سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

مضرات استفاده نادرست از موس


مضرات استفاده نادرست از موس

استفاده اشتباه و دائم از ماوس هنگام کار با رایانه می تواند به دست کاربران صدمه وارد کند

استفاده اشتباه و دائم از ماوس هنگام کار با رایانه می‌تواند به دست کاربران صدمه وارد کند.

درد، ناتوانی و لرزش و بی حسی ساعد و دست نخستین نشانه‌های فشار بیش از حد به تاندون‌ها و عصب‌ها به دنبال حرکت‌های نادرست هنگام کار با ماوس رایانه است.

بنابراین گزارش؛ به گفته متخصصان مجمع متخصصان اعصاب آلمان، کلیک‌های دائم با ماوس و وضعیت غیر طبیعی و نادرست دست هنگام کار با آن ابتدا باعث آسیب دیدگی بافت‌ها می‌شود که در طولانی مدت منجر به التهابات رشته‌های عصبی می‌شود.

متخصصان تاکید کردند هنگام آغاز عوارض و ناراحتی‌های دست این امکان وجود دارد که در مغز ارتباطی بین دردها و کار با ماوس و کلیک کردن با آن ایجاد شود و به دنبال آن تنها با کلیک کردن با ماوس رایانه دردها آغاز خواهد شد و صدمات آن می‌تواند تا ساعد و بازو نیز ادامه پیدا کند.

متخصصان تاکید کردند با استفاده از روش‌های کاری آرگونومیک می‌توان با بروز این عارضه مقابله کرد.

بسیاری از برنامه‌های عملکردی ماوس را می‌توان به کمک صفحه کلید انجام داد، برنامه دابل کلیک ماوس را می‌توان به حلقه گردان وسط ماوس منتقل کرد و بهتر است اندازه ماوس متناسب با اندازه دست کاربر انتخاب شود.

سطوح سرد محل قرار گیری دست بر روی پد ماوس نیز زمینه را برای التهابات مساعد می‌کند.

بر اساس این گزارش؛ تمرینات چرخشی مچ دست و حرکت دادن دست و بازوها و استراحت‌های کوتاه حین کار می‌تواند به رفع خستکی و تشنج زدایی عضلات دست کمک کند.

به گفته متخصصان در صورت بروز دست درد، کاربران باید به متخصص اعصاب مراجعه کنند

● ضررو زیانهای استفاده از پرینتر

متخصصان اعلام کردند که آسیب های استفاده از پیرینتر برای ریه حتی بیشتر از سیگار کشیدن است.

متخصصان آزمایشگاه بین المللی فناوری انگلیس اعلام کردند، ۳ درصد از انواع پیرینترها اشعه هایی منتشر می کنند که آسیب های جدی به ریه افراد کاربر این دستگاه وارد می کند که این آسیب حتی از آسیبی که مصرف سیگار به ریه وارد می کند بیشتر است.

بنابر این گزارش، این آسیب در صورتیکه مکرر و در ساعات طولانی روز تکرار شود، احتمال ابتلا به سرطان ریه را زیاد می کند.

● آیا می دانید همه مانیتورها دارای اشعه های مضر و خطرناک هستند؟

در مانیتورهای دارای لامپ اشعه کاتودیک یک شعاع الکترونی در هر ثانیه تا پنجاه بار یا بیشتر صفحه موزائیکی داخل لامپ تصویر را جارو کرده و تصاویر را به کمک شدت و ضعف یا قطع و وصل این پرتو الکترونی ایجاد می کنند. به دلیل وجود میدان الکتریکی چند هزار ولتی در داخل لامپ تصویر، روشنایی که الکترون ها حین عبور از فاصله بین کاتد و صفحه موزائیکی کسب می کنند باعث می گردد انرژی آزاد شده سبب تابش درصد قابل توجهی اشعه ایکس و اشعه ماوراءبنفش گردد که الزاماً باید با تدابیر تکنیکی در حین طراحی لامپ تصویر از نفوذ آنها به سطح خارجی و رسیدن به بدن کاربر رایانه جلوگیری کرد.در عمل این کار دارای هزینه زیادی است و باعث گرانی قیمت لامپ تصویر مانیتور می گردد. در نتیجه اکثر کارخانجات سازنده برای رقابت با ارائه ارقام غیرواقعی میزان تابش های زیان آور را حداقل جلوه می دهند. اکثر مانیتورهای موجود دارای درصد قابل توجه و خطرناکی از پرتوهای اشعه ایکس و اشعه ماورا بنفش هستند که استفاده کننده ها دائماً در معرض این پرتوها هستند.

اما خطرات کار با نمایشگرهای منحصر به تابش پرتوهای اشعه ایکس و ماوراءبنفش نیست در زیر تعدادی از مهمترین این خطرات معرفی شده است.

خطرات ناشی از:

۱) پرتوهای اشعه ایکس

۲) پرتوهای اشعه ماورابنفش

۳) میدان الکتریکی با ولتاژ بالا

۴) میدانهای الکترومغناطیسی

۵) امواج الکترومغناطیسی فرکانس پائین

۶) امواج الکترومغناطیسی فرکانس بالا

گفته می شود انواع سرطان ها، ناهنجاری های کروموزونی و بیماریهای ژنتیکی، اختلال در دید چشم، ضایعات عصبی و روانی، سقط جنین و… از عوارض شناخته شده این پرتوها است.

این مضرات استفاده از مانیتورهاست ولی آیا می توان از آنها استفاده نکرد؟ خیر. برای استفاده کم خطرتر از مانیتورها:

۱) از عینک با فیلترهای مرغوب استفاده کنید

۲) مانیتورها باید حداقل از سطح چشم تحت زاویه ۲۰ درجه قرار گیرد

۳) فاصله مانیتور از کاربر باید ۴۰ تا ۷۰ سانتی متر باشد

۴) میزان درخشندگی مانیتور را کم کنید

۵) مدت زمانی طولانی جلوی مانیتور ننشینید.

۶) هوا در محیط کارتان جریان داشته باشد زیرا بدنه کامپیوتر و مانیتور بوی مخصوصی از خود متصاعد می کنند که ناشی از گازهای آ«یوکسینآ» و آ«فورانآ» است که به عنوان مواد ضد حریق می باشند و هر دو سرطان زا هستند.