سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

۱۴ اسفند ـ ۵ مارس ـ استالین در سالروز درگذشت او


۱۴ اسفند ـ ۵ مارس ـ استالین در سالروز درگذشت او

جوزف استالین كمونیست معروف و ربع قرن رهبر بلامنازع اتحاد شوروی ساعت ۹ بعد از ظهر پنجم مارس سال ۱۹۵۳ ( مصادف با ۱۴ اسفند ۱۳۳۱ ) پس از چهار روز اغماء درگذشت و فصلی از تاریخ به پایان …

جوزف استالین كمونیست معروف و ربع قرن رهبر بلامنازع اتحاد شوروی ساعت ۹ بعد از ظهر پنجم مارس سال ۱۹۵۳ ( مصادف با ۱۴ اسفند ۱۳۳۱ ) پس از چهار روز اغماء درگذشت و فصلی از تاریخ به پایان رسید. وی زاده گرجستان بود.

درمارس ۲۰۰۳ در روسیه به مناسبت پنجاهمین سال در گذشت استالین نمایشگاهی تحت عنوان «استالین : یك مرد و یك سمبل» آغاز بكار كرده بود كه با بازدید از آن و گفت و شنود با مردمی كه از آن دیدن می كردند می شد نظر روسها را درباره وی به دست آورد.

اسوسییتدپرس خبرگزاری روزنامه های آمریكا در گزارش چهارم مارس ۲۰۰۳ خود از مسكو از قدردانی روسها نسبت به استالین و وفاداری به او ابراز تعجب كرده و نوشته است كه روسها هنوز استالین را «رفیق استالین» می خوانند. طبق این گزارش، روسها پس از ورود به این نمایشگاه ، نخست سراغ مداركی می روند كه وضعیت مزاجی استالین را در چهار روز آخر عمرش نشان می دهد تا مطمئن شوند كه مرگ او بر اثر توطئه مخالفانش نبوده است.

«یوری پلی یاكف» مورخ روس و عضو آكادمی علوم روسیه هم از علاقه مندی روسها به استالین كه رفاه برابر برایشان تامین كرد ، آنان را در جنگ جهانی دوم به پیروزی رساند و یكی از دو ابر قدرت جهان ساخت و صنعتی و دارای سلاحهای هسته ای كرد ابراز شگفتی كرده است .

«ناتالیا وكشینا» یكی از بازدیدكنندگان نمایشگاه به اسوسییتدپرس گفته است كه روسیه به رهبری چون استالین كه این كشور را از زیر ویرانه ها بالا كشید نیاز دارد.«الكسی فدیاكین» دانشجوی ۲۷ ساله در این زمینه اطهار داشته كه استالین سمبل یك ملت سالم بود.

اسوسییتدپرس در همان گزارش نوشته است كه نتیجه یك سنجش افكار در روسیه نشان می دهد ۳۷ در صد روسها معتقدند كه استالین بیش از هر رهبر دیگر به روسیه خدمت كرد، حال آن كه مخالفان این نظر تنها ۲۹ در صد بودند. این خبرگزاری سپس نتیجه گیری كرده است كه دوران بی قانونی (چاپیدن و غارت اموال عمومی) ، اقتصاد غیر مطمئن و خروج روسیه از باشگاه ابر قدرتها باعث شده است كه روسها متوجه گذشته خود شوند و روی كار آمدن«پوتین» به همین دلیل بوده است.