چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

چهارراه کاهش سوخت‌وساز بدن


چهارراه کاهش سوخت‌وساز بدن

حالا که با چهارراه افزایش متابولیسم بدنتان آشنا شده‌اید، بد نیست چهارراه کاهش سوخت‌وساز بدنتان را هم بشناسید:....
۱. حذف گوشت‌قرمز: هرچه حجم ماهیچه‌های بدن بیشتر باشد، متابولیسم …

حالا که با چهارراه افزایش متابولیسم بدنتان آشنا شده‌اید، بد نیست چهارراه کاهش سوخت‌وساز بدنتان را هم بشناسید:....

۱. حذف گوشت‌قرمز: هرچه حجم ماهیچه‌های بدن بیشتر باشد، متابولیسم بدن بیشتر افزایش پیدا می‌کند. یعنی مصرف متعادل گوشت‌قرمز بدون چربی یا کم‌چرب (مانند گوشت‌گوساله)، به قوی شدن و افزایش حجم ماهیچه‌ها کمک می‌کند و متابولیسم بدن را هم قدری بالا می‌برد.

۲. نادیده‌گرفتن زردچوبه: زردچوبه یکی از پرمصرف‌ترین ادویه‌ها در هند و سریلانکاست که می‌تواند با افزایش تولید صفرا و کاهش سطح قندخون باعث بالارفتن میزان سوخت‌وساز بدن شود. به همین دلیل محققان به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه می‌کنند زردچوبه را از برنامه غذایی‌شان حذف نکنند. البته مصرف حدود ۱ قاشق چایخوری زردچوبه در طول روز اشکالی ندارد ولی زیاده‌روی در مصرف آن به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

۳. کاهش شدید کالری دریافتی: خیلی از افراد چاق برای کم‌کردن سریع وزن، کالری دریافتی خود را به شدت کاهش می‌دهند، در حالی که نمی‌دانند اگر میزان کالری دریافتی یکباره کم شود، میزان سوخت‌وساز بدن هم به سرعت پایین می‌آید. اینها همان افرادی هستند که پس از مدت کوتاهی رژیم‌گرفتن، مدام غر می‌زنند و می‌گویند که نمی‌دانم چرا وزنم ثابت شده و دیگر پایین نمی‌آید! کم‌کردن ناگهانی کالری دریافتی به معنای از دست رفتن آب و حجم ماهیچه‌های بدن و پایین‌آمدن سوخت‌وساز بدن است.

۴. حذف نان‌های سبوس‌دار: مصرف نان و سایر غلات و محصولات سبوس‌دار مانند برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار و حتی بیسکویت‌های سبوس‌دار می‌تواند با تنظیم سطح قندخون باعث افزایش متابولیسم و کمک به روند کاهش وزن یا حتی کنترل وزن شود.