شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

همراهی با طبیعت بهترین روش حفظ سلامت


همراهی با طبیعت بهترین روش حفظ سلامت

دوباره بهار آمده است و باز چلچله ها پرواز می کنند، قناری ها آوازی دوباره سر می دهند و تو صدای جویبارها را که از آب شدن برف های زمستانی روان شده است، می شنوی. دوباره چشمه ها می جوشند …

دوباره بهار آمده است و باز چلچله ها پرواز می کنند، قناری ها آوازی دوباره سر می دهند و تو صدای جویبارها را که از آب شدن برف های زمستانی روان شده است، می شنوی. دوباره چشمه ها می جوشند و شکوفه ها از هر شاخساری خود را به رخ می کشند تا زیباترین جلوه های طبیعت را به نمایش بگذارند، بهار را از قاب پنجره هم می توانی ببینی اما بهتر است با نسیم بهاری در دشت ها به نظاره گل های بهاری و شادی پروانه ها بنشینی تا با طبیعت یکی شوی و زنده شدن دوباره آن را احساس کنی و نو شدن خود را متبلور سازی.

چشم دل را بگشا و غبار از دیدگان ادراکت پاک کن، حقایق خلقت و طبیعت را آن چنان که هست ببین و بدان که برای بهره گرفتن از آن فرصتی ابدی در اختیار تو نیست. یکی از مهم ترین وظایف افراد، غنیمت شمردن عمر است که حتی اگر چون عمر گل کوتاه نباشد باز هم برای دریافت خوبی هایی که خداوند مقدر کرده است، زمان کمی در اختیار داریم.

بهار الگویی طبیعی است تا دوباره نوشدن و دوباره سبز شدن را تجربه کنی پس به هوش باش تا این ارمغان طبیعت برایت سرشار از برکت و نعمت باشد و بتوانی از آن بهره گیری.

پس چنان که طبیعت در بهار زیباترین جلوه خویش را فرا دید می گذارد ما هم به زیبااندیشی و زیبابینی ها با طبیعت خدادادی همراهی کنیم.

امروزه با توجه به وجود فناوری های پیشرفته و موفقیت های بسیار در حوزه پزشکی، شاید این مطلب برای شما تعجب آور باشد که بدانید بهترین روش حفظ سلامت همراه بودن با طبیعت است! به گزارش تایمز آنلاین، اجداد ما از قدرت درمانی طبیعت استفاده فراوان برده اند و اکنون دانشمندان نیز به تاثیر معجزه گر آن پی برده اند. جالب است بدانید تماشاکردن طبیعت در تسریع درمان بیماری موثر است و میزان بیماری ها را در بین کارمندان و حتی زندانیان کاهش می دهد. قرار گرفتن در طبیعت، اسب سواری، پیاده روی، چادر زدن و زندگی در طبیعت تاثیر درمانی بر کودکان و بزرگسالان دارد. آمار چاقی مفرط کودکان و بزرگسالان که در بسیاری از موارد به بیماری دیابت و بیماری های قلبی می انجامد، در چند سال اخیر به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده و علت آن هم، کاهش فعالیت جسمی و فیزیکی در خارج از منزل است. دسترسی به طبیعت حتی نگهداری از گیاهان آپارتمانی در کاهش و درمان استرس بسیار موثر است. چندی است استفاده از طبیعت و ارتباط نزدیک با آن به عنوان درمانی مدرن برای افرادی که دچار مشکلات جسمی و ذهنی می شوند، مطرح شده است. تحقیقاتی که در کشورهای هلند و ژاپن انجام شده است نشان می دهد، افرادی که در منطقه سرسبز زندگی می کنند از عمر طولانی تری برخوردارند. محققان سوئدی می گویند اگر کارمندان از طبیعت بهره بگیرند، هنگام فعالیت در روزهای پرکار کمتر دچار استرس خواهند شد. تحقیقات محققانی از آلمان و استرالیا نیز نشان می دهد نقش اکوسیستم گیاهی به عنوان تنها سیستم تصفیه کننده هوا بسیار اساسی است. نتیجه آزمایشی که توسط دانشگاه واشنگتن روی چند دانشجوی داوطلب انجام شد، نشان داد، وجود گیاهان در آزمایشگاه باعث سرعت عمل دانشجویان در پاسخ گویی به سوال ها می شود. این تحقیق همچنین نشان داد فشار خون سیستولیک دانشجویان داوطلب پایین بود. یکی از استادان دانشگاه ملبورن می گوید: تماشا کردن طبیعت حتی به صورت فیلم و تصویر به انسان احساس آزادی می بخشد؛ امروزه والدین به دلیل مشغله زندگی، فرصتی برای بازی با فرزندانشان در طبیعت ندارند. تلویزیون، تلفن همراه و رایانه ذهن و فکر بچه ها را مشغول و پر کرده است. نحوه ساختمان سازی نیز باعث شده است حیاط خانه ها از بین برود و برای جایگزینی آن ها فضای دیگری در نظر گرفته نمی شود.

با این حال می توان ارتباط و همراهی با طبیعت را در زندگی افزایش داد و برنامه ای برای حضور بیشتر در طبیعت در نظر گرفت.

از جمله:

١) وعده غذایی از جمله ناهار خود را در پارک ها و فضای سبز صرف کنید.

٢) بیشتر وقت خود را در باغچه بگذرانید.

٣) در صورت آپارتمان نشین بودن، سبزی، گل و گیاه را در گلدانی و در تراس منزل به عمل بیاورید.

٤) در محل کار خود نیز گلدان قرار دهید.

٥) در صورت برخوردار نبودن از منظره سبز از پنجره اتاق، عکس آن را جایگزین کنید.

٦) سعی کنید برنامه های تلویزیونی درباره فضای سبز را تماشا کنید.

٧) روزی یک ساعت را معین کنید تا تمامی اعضای خانواده در فضای سبز قرار گیرند.