سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

کتان


کتان

امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا می روید و از آن استفاده های زیادی می شود. از الیاف آن برای بافتن پارچه استفاده می شود و پارچه کتان برای البسه به خصوص در تابستان …

امروزه گیاه کتان در منطقه وسیعی از اروپا و آسیا می روید و از آن استفاده های زیادی می شود. از الیاف آن برای بافتن پارچه استفاده می شود و پارچه کتان برای البسه به خصوص در تابستان مناسب است.

کتان گیاهی است که از گذشته شناخته شده و به کار می رفته است. حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است.

ترکیبات شیمیایی:

از دانه های کتان بر اثر فشار و بدون حرارت دادن، روغنی به دست می آید که روغن کتان نامیده می شود.

خواص دارویی:

روغن تخم کتان علاوه بر داشتن امگا ۳، ویتامین E نیز دارد و حتی اگر به مقدار بیش از احتیاج - یک قاشق چای خوری در روز - مصرف شود عوارض جانبی نخواهد داشت.

خاصیت مهم دیگر روغن کتان اثر ضد تورم آن است و در درمان میگرن های دردناک نقش موثری دارد. مطالعات جدید نشان داده است که روغن تخم کتان حتی می تواند مصونیت بدن را در مقابل بیماری ها بالا ببرد. استفاده از این روغن از سرطان نیز جلوگیری می کند.

تخم کتان به علت داشتن موسیلاژ زیاد نرم کننده بسیار خوبی است و در رفع یبوست می توان از آن استفاده کرد. بدین منظور باید آن را روی زبان ریخت و با مقداری آب آن را بدون جویدن بلعید و یا می توان تخم کتان را در آب خیس کرد و صبح ناشتا خورد.

دم کرده تخم کتان نیز علاج بیماری های مجاری ادرار، زخم معده و ورم روده، یبوست، ورم مثانه، سنگ کلیه، سرفه و حتی مرض قند است.

مضرات:

مضرات خاصی برای این گیاه بیان نشده است.

منبع: گیاهان دارویی ایر طب