پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سوغاتی های «مرفاوی» از اردوی كیش


سوغاتی های «مرفاوی» از اردوی كیش

اردوی ۵ روزه استقلالی ها در كیش به اندازه یك نیم فصل, نتایج خوب و مفید داشته است, به شرط آنكه مسؤولان استقلال دست به اقدامی غیرمنطقی نزنند و نخواهند سرمربی موفقشان را كنار بگذارند

اردوی ۵ روزه استقلال در جزیره كیش به پایان رسید و آن طور كه از اظهارات اعضای كادرفنی و بازیكنان بر می آید تا حدود بسیار زیادی هم مثمرثمر بوده است.در نگاه اول این اردو تكرار سنت فصل گذشته بود اما اگر نگاهی دقیق تر به دلایل پافشاری مرفاوی بر برگزاری اردوی نامبرده داشته باشیم، به حقایقی دست خواهیم یافت كه در ادامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بدون توجه به اینكه كدام یك از مسایل زیر در برگزاری اردوی آبی پوشان در جزیره كیش مدنظر مرفاوی قرار گرفته است، صرفاً براساس نتایج حاصله و تأثیرات جانبی این اردو بر مجموعه استقلال به موارد زیر پرداخته می شود:

‌● آماده سازی بدنی

یكی از مهمترین برنامه های هر تیمی در تعطیلات میان فصل، تقویت توان بدنی بازیكنان است. این نوع آماده سازی كه تحت عنوان«برنامه تكمیلی بدنسازی» از آن یاد می شود، در حقیقت ادامه برنامه بدنسازی پیش از فصل تیم ها است كه به ۲ منظور موردتوجه قرار می گیرد:

۱) اول؛ جلوگیری از افت تأثیرات بدنسازی پیش از فصل در بازیكنان و دوم؛ تقویت سیستم هوازی و غیرهوازی بدن آنان برای ادامه فصل.

۲) نكته دوم زمانی مهمتر جلوه می كند كه تیم ها مجبورند بخشی از بازی های نیم فصل دوم خود را در ماه های سرد و همراه با بارندگی سال در ایران (بهمن، اسفند و فروردین) برگزار نمایند كه قاعدتاً نیاز به نیرو و آمادگی بدنی بیشتری دارد.از آنجا كه هوای سرد تهران اصلاً مناسب اجرای برنامه بدنسازی نیست، بی گمان اردو زدن در مناطق گرمتری مثل كیش می تواند فضای مناسب برای این كار را در اختیار تیم ها بگذارد، خصوصاً كه استقلال علاوه بر مسابقات لیگ برتر و جام حذفی باید در رقابت های سخت و پرفشار لیگ قهرمانان آسیا هم حضور پیدا كند. آبی پوشان با صرف زمان، روزانه ۹۰ دقیقه جهت انجام كارهای بدنسازی توانستند در این زمینه موفق عمل كنند.

● آماده سازی فنی

بالا بردن سطح آمادگی فنی تیم با تقویت سطوحی مانند هماهنگی بین بازیكنان، تاكتیك پذیری فردی و جمعی، از اهداف مهم چنین اردوهایی است. مرفاوی به دلیل در اختیار نداشتن تمام بازیكنانش نتوانست آن طور كه باید و شاید تاكتیك های مدنظرش را به تیم انتقال دهد. اما به هر حال این اردو فرصت مناسبی بود تا بازیكنانی كه امسال به جمع استقلالی ها پیوسته اند، بیشتر با فضای فنی حاكم بر این تیم هماهنگ شوند. بازیكنانی كه هیچ كدام در نیم فصل اول موفق نشان ندادند و نتوانستند انتظارات را برآورده سازند.

● كنترل انضباطی

یكی از موارد منفی و مشكل ساز مربوط به استقلال در طول نیم فصل اول بی انضباطی متعدد بازیكنان این تیم بود. در جریان ۱۵ هفته اول لیگ برتر ششم (به اضافه چند هفته تعطیلی) شاهد رخ دادن رویدادهایی در استقلال بودیم كه سؤال برانگیز به نظر می رسید. قصد نام بردن از فرد خاصی رانداریم اما بودند بازیكنانی كه به دلایل مختلف رودرروی مرفاوی و حتی باشگاه ایستادند و بعضاً با تنبیهاتی هم مواجه شدند.

