سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

توصیه‌های سلامت در ماه رمضان


توصیه‌های سلامت در ماه رمضان

در ماه مبارک رمضان، برنامه غذایی ما نباید نسبت به قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد. برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد.
با …

در ماه مبارک رمضان، برنامه غذایی ما نباید نسبت به قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد. برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد.

با توجه به ساعت‌های طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می‌شوند. غذاهای دیرهضم به طور معمول هشت ساعت در دستگاه گوارش بدن می‌مانند، در حالی که غذاهای زودهضم فقط سه تا چهار ساعت در معده باقی می‌مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.

غذاهای دیرهضم حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جودوسر، لوبیا، عدس، آرد سبوس‌دار، برنج با پوست هستند و غذاهای زودهضم غذاهای دارای قند و آرد سفید است. ما باید در برنامه غذایی خود از تمامی گروه‌های غذایی مثل میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت، مرغ، ماهی، نان، غلات و گروه شیر و لبنیات استفاده کنیم.

غذاهای سرخ شده باید به مقدار کم مصرف شوند، زیرا باعث سوزش سرمعده و اختلال در وزن مناسب می‌شوند.

از خوردن چه چیزهایی باید پرهیز کنیم؟

غذاهایی که زیاد سرخ شده و چرب هستند.

غذاهایی که قند زیاد دارند.

چای زیاد به هنگام سحر، زیرا چای باعث افزایش ادرار شده و از این طریق نمک‌های معدنی که در طول روز بدن به آنها نیاز دارد، دفع می‌شوند.

اگر نمی‌توانید سیگار کشیدن را یک باره قطع کنید از هفته‌های قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدریج کاهش دهید.

چه غذاهایی را مصرف کنیم؟

حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم می‌شود.

خرما منبع عالی قند، پتاسیم و منیزیم است.

مغز بادام غنی از کلسیم و دیگر مواد مورد نیاز بدن است.

موز منبع غنی پتاسیم و منیزیم است.

مصرف زیاد آب یا آب‌میوه در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تامین آب مورد نیاز بدن می‌شود.