یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

راهكار های تغذیه برای ترك سیگار


راهكار های تغذیه برای ترك سیگار

در حال حاضر سرطان ریه بیشترین میزان كشتار را در میان انواع سرطان ها بدون در نظر گرفتن سرطان پوست به خود اختصاص داده است

از آنجایی كه تمام افراد درگیر با این بیماری سیگاری ها هستند، و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از روند رو به رشدی برخوردار است، بر آن شدیم تا راهكار هایی را برای ترك سیگار به شما توصیه كنیم، زیرا این استعمال دخانیات نه تنها مضرات فردی را به دنبال خواهد داشت، بلكه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری نیز جزء جمعیت در معرض خطر به شمار می آیند.اگر تصمیم گرفته اید سیگار را ترك كنید از برخی مواد غذایی كه ممكن است وابستگی شدید شما را به دود كردن سیگار كاهش دهد، استفاده كنید.

جو دوسر: خوردن جو دوسر و فرآورده های آن ممكن است برای ترك سیگار و رهایی از اعتیاد به نیكوتن به شما كمك كند. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین B۱ (چیزی كه برای آرامش اعصاب و روان ضروری است) ویتامین E و سایر املاح و مواد معدنی است.در آزمایشاتی كه در یك جمعیت ۱۳ نفره در هند انجام گرفته بود، مشاهده شد كه ۵ نفر از آنهایی كه از جو دوسر استفاده كرده بودند به كلی سیگار را ترك كردند و ۷ نفر تعداد سیگاری كه دود می كردند به نصف كاهش دادند و فقط یك نفر بود كه مصرف جو دوسر در او هیچ تغییری ایجاد نكرد (مقاوم به هر نوع درمان!)نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به عنوان یك ماده موثر در ترك اعتیاد به سیگار بود.

اسفناج: اسفناج و برگ چغندر حاوی اسید فولیك، ویتامین C، بتاكاروتن و قند هستند كه به دلیل قلیایی كردن محیط بدن در ترك سیگار موثرند. اثر این مواد به این شكل است كه میزان ماده اعتیاد آور نیكوتین را در بدن تا مدتی در سطح بالایی نگه می دارند و در نتیجه نیاز فرد به مصرف نیكوتین را كاهش می دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایی كه خاصیت قلیایی ایجاد می كنند به شخص در ترك سیگار كمك می كند.

كشمش، انجیر و بادام: این مواد غذایی به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند. بنابراین تمایل به سیگار را كم كرده در نتیجه ترك سیگار را راحت تر خواهند كرد. بنابراین اگر جیب های خود را از آجیل پر كنید، هر بار كه به قصد سیگار دست در جیب می كنید، كشمش، بادام و انجیر درمی آورید.

آدامس های نیكوتین دار: بهتر است یادآور شویم كه اگر از آدامس های حاوی نیكوتین كه مخصوص ترك سیگار هستند، استفاده می كنید به خاطر داشته باشید تا از مواد اسیدی (موادی كه محیط بدن را اسیدی می كند) كه در زیر به آنها اشاره خواهد شد، مصرف نكنید، زیرا خاصیت خنثی كننده خواهند داشت. چنانچه كارشناسان توصیه می كنند حداقل ۱۵ دقیقه قبل از شروع استفاده از این آدامس ها از خوردن نوشابه (كوكاكولا، قهوه، آب میوه و ماءالشعیر)، گوشت قرمز، تخم مرغ، بادام زمینی و سایر مواد اسیدساز خودداری كنید.

جوش شیرین: جوش شیرین در واقع یك ماده قلیایی است كه قادر به از بین بردن میل به سیگار است و در آزمونی كه توسط دكتر «داوتن» انجام شد، این نتیجه به دست آمد كه عده ای از سیگاری ها كه از جوش شیرین استفاده كرده بودند، پس از پنج هفته و به كلی سیگار را ترك كرده بودند، اما از آنجایی كه جوش شیرین ماده ای است كه از بین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین B۱ در بدن است، بنابراین توصیه نمی شود.

سیر: امروزه سیر اولین نبات درمانی در بین نباتات است كه دارای ماده ضدباكتری و مواد فرارگوگرد و سیلیس و ید است. سیر دارای خواص ضدعفونی كننده بی شمار بوده كه از عفونت های تنفسی و مشكلات احتمالی به شدت جلوگیری می كند. مصرف سیر تنها به افرادی كه مشكلات گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می كنند و یا از بیماری های پوستی رنج می برند، توصیه نمی شود و به جای آن می توان از پودر سیر استفاده كرد.

عرق شاه تره: عرق شاه تره كه در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی نوشیدنی گوارایی محسوب می شود، مدر بوده و ضد كمبود ویتامین «ث» است (مشكلی كه افراد سیگاری به طور قطع با آن روبه رو هستند) اشتها آور است و به تصفیه خون كمك می كند.

سایر اقدامات:در اینجا بهتر است به ذكر مواردی بپردازیم كه خاصیت عكس داشته و تمایل برای كشیدن سیگار را ایجاد می كنند. مواد غذایی نظیر گوشت كه ادرار را بیشتر اسیدی می كنند، باعث از دست دادن سریع نیكوتین شده و در نتیجه علاقه به مصرف سیگار را در شخص افزایش می دهند. از این مواد می توان به گوشت قرمز، سوسیس و كالباس، غذا های كنسروی، غذا های پخته شده در ماكروویو، الكل، جگر، دل و قلوه، سیرابی، جوانه گندم، عدس، جوجه، تخم مرغ، پنیر، بادام زمینی، مغزگردو و قهوه اشاره كرد. (بنابراین برای ترك سیگار تا اطلاع ثانوی كافه رفتن را تعطیل كنید یا به جای قهوه، آب معدنی بنوشید!)توتون یك عامل محرك سرطان است و ترك كردن سیگار خود همیشه مهم ترین عامل موثر بری جلوگیری از سرطان ریه است و نیروی رژیم غذایی ضد سرطان ریه به شما كمك می كند تا خطرات احتمالی كه در طول دوران سیگاری بودن به بدن شما وارد شده است را تعدیل كنید.مهم ترین و موثرترین مواد برای جلوگیری از سرطان ریه، سبزی های برگ سبز تیره تازه، هویج، فرآورده های دانه سویا، میوه های تازه و ماهی های تازه و چرب است.سبزی های برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه ای برای جلوگیری از سرطان به شمار می آیند. بنابراین از برگ های سبز تیره كاهو های ایرانی به دلیل خشن بودن صرف نظر نكنید، زیرا حاوی مواد مغذی بی شماری هستند.چای سبز از دیگر مواد بسیار مفید در جلوگیری از سرطان ریه به شمار می آید، چنانكه در ژاپن حتی در بین اشخاص معتاد به سیگار تعداد سرطان ریه كمتر از سایر كشورها (نظیر كشور های اروپایی و آمریكا) است.سبزی خوردن به خصوص سبزی های حاوی ترب، تره، پیازچه، جعفری و... بسیار مفید و سودمند هستند و علاوه بر دارا بودن فیبر و ویتامین «ث» دارای مواد ضدمیكروب نیز هستند.مواد غذایی حاوی اسیدفولیك نیز مقاومت سلول ها را در برابر سرطان ریه افزایش می دهند، بنابراین دانشمندان توصیه می كنند كه برای مبارزه با سرطان ریه می توان هر چه بیشتر از این خوراكی ها استفاده كرد.این مواد عبارتند ازاسفناج، كلم برگ، برگ چغندر، شلغم، كلم بروكلی، كلم بروكسل، لوبیای خشك و دانه سویا، آب پرتقال و آب سیب.