یكی از كاربردهای مفید زندگی در فضای اردویی همین است كه تمام بازیكنان تحت نظر كادر فنی بوده و مكلف به اجرای دستورات این كادر هستند. نهادینه شدن این روحیه دربازیكنان (و حتی در سطح پایین تر عادت شدن این موضوع) همزمان با افزایش توان مربی جوانی مثل مرفاوی در كنترل انضباطی آنان می تواند حالت روان به خود بگیرد و درنتیجه با تأثیرپذیری از همین فضای اردویی است كه در طول مسابقات نیز شاهد افزایش سطح اطاعت تیمی از كادرفنی خواهیم بود. مرفاوی با توجه به تجربیاتی كه در طول نیم فصل اول كسب كرده است، روی جا انداختن این موضوع تلاش بسیاری كرد و در ظاهر موفق هم شد. البته قضاوت در این مورد نیازمند گذشت زمان است.

● دوری از حواشی و خبرسازی ها

در كشور ما همه نگاه های فوتبالی خواسته یا ناخواسته به سوی ۲ تیم استقلال و پرسپولیس معطوف است. به دلیل همین اقبال عمومی هم هست كه همواره حواشی و خبرسازی های بسیاری در اطراف این ۲ تیم بوده و هست.

برای تیمی مثل استقلال كه نیم فصل پرتلاطمی را پشت سر گذاشته است، پیش آمدن فرصتی برای دوری از فضای خبری موجود در پایتخت می تواند غنیمت باشد. به هر حال تجربه یك اردوی ۵ روزه فارغ از تمام حرف و حدیث های موجود ضمن اینكه می تواند آرامش بخش باشد، نیروی مضاعفی به اعضای تیم می دهد. از این نظر اردوی كیش برای استقلال بسیار مفید بود.

● دوری از مسؤولان بهانه جو

متأسفانه برخی مسؤولان استقلال در طول مسابقات نیم فصل اول نشان دادند كه نمی خواهند حامی جریان موفقیت استقلال باشند و بنابه انگیزه های شخصی رویه بهانه جویانه و تنش زایی پیش گرفته اند. این دسته از افراد منتظر بهانه ای برای ایراد گرفتن از مرفاوی بودند تا با انجام مصاحبه های رنگارنگ وی را تهدید به اخراج كنند و بدین ترتیب هم خودشان مشهور شوند و هم مرفاوی در موضع ضعف قرار بگیرد. سفر به كیش و فاصله گرفتن از چنین فضای مسمومی توانست آرامش از دست رفته را به مرفاوی بازگرداند و بدین ترتیب بهانه ای هم برای مصاحبه دوباره آقایان موجود نباشد.

● تثبیت جایگاه سرمربی

اگر بخواهیم نحوه سرمربی شدن مرفاوی در استقلال را با یك مثال روشن كنیم، باید گفت او حكم فردی را داشت كه كنار یك استخر پر از آب ایستاده بود كه ناگهان عده ای او را به درون استخر «هل» دادند. همین مسأله موجب شد این مربی آمادگی های لازم برای ایفای بهتر نقشش را به دست نیاورد. اردوی كیش این فرصت را به مرفاوی داد تا بتواند جایگاهش را در استقلال تثبیت كند و با اعضای تیم به گونه ای رفتار نماید كه شایسته یك سرمربی است. او اگر توانسته باشد تأثیرات لازم را روی بازیكنان بگذارد، مطمئناً بازخورد این تأثیرات، نگاه مسؤولان تیم را نیز نسبت به مرفاوی تغییر خواهد داد.

● تأثیرات روانی سازنده

ایجاد تنوع در محل و نحوه تمرینات و همچنین تنوع در اهداف مربوط به تمرینات تیم، ایجاد انگیزه های مختلف برای حضور مجدد در مسابقات، ایجاد همدلی و رفاقت بیشتر بین اعضای تیم متأثر از زندگی در فضای اردویی و چندین و چند مسأله دیگر از تأثیرات روانی سازنده در اردوی كیش می باشد.

در استقلال به دلیل اختلافاتی كه بین بازیكنان با همدیگر و با كادرفنی پیش آمده بود، این اردو فرصت مناسبی محسوب می شد كه آبی ها بتوانند این اختلافات را بین خودشان حل كنند.

در یك جمع بندی كلی می توان گفت كه اردوی ۵ روزه استقلالی ها در كیش به اندازه یك نیم فصل، نتایج خوب و مفید داشته است، به شرط آنكه مسؤولان استقلال دست به اقدامی غیرمنطقی نزنند و نخواهند سرمربی موفقشان را كنار بگذارند.