چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۱۸ سپتامبر ۱۸۷۳ ـ پیش بینی سپتامبر ۲۰۰۷ درباره رکود اقتصادی در آمریکا ـ اشغال نظامی عراق به خاطر نفت بود، ولی ...
۱۸ سپتامبر ۱۸۷۳ یک بانک آمریکایی در شهر فیلادلفیا ورشکست شد و متعاقب آن این کشور وارد یک دوره ۴ ساله رکود اقتصادی گردید که در تاریخ به «Panic of ۱۸۷۳-۱۹۷۷» معروف است. کاهش شدید بهای خانه و زمین در آمریکا در سال ۲۰۰۷ باعث شده بود که برخی از خریداران مستغلات اقساط وام خود را به بانکها و موسسات رهنی ندهند (زیرا رها ساختن خانه برای تصاحب آن توسط بانک و موسسه مالی، اصطلاحا «فورکلوژر» به سود آنان بود) و در نتیجه پاره ای از این موسسات مالی فعالیت خود را متوقف ساخته اند (زیرا که در آمریکا، یک موسسه مالی و بانک می تواند اسناد رهن را نزد بانکی بزرگتر به وثیقه بگذارد و وام با بهره ارزانتر بگیرد).
در سپتامبر ۲۰۰۷ رئیس جمهوری آمریکا از شورای پول این کشور (مدیریت بانکهای مرکزی ۱۲ گانه آمریکا) خواست که پول بیشتری با بهره کمتر در اختیار بانک ها بگذارند تا معاملات مستغلات رونق گیرد که قبول درخواست رئیس جمهور باعث کاهش جهانی ارزش دلار شد.
در واکنش به این وضعیت، ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۷ آلن گرینسپن ۸۱ ساله رئیس پیشین شورای پول آمریکا که تا سال ۲۰۰۶ به مدت بیش از ۱۸ سال این سمت انتخابی را برعهده داشت سکوت خود را شکست و در چند مصاحبه با رسانه ها، رو به ضعف گذاردن اقتصاد آمریکا را به گردن دولت جورج دبلیو بوش گذارد و گفت: هزینه های دولتی از کنترل خارج شده است، این دولت (دولت بوش) سالهاست که با کسر بودجه (قرض) کار می کند ـ این کسر بودجه در سال ۲۰۰۴ تنها معادل ۴۱۳ میلیارد دلار بود که از آن پس چندین برابر شده است. هزینه ماندن در عراق سرسام آور است. همه می دانند که جنگ عراق به خاطر «نفت» شروع شد (وجود اسلحه کشتار جمعی و القاعده در عراق، بهانه بود). گرینسپن از اعضای جامعه یهودیان آمریکا و عضو حزب جمهوریخواه در سپتامبر ۲۰۰۷ پیش بینی کاهش بیشتری را در بهای مستغلات در آمریکا کرد. وی که وقوع یک رکود دیگر محتمل دانست گفت که در کتاب ۵۳۱ صفحه ای اش تحت عنوان «عصر تلاطمThe Age of Turbulence» (منتشره در سپتامبر ۲۰۰۷) که عمدتا حاوی خاطرات و یادداشت های اوست جزئیات بحران اقتصادی را شرح داده است.
مرور زمان (ورشکستگی و دچار مشکل بودن چند بانک و شرکت بیمه در سپتامبر ۲۰۰۸) نشان داد که پیش بینی گرینسپن درست بود. گروهی هم هستند که گرینسپن را از عوامل این رکود می پندارند. جانشین گرینسپن هم از اعضای جامعه یهودیان آمریکاست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست