سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ورزش و بارداری دوست یا دشمن


ورزش و بارداری دوست یا دشمن

۱۱ سؤال و جواب درباره فعالیت ورزشی در دوران حاملگی

بی‌شک فعالیت ورزشی همیشه باعث تناسب‌اندام و سالم‌بودن ما می‌شود اما در برخی موقعیت‌های ویژه برای خانم‌ها مانند بارداری شک و شبهه‌هایی ایجاد می‌شود و نگرانی‌هایی که نکند این فعالیت ورزشی به جنین آسیب بزند. اگر باردارید یا قصد بارداری دارید، این سوال و جواب‌ها را بخوانید تا اطلاعاتتان در این زمینه افزایش پیداکند...

● سوال

۱. من تا قبل از باردارشدنم چندان اهل فعالیت ورزشی نبودم، اما برای تسهیل زایمانم قصد دارم به تدریج تمرین‌های ورزشی‌ام را شروع کنم.

الف) تفکر کاملا اشتباهی است. ب) کاملا درست است.

۲. چه حرکت‌هایی در دوران بارداری می‌تواند باعث شود هنگام وضع حمل راحت‌تر باشید و درد کمتری احساس کنید؟

الف) حرکت‌های هوازی ب) نرمش‌های کششی

۳. به نظر شما چند نفر از خانم‌های باردار، هنگام بارداری ورزش می‌کنند؟

الف) از هر ۴ نفر یک نفر ب) از هر ۶ نفر ۱ نفر

۴. اگر دونده حرفه‌ای باشید، می‌توانید حتی در دوران بارداری هم به فعالیتتان ادامه دهید.

الف) درست ب) نادرست

۵. یکی از ضروری‌ترین پوشاکی که باید هنگام بارداری و انجام فعالیت ورزشی‌ حتما استفاده کنید، چیست؟

الف) یک کفش مناسب و استاندارد

ب) یک سینه‌بند خوب

۶. بعد از فعالیت ورزشی در زمان بارداری، چقدر زمان برای بازیابی توانتان نیاز است؟

الف) ۱۵ تا ۲۰دقیقه ب) ۳۰ تا ۴۵ دقیقه

۷. کدام‌یک از فعالیت‌های آبی زیر در دوران بارداری ممنوع است؟

الف) موج‌سواری روی آب ب) ایروبیک در آب

۸. بسکتبال و والیبال ورزش‌هایی هستند که می‌توانید در دوران بارداری انجام دهید، به شرطی که دقت کنید و مواظب خودتان باشید.

الف) درست ب) نادرست

۹. فعالیت ورزشی ممکن است باعث وضع‌حمل زودهنگام شود.

الف) درست ب) نادرست

۱۰. انجام کدام‌یک از انواع یوگا در دوران بارداری ممنوع است؟

الف) هاتا یوگا ب) بیکرام یوگا

۱۱. چه مدت بعد از اینکه فرزند به دنیا آمد، می‌توان فعالیت ورزشی را از سر گرفت؟

الف) ۳ تا ۴ روز بعد ب) ۳ تا ۴ هفته بعد

● جواب

۱. ب. این تصور که با شروع بارداری باید فعالیت‌های ورزشی‌تان را کنار بگذارید، کاملا اشتباه است اما باید ورزش‌کردن را به تدریج آغاز کنید. مثلا سعی نکنید در ماه اول بارداری ۳ کیلومتر بدوید. بهترین ورزش برای شما در دوران بارداری می‌تواند شنا باشد زیرا آب احساس آرامش و سبکی می‌دهد و اگر شنا را دوست ندارید، پیاده‌روی پیشنهاد بعدی ماست اما به هر حال ورزش را ترک نکنید.

۲. ب. در دوران بارداری، یکی از بهترین انتخاب‌ها حرکت‌های کششی است زیرا باعث استحکام و قدرت ماهیچه‌ها و اندام می‌شود و می‌توانید آنها را در هر حالتی انجام دهید؛ وقتی روی یک صندلی نشسته‌اید، در صف اتوبوس و هر جایی که در حالت نشسته هستید می‌توانید به خودتان کشش عرضی یا طولی بدهید. البته دم و بازدم منظم را فراموش نکنید.

۳. ب. طبق آمار، متاسفانه فقط ۱ خانم از هر ۶ خانم فعالیت مرتب روزانه مثل یک پیاده‌روی سبک در حد ۴۵ دقیقه دارد اما بهتر است بدانید حتی انجام سبک‌ترین فعالیت ورزشی در دوران بارداری باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید، خوابتان منظم‌تر شود و وزن متناسب داشته باشید. اضافه‌وزن بیش از حد شما می‌تواند در این دوران برای سلامت شما و جنینتان خطرناک باشد.

۴. الف. اگر یک دونده حرفه‌ای باشید، می‌توانید به فعالیتتان ادامه دهید. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که با پزشکتان مشورت کنید و میزان دقیق مسافتی که می‌خواهید بدوید و زمان آن را بررسی کنید.

۵. ب. اندازه و شکل پستان در دوران بارداری تغییر می‌کند و یک سینه‌بند مناسب احساس بهتری هنگام ورزش به شما می‌دهد. البته کفش استاندارد هم وسیله‌ای ضروری برای ورزش است اما پستان‌ها از حساس‌ترین بخش‌های بدن در این دوران هستند و وسیله‌ای که این اندام را به خوبی محافظت کند، ضروری است.

۶. الف. اگر فعالیت ورزشی شما به اندازه و متناسب با وضعیتتان باشد، بدنتان به یک بازیابی حداقل ۱۵ دقیقه‌ای نیاز دارد. مزایای این استراحت پس از ورزش هم کم نیست؛ میزان انرژی را افزایش می‌دهد و استرس را کمتر می‌کند.

۷. الف. اگر به ورزش‌های آبی علاقه‌مندید و از تنها شناکردن هم خوشتان نمی‌آید، ایروبیک در آب، پیشنهاد ما به شماست. این ورزش ضمن اینکه ایمن است، باعث می‌شود پمپاژ خون به وسیله قلب راحت‌تر انجام شود.

۸. ب. چنین ورزش‌هایی با توپ انجام می‌شوند بنابراین احتمال برخورد توپ با شما یا برخورد شما با سایر بازیکنان در آن زیاد است و این اتفاق‌ها برای جنین خطرناک خواهدبود. سعی کنید انجام ورزش‌های پرخطر را به بعد از زایمان موکول کنید.

۹. ب. هیچ جای نگرانی‌ای وجود ندارد. فعالیت ورزشی اگر با مشورت متخصص زنان باشد بی‌خطر است و این احتمال که با انجام آنها زودتر از موعد زایمان داشته باشید تقریبا صفر است.

۱۰. ب. بیکرام‌یوگا یا اصطلاحا یوگای داغ را در این دوران فراموش کنید. فضایی که برای این یوگا لازم است، دمایی معادل با ۹۰درجه فارنهایت دارد که برایتان مناسب نیست و ممکن است حتی تنفستان را مشکل کند. سعی کنید از کلاس‌های هاتا یوگا که حرکت‌های کششی متنوع دارد، استفاده کنید. شرکت در کلاس‌های یوگای مخصوص بانوان باردار بهترین گزینه است.

۱۱. الف. اگر زایمان طبیعی باشد، به راحتی بعد از گذشت ۴ روز می‌توانید تمرین‌های ورزشی‌تان را از سر بگیرید.

ترجمه: پروانه شهرکی

منبع: guide grossese



همچنین مشاهده کنید