سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۱ شهریور در شهر چه گذشت؟


۱ شهریور در شهر چه گذشت؟

●رفتارها
گویا صنف بقالی و سوپرمارکتی‌های سطح شهر نخستین صنفی هستند که کمبود بنزین و نیاز به سوخت‌های جایگزین را حس کرده‌اند و به همین دلیل از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند.
چنانچه …

رفتارها

گویا صنف بقالی و سوپرمارکتی‌های سطح شهر نخستین صنفی هستند که کمبود بنزین و نیاز به سوخت‌های جایگزین را حس کرده‌اند و به همین دلیل از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند.

چنانچه شما هم ذرت‌های پاکتی آماده را از آنها خریداری کنید و پیش از قرار دادن آن در ماکروویو متوجه شویدکه برخی ذرت‌ها در حرارت آفتاب تبدیل به پاپ‌کورن شده‌اند دیگر به این مسئله شک نمی‌کنید.

از شوخی گذشته در روز‌های گرم تابستان برخی بقالی‌ها عادت دارند اجناس خود را جلوی مغازه بچینند و به همین دلیل اجناس و مخصوصا مواد غذایی در معرض نور شدید خورشید قرار می‌‌گیرند.

البته اجناس معیوب به وسیله خورشید به مواد غذایی محدود نمی‌شود و برای نمونه برخی کیسه‌ زباله‌ها به هم می‌چسبد و دیگر قابل استفاده نیست. در عین‌حال سد معبر ناشی از این حرکت را نیز نباید از یاد برد؛ زیرا به شکل طبیعی نیز پیاده‌رو‌های شهر فضای لازم برای تردد رهگذران را ندارد.

آش کشک خاله‌

با اینکه توصیه پزشکان و کارشناسان تغذیه، روزه‌داران را از خوردن غذا‌های سنگین بر حذر می‌دارند اما آش به عنوان غذایی سنگین از هواداران زیادی برخوردار است.

به همین دلیل در این روز‌های مبارک دیگ‌های آش که مختص صنف کبابی و حلیم‌پزی است حتی جلوی مغازه بستنی‌فروشی‌ها و پیتزایی‌ها نیز دیده می‌شود.

حال آنکه کیفیت این غذای لذیذ فقط در صنف خاص خود قابل قبول است و سایر اصناف به دلیل نبود نظارت کافی دیگ‌هایی را بار می‌گذارند که تا آخر ماه رمضان در حال جوشیدن است و فقط موادی همچون نخود، لوبیا، رشته و سبزی به آن اضافه می‌شود.

البته وقتی شهروندان یک ظرف کوچک از این آش‌ها را میل‌کنند تازه متوجه می‌شوند که این همان آش کشک خاله است که به قول معروف «بخوری پاته، نخوری پاته» زیرا تازه متوجه قیمت گران و بدون نظارت آن می‌شوند. در حال حاضر برخی فروشنده‌ها یک ظرف کوچک آش را با قیمت ۱۵۰۰ تومان به دست مشتری می‌دهند.

طرح جدید در سینما‌

هر چند فعالان عرصه سینمای کشور به منظور جلوگیری از ضرر سالن‌های سینما در ماه مبارک رمضان طرح اذان تا اذان را برای اکران فیلم در سالن‌های سینما پیشنهاد داده‌اند اما این طرح برای تماشاگران هم سودمند خواهد بود.

از آنجایی که تماشاگران روزه‌دار در طول روز سرگرم رسیدگی به کار‌های روزمره هستند تا کار‌ها را پیش از افطار به پایان برسانند، فرصتی برای رفتن به سینما باقی نمی‌ماند. اما ساعاتی پس از افطار بهترین فرصت برای روزه‌داران است تا فیلم دلخواهشان را در سالن‌های سینما تماشا کنند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه معمولا پس از افطار خیابان‌ها خلوت‌تر می‌شود، مشکل تردد در سطح شهر برای رسیدن به سالن‌های سینما هم تا حدود زیادی حل می‌شود. علاوه بر پیشنهاد بلیت نیم‌بهای سینما در این طرح هم نکته دیگری است که به نفع تماشاگران روزه‌دار است.

آلودگی آدامسی

در همه کشور‌های توسعه یافته جهان انداختن آدامس جویده شده در کوچه و خیابان جریمه سنگینی برای شهروند خاطی به دنبال دارد، چرا که شهرداری هزینه بسیار سنگینی را صرف کندن آدامس‌ها از سطح کوچه و خیابان می‌کند.

این در حالی است که هنوز این مشکل در کشور ما وجود دارد و برخی افراد بی‌ملاحظه آدامس جویده شده را در پیاده‌رو یا خیابان می‌اندازند. هرچند فرا‌رسیدن ماه مبارک رمضان و روزه‌داری مردم در بیشتر ساعات روز، این مشکل را تا حدود زیادی در طول یک ماه رمضان حل می‌‍‌‌‌‌کند اما پس از خاتمه این ماه بار دیگر شاهد بی‌توجهی برخی افراد و آلوده کردن محیط هستیم.

علاوه بر اینکه باید حتما آدامس را در سطل زباله انداخت، باید پیش از انداختن آن در سطل از کاغذ یا دستمال به عنوان پوششی برای آدامس استفاده کرد تا به دیواره سطل زباله و دیگر سطوح نچسبد.