جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کارآفرینی


کارآفرینی

تجربه یکی از مهمترین مواردی است که آدمی را به عدم تکرار شکست ها و تجربیات تلخ وا می دارد و تجربیات علمی و تخصصی سبب می شود که از زمان و فرصت ها به درستی استفاده شود و به دنبال علم و تخصص کشف و تجربه شده نرود, در این صورت استفاده از افراد با تجربه در مسائل مختلف علمی و تخصصی یکی از موارد بسیار مهم علم روز است که مورد توجه بسیاری از متخصصین علوم به ویژه پزشکان, روانشناسان, اقتصادانان و می باشد

تجربه یکی از مهمترین مواردی است که آدمی را به عدم تکرار شکست ها و تجربیات تلخ وا می‌دارد و تجربیات علمی و تخصصی سبب می‌شود که از زمان و فرصت‌ها به درستی استفاده شود و به دنبال علم و تخصص کشف و تجربه شده نرود، در این صورت استفاده از افراد با تجربه در مسائل مختلف علمی و تخصصی یکی از موارد بسیار مهم علم روز است که مورد توجه بسیاری از متخصصین علوم به ویژه پزشکان، روانشناسان، اقتصادانان و.... می‌باشد. هر چه افراد به سنین کهولت و پیری نزدیک‌تر می‌شوند از نظر علمی و تخصصی پخته‌تر و تجربیات بیشتری کسب می‌کنند و زمانی که به سن بازنشستگی می‌رسند، از نظر تجربیات علمی و تخصصی به نهایت ‌رسیده و زمان آن می‌رسد که از تجربیات، علم و تخصص خود در موارد مختلف استفاده نمایند و راهکارها و ابداعات و پیشنهادهای مختلفی در زمینه‌های علم و تخصص خود می دهند.

در این سن باید موقعیت‌هایی ایجاد کنیم تا از این افراد بازنشسته به عنوان مشاور و راه گشای مشکلات و مسائل مختلف استفاده نماییم. پس از بازنشستگی می توان از آنان به عنوان مشاور سرمایه‌های فکری و ایجاد ارزش آفرینی در سازمان‌های امروزی به طور پاره وقت استفاده کرد تا سرعت راندمان کاری سازمان‌ها پایین نیاید و سازمان‌ها احساس وقفه و کمبود نیروی با تجربه و کاردان را نداشته باشند. سرمایه‌ فکری را ابزاری ارزشمند برای توسعه‌ دارایی های کلیدی یک سازمان می‌دانند.

امروزه شرکت‌ها به دنبال یافتن روش هایی ‌جدید برای گردآوری و ارائه‌ اطلاعات غیرمالی از جمله سرمایه‌های فکری هستند. تصمیمات شرکت‌ها در قبال سرمایه‌ گذاری، مربوط به دارایی‌های نامحسوس است. آمار حکایت از آن دارد که اتکای بیشتر به معیارهای غیرمالی منجر به پیش‌بینی‌های دقیق تری در مورد سود و درآمد آتی خواهد شد. تجربیات و دانش بازنشستگان و سرمایه های فکری در هنگام نیاز در اختیار سازمان ها و شرکت ها قرار گیرند، به طوری که بتوان کار روزمره را با بازدهی بیشتر و موثرتر انجام دهند و دارای مدیریت دانش قوی باشند. بر این اساس بازنشستگان و سرمایه فکری بر مدیریت دانش تأثیر بسزایی دارند و با برنامه ریزی و سازماندهی می توان دارای مدیریت دانش بسیار عالی در سازمان ها ایجاد نمایند.

این مقاله به نحوه به کارگیری بازنشستگان به عنوان مشاوران و به کارگیری مجدد آنها در سازمانهای مختلف و همچنین به تأثیرگذاری‌ این سرمایه‌های فکری و مشاوران بر عملکرد سازمان ها و شرکت‌ها می‌پردازد. این تحقیق علمی به صورت کتابخانه ای انجام گرفته است. در نتیجه بازنشستگان، سرمایه های فکری هستند که در مدیریت دانش نیز تأثیر بسزایی دارند و برای به کارگیری مجدد آنان به عنوان استخدام پاره وقت و مشاوره ای، باید تلاش کرد در صورت امکان برنامه ریزی و هماهنگی لازم جهت به کارگیری مجدد و حضور آنان به عنوان استخدام پاره وقت و مشاور و سرمایه فکری انجام گیرد.

عنوان فایل
کارآفرینی application/pdf
2b87fc9b1d8b38bc43e936580c08adfd.pdf
339 KB
دانلود

مجید حسین زاده