چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کاهش خطر سکته مغزی با شکلات شیری
مطالعات پژوهشگران سوئدی نشان میدهد افرادی که شکلات میخورند، کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.
تاکنون پژوهشهای زیادی درخصوص خواص درمانی شکلات و تاثیرات مثبت آن در فشارخون بیماریهای قلبی انجام شده است. این بار نوبت بررسی تاثیر شکلات بر احتمال سکته مغزی است.
این پژوهش نشان داده است احتمال ابتلا به سکته مغزی در افرادی که به طور متوسط شکلات میخورند در مقایسه با کسانی که هیچ شکلاتی نمیخورند، کاهش مییابد. البته این بدان معنی نیست که مردم میتوانند انتخاب شیوههای سالم زندگی را برای یک تکه شکلات نادیده بگیرند. در واقع این پژوهش فقط به نوعی ارتباط میان مصرف شکلات و کاهش خطر سکته مغزی اشاره دارد.
بسیاری از مطالعات نشان میدهد شکلات تلخ سودمندترین نوع شکلات است. با این حال تحقیقات جدید در سوئد، کشوری که در آن شکلات شیری محبوبیت بسیاری دارد، صورت گرفته است. با اینکه در کشوری مثل بریتانیا، شکلات شیری محبوبتر از شکلات تلخ است، اما بررسیهایی که سال ۲۰۱۰ انجام شد نشان داد مصرف شکلات تلخ در این کشور در حال افزایش است و بیش از یکسوم شکلات تلخ را از نوع شیری آن سالمتر میدانند. شکلات حاوی آنتیاکسیدانی به نام فلاونوئید است که ممکن است دلیلی برای برخی خواص درمانی آن باشد.
مطالعات جدید روی ۳۷ هزار سوئدی بین ۴۵ تا ۷۹ ساله انجام شد. این افراد پرسشنامههایی را درخصوص غذاهایی که میخوردند از جمله شکلات پر کردند. بررسی پاسخهای داده شده مشخص کرد در طول یک دوره ۱۰ ساله، ۱۹۹۵ مورد سکته مغزی بین این افراد وجود داشت. در افرادی که بیشترین میزان شکلات یعنی ۶۳ گرم در هفته را مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار شکلات را خوردند، ابتلا به سکته مغزی ۱۷ درصد کمتر بود.
دانشمندان همچنین نتایج پنج مطالعه انجام شده دیگر در این خصوص را نیزمورد بررسی قرار دادند. افرادی که بیشترین میزان شکلات را خورده بودند در مقایسه با همتایان خود که حداقل شکلات را مصرف کرده بودند، ۱۹درصد کمتر دچار سکته مغزی شدند. در واقع مشخص شد در این افراد، با افزایش ۵۰ گرم مصرف شکلات در هفته خطر سکته مغزی حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.
پژوهشهایی که سالهای اخیر انجام شده نشان داده است اگر شکلات تلخ بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم مصرف شود، ممکن است راهی برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی باشد. این مطالعات نشان میدهد برای افراد، خوردن انواع شکلات در حد اعتدال نیز میتواند مفید باشد. به هر حال، تحقیقات بیشتری لازم است و این نتایج نباید به عنوان بهانهای جهت افراد باشد که برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، خوردن شکلات را به عنوان یک جایگزین برای ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم استفاده کنند.
بعضی عوامل مانند ژنها، سن و دیگر شرایط پزشکی، افراد را بیشتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار میدهند. اما راهحلهایی وجود دارد که مردم میتوانند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهند، از جمله اینکه سیگار کشیدن را ترک کنند، غذای سالم بخورند و ورزش کنند.
مترجم: زهرا سیفیپور
منبع: webmd
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست