چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اندر احوالات لپ تاپ دانشجویی


اندر احوالات لپ تاپ دانشجویی

قبل از اینکه وارد بحث شوم لازم می دانم توجه شما را به یک نکته بسیار ظریف جلب کنم. لپ تاپ هایی که از پردازنده های خانواده Intel Core استفاده می کنند ظرف چند ماه آتی از بازار رخت برخواهند …

قبل از اینکه وارد بحث شوم لازم می دانم توجه شما را به یک نکته بسیار ظریف جلب کنم. لپ تاپ هایی که از پردازنده های خانواده Intel Core استفاده می کنند ظرف چند ماه آتی از بازار رخت برخواهند بست اما در همین فرصت باید بگویم تفاوت های مختصری بین معماری Intel Core و۲ Intel Core وجود دارد. دیده شده است برخی فروشندگان از خدا بی خبر مدل های Intel Core را که هم قدیمی تر است و هم قیمت کمتری دارد، به نام۲ Intel Core به خورد خریدار می دهند و آن را به گونه جالبی توجیه می کنند. لازم به توضیح است که عدد ۲ در۲ Intel Core به معنای دوهسته ای بودن نیست و قرار است نشانگر تفاوت آن با معماری Intel Core باشد. شرکت Intel برای نشان دادن تعداد هسته های پردازشی از پسوندهای Solo، Duo و Quad استفاده می کند.

از پردازنده های Intel Core و نیز گونه تک هسته ای Core ۲ Solo فقط در لپ تاپ ها استفاده می شود. از این رو پردازنده های Intel Core می توانند دوهسته ای و پردازنده های۲ Intel Core می توانند تک هسته ای باشند. کافی است به پسوند Solo، Duo و Quad نگاهی بیندازید تا ماجرا روشن شود. و اما بعد به طور مشخص به لپ تاپ های ارزان قیمتی که نه خیلی کوچک باشند و نه اندازه پت و پهنی داشته باشند و هزینه ابتیاع آن برای اقشار دانشجویی کمرشکن نباشد و قابلیت حمل چند صد هزار موسیقی و فایل درسی را داشته باشد لپ تاپ دانشجویی گفته می شود.

اگر قرار باشد به زبان آدمیزادی صحبت کنم باید گفت وزن لپ تاپ های دانشجویی بین ۲۱۰۰ تا ۲۷۰۰ گرم، اندازه نمایشگر LCD آنها بین ۱/۱۴ تا ۶/۱۵ اینچ، هارددیسک آنها بین ۱۲۰ تا ۲۵۰ گیگابایت، رابط شبکه بی سیم آنها از گونه IEEE ۸۰۲.۱۱ b/g، درایو نوری آنها از گونه DVD Writer x۸ یا DVD Combo، موتور گرافیکی تعبیه شده در چیپ ست اصلی مادربورد آن از انواع GMA X۳۱۰۰ یا در مدل های گران تر از گونه GMA X۴۵۰۰MHD بوده و به طور معمول قیمتی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان دارند. لپ تاپ های دانشجویی اغلب فاقد قرتی بازی های مرسوم در لپ تاپ های عام مانند حسگر شتاب سنج و صفحه کلید ضدآب و پشتیبانی از دیسک های دی وی دی دو لایه و شبکه بی سیم ۸۰۲.۱۱ و تکنولوژی ال ای دی و امثالهم است.

بی دلیل نیست که قیمت آنها در قیاس با لپ تاپ های دیگر این چنین است. اما نوع پردازنده یکی از اصلی ترین مولفه های موثر در انتخاب لپ تاپ دانشجویی است. در بازار داخلی لازم به جست وجوی عجیب و غریبی نیست و لپ تاپ های دانشجویی را می توان در همان محدوده قیمت ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پیدا کرد که همگی از پردازنده دوهسته ای Pentium Dual Core یا AMD Turion۶۴ X۲ استفاده می کنند. استفاده از شبه پردازنده Intel Celeron را راستش توصیه نمی کنم اما یک راه حل عاقلانه پیشنهاد می کنم.

و اما راه حل

برخی شرکت ها مانند Lenovo/IBM، Acer، HP و Dell مدل هایی همراه با سیستم عامل لینوکس یا DOS روانه بازار می کنند. مزیت این مدل ها در این نکته نهفته است که کاربر ایرانی هزینه ای بابت سیستم عامل پرداخت نکرده و بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در هزینه نهایی صرفه جویی می کند. واقعیت این است که نمی خواهم در مقابل قوانین کپی رایت قد علم کنم اما این قانون در وادی ایران تحقق نیافته است و کاربر ایرانی تا اطلاع ثانوی مجاز به نقض آشکار آن است.

جواد زارعی