جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
حلیم پیشغذا نیست
حلیم غذایی مطبوع و لذیذ است که از گندم و گوشت ریزشده گوساله، مرغ یا بوقلمون تهیه و با شکر و دارچین تزیین میشود. این روزها هر چقدر دانههای کنجد مورد استفاده در آن زیادتر باشد، باید پول بیشتری بابتش بپردازیم. اغلب روزهداران در وعده افطار حلیم را نوعی پیشغذا در نظر میگیرند و پس از خوردن آن تازه آماده صرف یک شام مفصل میشوند.
البته دور از ذهن هم نیست که بتوانیم یک ظرف حلیم پرروغن بخوریم و بعدش هم یک شام کامل میل کنیم. چرا؟ برای این که در زمان افطار، معده خالی است و برای پذیرش غذا گنجایش زیادی دارد و حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد تا متوجه حجم بالای غذای دریافتی شویم، اما امان از آن زمانی که این دقایق سپری شود و ما بفهمیم که از هول حلیم به درون دیگ افتادیم!
پس توصیه ما به شما این است که حداقل ۱۵ دقیقه بین وعده افطار تا شام فاصله بیندازید تا از حجم غذای موجود در معده خود آگاه شوید. اما آیا حلیم یک پیش غذا محسوب می شود یا وعده ای اصلی است؟ ارزش تغذیه ای آن چه میزان است؟ بهتر است در وعده افطار خورده شود یا سحر؟ مصرف آن به چه کسانی توصیه می شود؟
حلیم، غذایی کامل برای وعده سحر
حلیم غذایی مقوی و پرکالری است. به دلیل دارا بودن گوشت، منبع عالی پروتئین و به دلیل داشتن گندم، غنی از کربوهیدرات است.
در صد گرم آن حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کالری انرژی نهفته است و اگر این مقدار با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و یک قاشق روغن مصرف شود، میزان انرژی آن به ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری افزایش می یابد و اگر هم ردپایی از دانه های کنجد در آن دیده شود، کالری آن بیشتر می شود.
این غذا اگر به مقدار بیشتر و به همراه نان و کره آب شده مصرف شود، یک وعده غذای اصلی محسوب می شود و دیرهضم است. پس بهتر آن که در وعده سحر، کم شیرین و کم دارچین میل شود تا موجب تشنگی نشود البته مصرف سه - چهار قاشق کم روغن آن در وعده افطار نوعی پیش غذا به شمار می رود، اما باید توجه داشته باشیم که وعده شام را سبک انتخاب کنیم.
غذای روزه داران فعال و نوجوانان
حلیم علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع خوب روی، آهن، منیزیم، کلسیم و ویتامین های گروه B است و اگر هم گندم آن سبوس دار باشد، می تواند فیبر زیادی وارد دستگاه گوارش کرده و برای لینت مزاج روزه دار موثر باشد.
این غذا برای افرادی که سندروم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی دارند و بخصوص برای خانم های در معرض کم خونی، نافع است و اگر هم از گوشت بوقلمون تهیه شده باشد غذایی مغذی برای نوجوانان و روزه دارانی است که در طول روز کارهای سخت و سنگین انجام می دهند.
البته خوب است بدانید حلیم برای مبتلایان به سیلیاک مناسب نبوده و اگر پرروغن باشد برای بیماران قلبی ـ عروقی و کسانی که چربی خون بالا دارند، محدودیت مصرف دارد.
نیم تا یک ساعت پس از صرف حلیم، آب نخورید، چراکه موجب رفلاکس و سوزش سردل می شود. اگر حلیم چند روز بماند هضم مواد نشاسته ای آن سخت شده و باعث ناراحتی گوارشی می شود.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست