جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

توصیه های بهداشتی به عزاداران


توصیه های بهداشتی به عزاداران

کارشناسان وزارت بهداشت, برای سلامت و ایمنی بیشتر عزاداران, توصیه هایی برای شما دارند فرقی نمی کند شما یکی از عزاداران هستید و یا در تهیه و توزیع نذری شرکت دارید در هر صورت این نکات را به خاطر داشته باشید در ضمن کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای وزارت بهداشت بر رعایت این اصول نظارت خواهند داشت

کارشناسان وزارت بهداشت، برای سلامت و ایمنی بیشتر عزاداران، توصیه‌هایی برای شما دارند.

فرقی نمی‌کند شما یکی از عزاداران هستید و یا در تهیه و توزیع نذری شرکت دارید در هر صورت این نکات را به خاطر داشته باشید در ضمن کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای وزارت بهداشت بر رعایت این اصول نظارت خواهند داشت.

۱) تلاش کنید هرگونه پخت و پز در مکان‌هایی که شرایط آن بهداشتی است، انجام گیرد.

۲) اگر در توزیع آب، چای و غذا شرکت دارید، قبل از شرکت در هیات، کارت معاینه پزشکی دریافت کنید. این کارت به وسیله کارکنان مراکز بهداشتی درمانی به رایگان برای شما صادر خواهد شد.

فراموش نکنید بهداشت فردی‌تان را دقیقا رعایت کنید بهداشت فردی شامل شست‌وشوی بهداشتی دست‌ها قبل از غذا پختن است.

۳) اگر قرار است آبی برای نوشیدن در اختیار عزاداران قرار دهید، این آب شرب باید حتما از آب آشامیدنی مورد تایید مقامات بهداشتی محل و شهرتان و ترجیحا از شبکه عمومی استفاده شود.

۴) مواد غذایی اولیه‌ای که برای پختن نذری استفاده می‌کنید حتما سالم باشد و ترجیحا بسته‌بندی مجاز داشته باشند.

۵) از فرآورده‌های دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده استفاده کنید.

۶) از نمک‌های بسته‌بندی ید‌دار و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده کنید.

۷) وقتی می‌خواهید غذا را در هیات و یا تکایا و مساجد بین نمازگزاران توزیع کنید از راه رفتن روی سفره‌های غذا خودداری کنید.

۸) غذاهای پخته شده را در مدت طولانی (بیش از ۲ ساعت) در دمای محیط نگهداری نکنید. تلاش کنید نذری‌های پخته شده را در دمای زیر ۴۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنید و آن را در بالاتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

۹) مواد غذایی خام و پخته برای تهیه نذری را در مجاورت یکدیگر و در داخل یخچال و سردخانه نگهداری نکنید.

۱۰) تکایا و مساجد محل سیگار کشیدن نیست. زیر سیگاری‌ها را جمع‌آوری کنید و تابلو «سیگار کشیدن ممنوع» را روی دیوارهای هیات نصب کنید.

۱۱) اگر قرار است سرسفره نذری، سبزی خوردن و یا سالاد بگذارید، آنها را بهداشتی و صحیح بشویید. برای این کار هم می‌توانید از ماده ضدعفونی‌کننده و هم مایع ظرفشویی استفاده کنید.

۱۲) ظروف چند بار مصرف مثل ظروف ملامین، چینی و... را که برای توزیع چای، آب و مواد غذایی استفاده می‌شوند مرتب بشویید و آنها را ضدعفونی کنید.

۱۳) اگر می‌خواهید از ظروف یکبار مصرف برای نذری استفاده کنید، این ظروف باید فوم‌دار و مخصوص مواد غذایی گرم باشند.

۱۴) لیوان‌های مشترک را برای توزیع شربت، شیر، آب بین عزادارن کنار بگذارید. از ظروف با درپوش کوچک و یا شیردار با لیوان یک بار مصرف استفاده کنید.