چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آینده غذایی كودك شما


آینده غذایی كودك شما

اینكه كودك در آینده چه غذایی را دوست دارد و چه غذایی را دوست ندارد؟ تا حد زیادی به وقایعی كه در ۲ تا ۶ سالگی او رخ می‌‌دهد، بستگی دارد.
▪ یكی از مهم‌ترین مسائل در شكل‌گیری این عادات، …

اینكه كودك در آینده چه غذایی را دوست دارد و چه غذایی را دوست ندارد؟ تا حد زیادی به وقایعی كه در ۲ تا ۶ سالگی او رخ می‌‌دهد، بستگی دارد.

یكی از مهم‌ترین مسائل در شكل‌گیری این عادات، شرایط حاكم بر محیط خانواده است. رفتارهای غذایی والدین تاثیر باورنكردنی بر انواع غذاهای مورد علاقه یا تنفر كودك دارند. پدر و به‌خصوص مادر باید توجه كنند كه در مقابل كودك چه در كلام و چه در عمل نسبت به غذای خاصی ابراز تنفر نكنند. كودكان ما بسیار بیشتر از آنچه ما می‌پنداریم استعداد و توانایی دارند و خیلی زود می‌آموزند به ویژه اگر این آموزش از سوی كسانی ارائه شود كه كودك به آنها عشق می‌ورزد.

نكته دوم در شكل‌گیری عادات غذایی كودكان مسائل اجتماعی است. در سال‌های اخیر بسیاری از مادران، خارج از خانه به كار مشغول‌‌اند و ممكن است به همین واسطه فرصت كافی برای خرید و تهیه غذاهای متنوع نداشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند اشتغال مادر در خارج از منزل به خودی خود بر تغذیه كودك اثر منفی ندارد، مگر آنكه او توانایی كافی در اداره همزمان امور داخل و خارج خانه را نداشته باشد. به هر حال باید تلاش كرد اوقاتی كه والد یا والدین هر دو در منزل هستند، همه افراد خانواده دور یك میز یا سفره در محیطی گرم و صمیمی غذا بخورند.

كلید سوم در شكل‌گیری رفتارها و عادات تغذیه‌ای آینده كودك، گروه هم سن و سالان كودك هستند. با بزرگتر شدن كودك شما تاثیر همسالان بر او بیشتر می‌شود. این مساله گاهی خود را به صورت امتناع ناگهانی از مصرف یك غذا یا اصرار برای خوردن غذایی خاص نشان می‌دهد. در این حالت شما در منزل می‌توانید عادات مثبت ایجاد شده در كودك مثل تمایل برای امتحان كردن غذاهای جدید را تشویق ‌كنید و در عین حال برای اثرات منفی ایجاد شده توسط همسالان كودك محدودیت‌هایی قائل شوید اما توجه داشته باشید مجادلات مكرر درباره غذا بی‌فایده است و اطمینان داشته باشید این نوع عادات در بسیاری موارد گذرا هستند، به شرط آنكه برخورد شما صحیح باشد و به كودك فشار نیاورید.