دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
لبنیات کمچرب، بخوریم یا نخوریم؟
![لبنیات کمچرب، بخوریم یا نخوریم؟](/web/imgs/16/22/3rx701.jpeg)
تاکنون توصیه همیشگی کارشناسان و متخصصان تغذیه، مصرف لبنیات فراوان البته از نوع کمچرب بوده است. این توصیه چنان در ذهن و حتی زندگی روزمره افراد جا باز کرده که تقریبا میتوان یکی از قواعد مهم تغذیه به حساب آورد.
به همین سبب وقتی خبرهایی مبنی بر احتمال مضرات لبنیات کم چرب به گوش می رسد، ممکن است موجب سردرگمی شود و کمی هم نگرانی در پی داشته باشد.
خبر جدید این است که خانم هایی که لبنیات کم چرب مصرف می کنند، دیرتر از سایر خانم ها پا به دوره یائسگی می گذارند و البته به تعویق افتادن آغاز این دوره بنا به بررسی های علمی با افزایش خطر ابتلا به چند نوع سرطان خطرناک همراه است.
درواقع این خلاصه کلام پژوهشی است که بتازگی در مجله «The Journal of Nutrition» منتشر شده است. این پژوهش در اصل ارتباط میان عادات سالم گوناگون زندگی بانوان را با تاخیر در ورود به دوره یائسگی نشان می دهد.
به مدت دو دهه، پژوهشگران دانشگاه هاروارد، سوابق یائسگی بیش از ۴۶ هزار زن را در کنار مسائل گوناگون سلامت آنها مورد بررسی قرار دادند و در پی این بررسی گسترده دریافتند زنانی که هر روز محصولات لبنی کم چرب مصرف می کنند، به طور میانگین ۳.۶ ماه دیرتر از زنانی که لبنیات مصرف نمی کنند، یائسه می شوند. ممکن است بپرسید خوب چه اشکالی دارد؟.
دکتر کارین میشلز از دانشکده پزشکی هاروارد و یکی از مولفان این پژوهش می گوید: به ازای هر یک سال افزایش سن پیش از رسیدن به دوره یائسگی، خطر ابتلا به سرطان سینه ۲.۵ درصد افزایش می یابد. تاخیر در آغاز دوران یائسگی همچنین ممکن است با خطر بالای سرطان رحم نیز در ارتباط باشد.
خانم دکتر میشلز توضیح می دهد شیر گاو حاوی موادی است که سبب افزایش میزان گردش هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن زنان می شود.
در واقع غلظت بالای این هورمون هاست که می تواند سبب تاخیر در آغاز دوره یائسگی شود.
محصولات لبنی کم چرب حاوی مقادیر بیشتری از چنین موادی است که سبب افزایش این هورمون ها در خون می شود.
به همین دلیل زنانی که محصولات لبنی چربی گیری نشده مانند شیر کامل (یعنی شیری که به هیچ وجه چربی و حتی سرشیر از آن جدا نشده) مصرف می کنند، مطابق داده های این پژوهش دچار تاخیر در یائسگی نشده اند.
در ظاهر، این خبر نگران کننده بوده و قدری باعث سردرگمی می شود که بالاخره لبنیات کم چرب بخوریم یا نخوریم.
دکتر میشلز می گوید فعلا نگران نباشید و صرفا به دلیل نتایج پژوهش فوق هرگز به این فکر نیفتید که مثلا میزان مصرف لبنیات کم چرب را کم کنید یا آن را به طور کلی از برنامه غذایی تان حذف کنید زیرا این پژوهش تنها آغاز راه درک ارتباط میان تغذیه و یائسگی است و هرگز ارتباط مستقیم میان مصرف لبنیات و ابتلا به سرطان را مورد بررسی قرار نداده است.
ما در مرحله ای قرار داریم که هنوز شواهد کافی در دستمان نیست که بخواهیم توصیه کنیم مصرف لبنیات را کاهش دهید یا محصولات لبنی را به طور کلی از برنامه غذایی خودتان حذف کنید.
پس کماکان بدون هیچ گونه نگرانی به توصیه های متخصصان تغذیه گوش کنید و به مصرف لبنیات بخصوص لبنیات کم چرب ادامه دهید.
منبع: وب سایت مجله PREVENTION
مسعود پزشکیان انتخابات ایران انتخابات ریاست جمهوری پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم دولت چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری
تهران آلودگی هوا کنکور هواشناسی قتل شهرداری تهران سلامت سازمان هواشناسی آموزش و پرورش پلیس راهور قوه قضاییه پلیس
بانک مرکزی خودرو قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو بورس بازار سرمایه واردات خودرو حقوق بازنشستگان دلار ایران خودرو
کربلا تلویزیون سینما عاشورا خودکشی کتاب امام حسین (ع) سینمای ایران تئاتر رامبد جوان هنرمندان سریال
کنکور ۱۴۰۳ طب سنتی باتری
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه اسرائیل روسیه آمریکا انگلیس جو بایدن چین حماس فرانسه
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 خوان کارلوس گاریدو باشگاه پرسپولیس لیگ برتر علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات لیگ برتر تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا ترکیه
سرطان هوش مصنوعی سامسونگ ناسا فناوری
رژیم غذایی تب دانگ ویتامین کاهش وزن آلزایمر پوکی استخوان سردرد تناسب اندام