پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
بحران هویت چیست و چرا بوجود می آید؟
کسانی که ایمانی به خود ندارند، خود را باور نکرده و ارزشهایشان را نشناختهاند و نمیدانند کیستند، کجایند و چه میکنند، به «بحران هویت» مبتلا میشوند. میخواهند تصمیمی بگیرند اما چون معیارهای مورد قبولِ خود را روشن نکردهاند، برای اتخاذ کوچکترین تصمیمی، ناتواناند و اضطراب، سراپای وجودشان را فرامیگیرد. آنان در وادی تردید زندگی میکنند و به ناامیدی و افسردگی دچار میشوند.
آدمی هنگامیکه خود را پوچ و درونتهی ببیند و باور کند که دیروزش تباه شده و دروازهی فرداها نیز به رویش بستهاست و نتواند پاسخ شایستهای برای این سؤال که «من کیستم؟» بیابد، به «بحران هویت» دچار میشود و یأس و افسردگی، سراپای وجودش را فراخواهد گرفت و به سستی و رکود رویمیآورد یا برعکس به خودآزاری، خودکشی و دیگرآزاری میپردازد. بسیارند انسانهایی که در اوج ثروت و مکنت، خودکشی کردهاند یا همهچیز را رها کرده، به سوی کشوری دوردست راه افتادهاند. اینان همان کسانی هستند که همهچیز داشتند اما خود را نداشتند، خود را نشناختند و به ارزشهای خود پینبردند، ندانستند به چه ایمان بیاورند و نفهمیدند از آنچه دارند، چگونه استفاده کنند و لذت ببرند.
باور کنیم که خوشبختی و بدبختی، رنج و لذت، فقر و غنا، خوبی و بدی و... همه و همه ساخته و پرداختهی ذهن خود ماست. خودباختگی، از خودبیگانگی، خودفراموشی، خودکشی و... ناشی از بحرانیست که انسانها به دام آن میافتند. بیهویتی، روان را میفرساید و دیوارههای روح را از درون میخراشد.
انسان بیهویت، روحیهاش ضعیف و متزلزل است، اعتمادبهنفس ندارد و قدرت تشخیص را از دست داده است، بنابراین بهسادگی تحت تأثیر القائات شیطانی و تبلیغات منفی قرارمیگیرد و به هرچه او را به سوی خود بخواند، گرایش مییابد و اینچنین است که شیاطین، او را بهراحتی به بند میکشند و در راستای اهداف خود، از او یک عنصر بازنده میسازند.در زندگیِ همهی ما، گاه لحظاتی پیشمیآید که احساس ناامنی، خشم و افسردگی، حسادت و ناباوری میکنیم. گاه مورد سرزنش و توهین قرارمیگیریم، اطمینان به خود را از دست میدهیم، تحت سلطهی دیگران واقع میشویم و در وادی زندگی، مبهوت میمانیم. در این میان، هر کسی بر مبنای نظام باورها و ارزشهایی که پذیرفته و هویتی که کسب کرده، عکسالعمل نشانمیدهد.
گروهی، شخصیتی منفعل و تأثیرپذیر داشته و خیلی سریع رنگ میبازند. بنابراین همواره خود را در دریایی گرفتار میبینند که ساحل امن سلامت، از هیچ سویی، در آن پیدا نیست.
گروهی دیگر، از شخصیتی محکم و قاطع، عزمی جزم و ارادهای استوار برخوردارند. نه خود را به کسی یا چیزی تحمیل میکنند و نه اجازه میدهند کسی، چیزی را بر آنها و زندگیشان تحمیل کند چراکه خود، شرایط را میآفرینند و هرچه را که بخواهند، به نفع خود، تغییر میدهند. انسانی که دارای هویتی زیبا و مستحکم است، هیچگاه اسیر جوی که بر او تحمیل شده، نمیشود.
پس آنچه به انسان بودن تو، ارزش و به فلسفهی زندگیات، معنا و مفهوم میبخشد، هویت توست؛ اینکه تو خود را چگونه بشناسی، چگونه ببینی و برای هر سؤالی که در عرصهی حیات از خود میپرسی، چه پاسخی داشته باشی، اینکه در درونت، تلاطمیست و دائم با خود در جنگ و ستیزی یا همهی تضادها و تعارضات، در تو به تفاهم رسیدهاند، سوءتفاهمات برطرف شدهاند و همهی ترسها و شکستها، جای خود را به آرامش و پیروزی دادهاند، همه و همه به هویت تو بستگی دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست