چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

توده های مدیاستن در اطفال مرکز طبی کودکان, ۱۳۷۱ ۸۱


توده های مدیاستن در اطفال مرکز طبی کودکان, ۱۳۷۱ ۸۱

با توجه به اهمیت توده های مدیاستن در اطفال, هدف از این مطالعه یک بررسی همه جانبه ده ساله و رتروسپکتیو در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران از نظر شیوع و تظاهرات بالینی, روشهای تشخیصی و درمانی در این بیماری بود

● مقدمه:

‌با توجه به اهمیت توده های مدیاستن در اطفال، هدف از این مطالعه یک بررسی همه جانبه ده ساله و رتروسپکتیو در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران از نظر شیوع و تظاهرات بالینی، روشهای تشخیصی و درمانی در این بیماری بود.

● مواد و روشها:

از سال ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۸۱, ۳۴ بیمار که با توده مدیاستن بستری شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته و پاسخ پاتولوژی داشته اند مورد بررسی قرار گرفته اند.

● یافته ها، نتیجه گیری و توصیه ها:

در این بررسی شیوع بیماری در دختر و پسر مساوی بوده (۵۰%) و شایع ترین سن بروز ۱۰-۵ سالگی (۳۸%) و شایع ترین علامت بالینی سرفه (۴۴.۴%) و شایع ترین نشانه فیزیکی تب (۵۲.۹%) بوده است. شایع ترین نشانه رادیولوژیک در رادیوگرافی قفسه سینه توده مدیاستن (۵۳%) و سی تی اسکن ساده و با کنتراست خوراکی و ورویدی که ساده ترین و سریع ترین راه شناخت توده های مدیاستن می باشد. در این بررسی شایع ترین یافته در سی تی اسکن توده مدیاستن قدامی (۴۱%) بوده است. درمان اغلب این توده ها جراحی و شایع ترین عمل انجام شده در بیماران ما توراکوتومی و حذف تومور می باشد (۶۱.۷%) انواع لنفوم شایع ترین توده مدیاستن (۳۵.۲%) و پس از آن توده های با منشا عصبی در رتبه دوم اهمیت قرار داشتند، بیماران ما با متوسط پیگیری ۳.۲ سال سورویوال ۵۴% داشته اند.

عنوان فایل
توده های مدیاستن در اطفال: مرکز طبی کودکان، ۱۳۷۱-۸۱ application/pdf
todehaye mediyasten.pdf
177 KB
دانلود

جواد احمدی

مهدی کلانتری

رییس السادات -

ولی اله محرابی

هدایت اله نحوی