پنجشنبه, ۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 23 May, 2024
کاهش خطر سکته مغزی با شکلات شیری
مطالعات پژوهشگران سوئدی نشان میدهد افرادی که شکلات میخورند، کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.
تاکنون پژوهشهای زیادی درخصوص خواص درمانی شکلات و تاثیرات مثبت آن در فشارخون بیماریهای قلبی انجام شده است. این بار نوبت بررسی تاثیر شکلات بر احتمال سکته مغزی است.
این پژوهش نشان داده است احتمال ابتلا به سکته مغزی در افرادی که به طور متوسط شکلات میخورند در مقایسه با کسانی که هیچ شکلاتی نمیخورند، کاهش مییابد. البته این بدان معنی نیست که مردم میتوانند انتخاب شیوههای سالم زندگی را برای یک تکه شکلات نادیده بگیرند. در واقع این پژوهش فقط به نوعی ارتباط میان مصرف شکلات و کاهش خطر سکته مغزی اشاره دارد.
بسیاری از مطالعات نشان میدهد شکلات تلخ سودمندترین نوع شکلات است. با این حال تحقیقات جدید در سوئد، کشوری که در آن شکلات شیری محبوبیت بسیاری دارد، صورت گرفته است. با اینکه در کشوری مثل بریتانیا، شکلات شیری محبوبتر از شکلات تلخ است، اما بررسیهایی که سال ۲۰۱۰ انجام شد نشان داد مصرف شکلات تلخ در این کشور در حال افزایش است و بیش از یکسوم شکلات تلخ را از نوع شیری آن سالمتر میدانند. شکلات حاوی آنتیاکسیدانی به نام فلاونوئید است که ممکن است دلیلی برای برخی خواص درمانی آن باشد.
مطالعات جدید روی ۳۷ هزار سوئدی بین ۴۵ تا ۷۹ ساله انجام شد. این افراد پرسشنامههایی را درخصوص غذاهایی که میخوردند از جمله شکلات پر کردند. بررسی پاسخهای داده شده مشخص کرد در طول یک دوره ۱۰ ساله، ۱۹۹۵ مورد سکته مغزی بین این افراد وجود داشت. در افرادی که بیشترین میزان شکلات یعنی ۶۳ گرم در هفته را مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار شکلات را خوردند، ابتلا به سکته مغزی ۱۷ درصد کمتر بود.
دانشمندان همچنین نتایج پنج مطالعه انجام شده دیگر در این خصوص را نیزمورد بررسی قرار دادند. افرادی که بیشترین میزان شکلات را خورده بودند در مقایسه با همتایان خود که حداقل شکلات را مصرف کرده بودند، ۱۹درصد کمتر دچار سکته مغزی شدند. در واقع مشخص شد در این افراد، با افزایش ۵۰ گرم مصرف شکلات در هفته خطر سکته مغزی حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.
پژوهشهایی که سالهای اخیر انجام شده نشان داده است اگر شکلات تلخ بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم مصرف شود، ممکن است راهی برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی باشد. این مطالعات نشان میدهد برای افراد، خوردن انواع شکلات در حد اعتدال نیز میتواند مفید باشد. به هر حال، تحقیقات بیشتری لازم است و این نتایج نباید به عنوان بهانهای جهت افراد باشد که برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، خوردن شکلات را به عنوان یک جایگزین برای ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم استفاده کنند.
بعضی عوامل مانند ژنها، سن و دیگر شرایط پزشکی، افراد را بیشتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار میدهند. اما راهحلهایی وجود دارد که مردم میتوانند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهند، از جمله اینکه سیگار کشیدن را ترک کنند، غذای سالم بخورند و ورزش کنند.
مترجم: زهرا سیفیپور
منبع: webmd
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیدابراهیم رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سقوط بالگرد رئیسی شهدای خدمت ابراهیم رئیسی شهید جمهور حسین امیرعبداللهیان رئیسی شهادت ایران شهادت ابراهیم رئیسی
هواشناسی تهران بارش باران سازمان هواشناسی مترو شهرداری تهران شهر تهران شورای شهر تهران قتل امتحانات نهایی کنکور آموزش و پرورش
قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان مسکن قیمت مسکن بازار خودرو دلار سایپا یارانه بورس ایران خودرو
آزادسازی خرمشهر تلویزیون سوم خرداد هالیوود سینمای ایران سینما رسانه ملی آیت الله سید ابراهیم رئیسی هنرمندان لیلا حاتمی
کنکور ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل شهید خدمت غزه آمریکا جنگ غزه حماس چین سوریه لبنان علی باقری کنی
فوتبال تیم ملی والیبال ایران پرسپولیس استقلال ناصر حجازی والیبال رئال مادرید لیگ برتر باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال
هوش مصنوعی هلیکوپتر اینترنت مایکروسافت اپل سامسونگ گوگل فناوری ایلان ماسک
زنان فشار خون افسردگی آلزایمر پوست کاهش وزن طول عمر سلامت روان