شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

لطفاً غرق نشوید!


لطفاً غرق نشوید!

با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا در مواردی هم غیرقابل تحمل شدن گرما شاهد آنیم که در مناطق مختلفی مانند اطراف رودخانه ها، دریاچه ها، کنار جاده های کوهستانی که رودخانه ای جاری …

با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا در مواردی هم غیرقابل تحمل شدن گرما شاهد آنیم که در مناطق مختلفی مانند اطراف رودخانه ها، دریاچه ها، کنار جاده های کوهستانی که رودخانه ای جاری است و مهم تر از آنها سواحل شمالی کشورمان مردم برای رهایی از گرما و گذراندن اوقات فراغت تجمع کرده و برآنند که حتی شده برای چند ساعت، از گرمای سوزان تابستان در امان بمانند. از این رو آب تنی، شنا و تردد در این اماکن و مناطق با آغاز فصل تابستان همواره بستر وقوع رخدادهایی است که منجربه غرق شدن یا مرگ برخی از هموطنانی می شود که با یک سهل انگاری کوچک تا ابد طعم شنا، آب تنی و تفریح را از خانواده هایشان می گیرند و با رسیدن فصل گرما آن خاطرات تلخ و مصیبت بار را به یادشان می اندازد. از آنجا که پیوسته هشدارهایی نیز در همین خصوص ارائه می شود اما باز شاهدیم که بی احتیاطی و رعایت نکردن اصول ایمنی خود یکی از مهم ترین علل بروز این حوادث جبران ناپذیر است.

کارشناسان بر این باورند که ساخت هر گونه بنا در حریم رودخانه ها و دریاچه ها و سدها بدون بستر سازی و دریافت مجوز غیر قانونی است. همچنین حفاظ پرتگاه های اطراف سدها و رودخانه ها نیز می تواند مانع بروز اینگونه حوادث شود. معمولاً نصب تابلوهای هشداری در اطراف آبراه ها، سدها و دریاچه ها باعث دقت بیشتر مردم می شود، از سویی استفاده از قایق ها با ظرفیت استاندارد و داشتن گواهینامه مجاز همراه با حضور غریق نجات نیز امری الزامی به نظر می رسد.

آنچه در این ایام بیش از سایر موارد باید به آن توجه داشت، توجه و مراقبت از کودکان است. شنا باید در سنین پایین آموخته شود. بازی با توپ و قایق های بادی خطرناک است زیرا جریان آب قدرت آن را دارد که آنها را به وسط دریا، دریاچه یا قسمت های عمیق بکشاند. بسیاری از افراد حرفه ای در شنا هستند که بدون غریق نجات شنا نمی کنند پس در شنا مغرور نشوید و از جلیقه نجات استفاده کنید.

پرچم شنا دارای سه رنگ است؛ سفید: نشانه آزاد، قرمز: نشانه احتیاط و پرچم سیاه: علامت ممنوع را هشدار می دهند. پس به پرچم شنا که طعم به یادماندنی و خنک، تفریحی شاد وبی خطر را برایتان به ارمغان می آورد حتماً احترام بگذارید.

هنگام غرق شدن یک نفر چه باید کرد؟

با اورژانس تماس بگیرید. اگر غریق، هوشیار است از دسته بلند جارو، چوب بلند یا یک شاخه برای نجات او استفاده کنید.

مطمئن شوید که محل استقرارتان محکم و امن است. یک طناب یا وسیله ای که بتواند روی آب شناور بماند را اطراف غریق پرتاب کنید. اگر چیزی در دسترس ندارید و مهارت شنا کردن دارید به سمت غریق شنا کنید.

از تماس خیلی نزدیک با غریق بپرهیزید زیرا فرد وحشت زده ممکن است شما را به زیر آب بکشد. اگر غریق هوشیار نیست او را به طرف قسمت کم عمق آب یا کناره استخر بکشید.

سر غریق را بیرون از آب نگه دارید. تنفس غریق را بررسی کنید. اگر غریق تنفس ندارد یا تنفس غیر موثری دارد، بلافاصله تنفس دهان به دهان را به بیمار بدهید و عملیات احیای قلبی- ریوی را با نسبت ۳۰ ماساژ قلبی به دو تنفس مصنوعی انجام دهید. تا رسیدن اورژانس عملیات احیا را متوقف نکنید.

در صورتی که فرد غرق شده دچار کاهش سطح هوشیاری بوده ولی تنفس طبیعی و خودبه خودی دارد او را در وضعیت بهبودی قراردهید. بیمار را به یکی از پهلوهایش بخوابانید و تا زمان رسیدن اورژانس وضعیت تنفسی بیمار را کنترل کنید.

از تلاش برای تخلیه مایع از ریه بیمار خودداری کنید چون آب به عنوان جسم خارجی در نظر گرفته نمی شود و حتی در برخی موارد به خاطر اسپاسم حنجره آب داخل ریه ها نمی شود.

لباس های خیس غریق را خارج کنید، روی او را را با پتو بپوشانید و از اتلاف درجه حرارت بدنش جلوگیری کنید.

احتمال آسیب ستون فقرات را به خصوص در افرادی که پیش از غرق شدن شیرجه زده یا الکل مصرف کرده اند، مدنظر داشته باشید. کارشناسان اورژانس هشدار می دهند هنگام بیرون بردن بیمار از آب در صورت امکان از تنفس دهان به بینی استفاده کنید. در صورت استفراغ، غریق را به یک پهلو برگردانید تا از برگشت محتویات معده و آسپیراسیون جلوگیری شود.