چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

استقرار چند موشک تازه " توپول" در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روسیه ، و اظهار نظرهای مربوط


ارتش روسیه ۲۲ دسامبر ۲۰۰۳ چند موشک تازه «توپل ـ امTopol-M» را که بردشان ده هزار و چهارصد کیلومتر ( شش هزار مایل ) اعلام شده و از سیلوهای زمینی پرتاب می شوند در نقطه ای در خاک این کشور مستقر …

ارتش روسیه ۲۲ دسامبر ۲۰۰۳ چند موشک تازه «توپل ـ امTopol-M» را که بردشان ده هزار و چهارصد کیلومتر ( شش هزار مایل ) اعلام شده و از سیلوهای زمینی پرتاب می شوند در نقطه ای در خاک این کشور مستقر ساخت. استقرار نخستین دسته ده تایی از این نوع موشک ۴ سال پیش صورت گرفته بود.

وزیر دفاع روسیه به این مناسبت گفت که این موشکها در جهان رقیب ندارند.

برخی روزنامه ها نوشتندکه استقرار این چند موشک و نیز اظهارات وزیر دفاع روسیه با توجه به انتخابات در پیش روی ریاست جمهوری، با هدف تبلیغ انتخاباتی برای ولادیمیر پوتین صورت گرفته است که چند سال پیش، از سوی یلتسین( عامل شماره یک فروپاشی شوروی) در صدر قدرت گرفت و اخیرا اشاره به نامزد شدن مجدد خود کرده و به « رای » نیاز دارد .

این روزنامه ها برای اثبات ادعای خود و کاستن از تاثیر این اقدام نظامی در افکار عمومی روسها که پس از فروپاشی شوروی احساس می کنند که به آنان خیانت شده و مورد تحقیر قرار گرفته اند به انتشار اظهارات انتقاد آمیز «یوری سولومونوفYuri Solomonov » طراح اصلی این نوع موشک پرداخته که گفته است: با کاهش پنجاه درصدی بودجه تولید « موشکهای توپول ـ ام» برنامه تولید این موشکها به مخاطره افتاده است . وی اضافه کرده است که اگر این کاهش پنجاه درصدی که فعلا برای سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ است لغو نشود ، داشتن انتظار از این برنامه عملا بی حاصل خواهد و ....

به نوشته این روزنامه ها که برخی از پاراگرافهای آن توسط اسوسییتدپرس نقل شده، امیدهایی هم که ژنرال خوویوف داده است که روسیه تا سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ جنگنده های تازه خواهد ساخت با هدف تقویت روحیه روسها در آستانه انتخابات بوده است.

آمریکاییان به استقرار چند موشک « توپول ـ ام » واکنش منفی نشان نداده و تنها یک سخنگوی این دولت گفته است که این موشکها چیزی نیست که قرارداد های تسلیحاتی دو کشور را نقض کند و جای نگرانی باشد.

به گفته برخی اصحاب نظر، استقرار توپولها در حالی است که هزاران موشک و کلاهک اتمی شوروی سابق که به بهای محرومیت مردم این اتحادیه از رفاه ضروری ساخته شده بودند دارند در انبار ها به خاک تبدیل می شوند.

در تفسیر اظهارات « سولومونوف » برخی رسانه ها نوشته بودند: کاهش بودجه موشک سازی به بهانه نداشتن پول! در حالی عنوان شده است که دولت روسیه به خواست آمریکا و دیگران می خواهد حدود چهار میلیارد دلار از طلب خود از عراق نفتخیز ( بالقوه ثروتمند ) را ببخشد!!!. پولی را که دولت مسکو می خواهد به عراق ببخشد متعلق به همه مردم شوروی سابق است که کارکنان بازنشسته آن اتحادیه مثلا در گرجستان ماهانه معادل هفت دلار( ۵ هزار و هفتصد تومان ) مستمری می گیرند. روسیه اولین صادر کننده نفت در جهان است و نیازی هم به واردات کالا ندارد ولی معلوم نیست که این پولها کجا می رود. روزنامه های غرب پراز داستان آوارگی زن و مرد و کودکان سرزمین های شوروی سابق است، به ویژه فروش برخی از این زنان به مراکز عیش و نوش در سایر کشورها . برای مثال : رسانه های آمریکا ۲۲ دسامیر ۲۰۰۳ خبرداده بودند که بانوی یک خانواده ساکن حومه شیکاگو که یک پسر سر راهی روس را به فرزندی پذیرفته و به آمریکا آورده بود آنقدر او را کتک زده که کودک فوت شده است.

بپاخیزی روسها به دلیل روانشناسی خاص این مردم که هزار سال دیکتاتوری مغولها ، تزارها و برخی سران دولت حزب کمونیست را تحمل کرده بودند قابل پیش بینی نیست .به گفته اصحاب نظر ، گفته های « جورج کنان » دیپلمات ـ محقق آمریکایی که طرح او مبنی بر محاصره و دقیقا زیر نظر قراردادن شوروی موفق شد ؛ همچنان آویزه گوش آمریکاییان است که گفت : غیر نظامیان روسیه آخرین مردم دنیا خواهند بود که عصیان، و نظامیانشان کودتا خواهند کرد ؛ تنها باید مواظب بود که این ملت یک پتر کبیر دیگر و یا یک استالین (یک رهبر توانمند و روسیه دوست ) پیدا نکند که ....

در وقوع انقلابات دو دهه اول قرن بیستم روسیه فشارهای خارجی مخصوصا آلمان و ژاپن و ضعف های متعدد نیکلای دوم ، فساد اداری و نیز خشم یهودیان روسیه که کشتار شده بودند نقش موثر داشت.