همیشه کارد و قاشق را سمت راست بشقاب و چنگال را سمت چپ آن قرار میدهند.
مزایا: این روش غذا خوردن هم به آهستگی انجام و حجم کمی از غذا در هر مرتبه وارد دهان و دستگاه گوارش میشود. به این ترتیب، باز هم پیام سیری زودتر به مغز میرسد و فرد پیش از پیدا کردن فرصتی برای پرخوری، احساس سیری میکند. البته به شرطی که از همراه کردن نان فراوان، انواع سسهای چرب و پرکالری، نوشابههای شیرین و پنیر اضافی همراه غذا خودداری شود.
معایب: استفاده از چنگال برای صرف غذا، باعث میشود مقداری هوا هم هنگام بلع غذا وارد دهان و دستگاه گوارش شود. با این حساب احتمال ابتلا به نفخ با غذا خوردن به وسیله کارد و چنگال چندان دور از انتظار نخواهد بود. البته شما میتوانید با جویدن مناسب ماده غذایی و پرهیز از صرف نوشابههای گازدار تا حد قابل قبولی جلوی این مشکل را بگیرید.
۴. غذا خوردن با قاشق و چنگال
این روش غذا خوردن بیشتر در میان ایرانیها، مصریها، ترکها و بسیاری از آسیایی?ها و حتی جنوب اروپا رایج است زیرا برنج تقریبا جزو غذاهای مرسوم مردم این کشورهاست.
مزایا: با استفاده از قاشق و چنگال، افراد تسلط بیشتری بر مرتب کردن ماده غذایی پیش از ورود آن به دهان دارند؛ درست برعکس غذا خوردن با چنگال یا چوبهای غذا. جنس قاشقها هم کاملا قابل شستشو است و برخلاف چوبهای غذا مشکلی از نظر بهداشتی و سلامت ندارند.
معایب: با استفاده از قاشق میتوانیم سرعت بیشتری به غذا خوردنمان بدهیم و حجم بیشتری از غذا را در هر مرتبه وارد دهانمان کنیم. به این ترتیب، پیام سیری هم دیرتر به مغزمان میرسد و ما هم تا میتوانیم، بیشتر میخوریم. با این حساب، بزرگترین مشکل استفاده از قاشق و چنگال برای صرف غذا، امکان ایجاد اضافه وزن و چاقی با این روش غذا خوردن است. البته اگر سعی کنید آهسته غذا بخورید و غذا خوردنتان را حداقل ۲۰ دقیقه طول بدهید، چنین مشکلی ایجاد نخواهد شد.
منبع: eating order
ترجمه: ندا احمدلو
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا رهبر انقلاب شورای نگهبان انتخابات مجلس شورای اسلامی دولت حسین امیرعبداللهیان حجاب دولت سیزدهم جنگ حسن روحانی
هواشناسی شهرداری تهران سلامت سیل قتل تهران فضای مجازی آموزش و پرورش سازمان هواشناسی باران سامانه بارشی شهرداری
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو قیمت طلا بانک مرکزی ایران خودرو بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان مسکن تورم یارانه
محمدعلی علومی برنارد هیل تئاتر تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران مسعود اسکویی دفاع مقدس صدا و سیما موسیقی سینما مهران غفوریان
دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه حماس جنگ غزه روسیه اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه نتانیاهو ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر نساجی جواد نکونام رئال مادرید سپاهان لیگ برتر ایران بازی بارسلونا لیگ برتر انگلیس
اپل اینستاگرام آیفون مایکروسافت باتری گوگل سامسونگ
سازمان غذا و دارو رژیم غذایی کاهش وزن بیمه توت فرنگی سیگار فشار خون اعتماد به نفس