پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
اسمارت فونی که لپ تاپ می شود
سالها است که در محافل مختلف از قدرتمند شدن اسمارتفونها و این که آنها کامپیوترهای جیبی بسیار کارآمدی هستند، صحبت میشود، اما این حرفها درباره همه اسمارتفونها مصداق ندارد. شاید بتوان گفت اولین گوشیای که به این درجه از تکامل رسیده،Atrix ۴G محصول جدید شرکت موتورولا است. موتورولا پس از تجربه یک همکاری ناموفق با شرکت اپل، در زمینه ساخت گوشیهایی با قابلیت پشتیبانی از iTunes ، پس از رو آوردن به سیستمعامل آندروئید به رقیبی سرسخت برای اپل تبدیل شده است تا جایی که این روزها دو شرکت مدام به بهانههای مختلف از هم شکایت میکنند و پای یکدیگر را به دادگاه میکشانند. موتورولا در نمایشگاه CES امسال، Atrix ۴G را معرفی کرد که برترین موبایل هوشمند این نمایشگاه لقب گرفته است.
سالها است که در محافل مختلف از قدرتمند شدن اسمارتفونها و این که آنها کامپیوترهای جیبی بسیار کارآمدی هستند، صحبت میشود، اما این حرفها درباره همه اسمارتفونها مصداق ندارد. شاید بتوان گفت اولین گوشیای که به این درجه از تکامل رسیده،Atrix ۴G محصول جدید شرکت موتورولا است. موتورولا پس از تجربه یک همکاری ناموفق با شرکت اپل، در زمینه ساخت گوشیهایی با قابلیت پشتیبانی از iTunes ، پس از رو آوردن به سیستمعامل آندروئید به رقیبی سرسخت برای اپل تبدیل شده است تا جایی که این روزها دو شرکت مدام به بهانههای مختلف از هم شکایت میکنند و پای یکدیگر را به دادگاه میکشانند. موتورولا در نمایشگاه CES امسال، Atrix ۴G را معرفی کرد که برترین موبایل هوشمند این نمایشگاه لقب گرفته است.
اتریکس مبتنی بر آندروئید ۲,۲ (با نام رمز Froyo) است که به احتمال به آندروئید ۲,۳ ارتقا مییابد. پردازنده دوهستهای تگرا ۲ با دو تراشه یک گیگاهرتزی چشمگیرترین مشخصه سختافزاری این گوشی است. از جمله مشخصات این گوشی میتوان به حافظه شانزده گیگابایتی داخلی و صفحه نمایش چهار اینچ qHD (۹۶۰ ?۵۴۰ پیکسل) با وضوحی تقریباً مشابه نمایشگر رتینای آیفون ۴ اشاره کرد. در نخستین نگاه، بدنه مشکی اتریکس شما را یاد مدل دفی (Defy) موتورولا یا ویبرانت سامسونگ میاندازد. پردازنده، دو هستهای تگرا ۲ مصرف انرژی پایینی داشته و از ویدیو با کیفیت ۱۰۸۰p پشتیبانی میکند. از دیگر قابلیتهای اتریکس میتوان به یک گیگابایت رم، باتری ۱۹۳۰ mAh، دوربین پنج مگاپیکسل با قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۷۲۰p و فلاش LED به اضافه دوربین دیگری در جلوی گوشی با کیفیت VGA به منظور انجام مکالمههای تصویری و میکروفون دوقلو برای کاهش نویز اشاره کرد. اتصالات بی سیم آن نیز شامل WCDMA/GSM چهاربانده، وایفای، نسخه ۲,۱ بلوتوث و A-GPS میشود. در ضمن پورت HDMI نیز برای اتصال به تلویزیون دارد.
اتریکس از نظر طراحی، معمولی اما زیبا است. گوشی مستطیل مشکی رنگی که حجم گستردهای از قاب جلوی آن را یکنمایشگر چهاراینچی پر کرده است. در بالای نمایشگر دوربین VGA و در پایین آن نیز چهار کلید لمسی قرار دارند. قاب پشتی نیز نوعی بافت فیبر کربنی با هاشورهای مورب دارد. ضخامت گوشی ۱۰,۹ میلیمتر است و در مقایسه با گوشیهایی مانند HTC Desire بسیار باریک به نظر میرسد. از دیگر موارد قابل ذکر درباره طراحی گوشی، کلیدهای کم و زیاد صدا است که کار با آنها هنگام مکالمه و پخش موسیقی آسان است. کیفیت رنگ و روشنایی صفحهنمایش آن نیز بسیار عالی است و طبق ادعای خود موتورولا در هر دو محیط داخل و خارج از خانه خوانایی بسیار خوبی دارد. البته، در مواردی که نور از نزدیک به آن بتابد، دیدن محتویات صفحه، کار مشکلی است. اما کاربر این اطمینان را دارد که با واکنشپذیری نمایشگر هیچ مشکلی نخواهد داشت. سرعت پاسخگویی صفحهنمایش خوب است و حتی هنگام اجرای چند برنامه به صورت همزمان نیز اشکالی در آن ایجاد نمیشود.
اتریکس را میتوان به راحتی به چندین پایه مختلف وصل و به نتبوک، مرکز رسانه، مسیریاب یا حتی ساعت کوکی تبدیل کرد! معلوم نیست این وسیله زیبا و چندمنظوره چه قیمتی خواهد داشت، اما بدون شک اگر بخواهید آن را با همه لوازم جانبیاش بخرید، باید هزینه زیادی بپردازید. یکی از قسمتهای جالب توجه اسمارتفون اتریکس، اسکنری با قابلیت تعیین هویت از طریق اثرانگشتکاربر است که در بالای گوشی و کنار کلید پاور تعبیه شده است. با این فناوری به کلمه رمز یا چیز دیگری برای قفل و باز کردن گوشی نیاز ندارید، فقط کافی است انگشت خود را روی این قسمت بکشید تا قفل آن باز شود. بسیار خوب تا این جای کار تنها با یک گوشی آندروئیدی مواجه هستیم که از نظر قدرت پردازشی یک سر و گردن بالاتر از بقیه آندروئیدیها است. اما وجه تمایز اصلی Atrix از جای دیگری آغاز میشود؛ موتورولا دو پایه ویژه برای این گوشی طراحی کرده است که میتوان از آن به صورت یک کامپیوتر نیز استفاده کرد. پایه اول از نظر ظاهری مشابه پایه تمام گوشیها است، اما به لطف پشتیبانیهای نرمافزاری و تعبیه سه پورتUSB و یک پورت HDMI میتوان صفحه کلید و ماوس را به آن متصل کرد و از طریق نمایشگر بزرگ با گوشی کار کرد! با این ویژگی منحصر به فرد نه تنها مرز دنیای موبایل و کامپیوترهای رومیزی کمرنگتر و ناپیداتر از گذشته شده بلکه به سادگی میتوان تصور کرد که کاربردهای متنوعی از طریق برنامههای آندروئیدی مخصوص این ویژگی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. مثلاً شاید توسعه دهندگان بازیهای موبایل با پشتیبانی از این ویژگی تجربه بازیهای دسکتاپ را روی موبایل فراهم کنند.
اما شاید جذابیت اصلی اتریکس پایه ابتکاری جدیدی است که این گوشی را به یک لپتاپ تبدیل میکند. در واقع نامیدن پایه با این دستگاه کمی دشوار است. به هر حال، این دستگاه در واقع شبیه یک نوتبوک اما فاقد هر گونه پردازنده، حافظه و... است که اتریکس پشت نمایشگر آن نصب شده و نقش مغز متفکر لپتاپ را ایفا میکند. به این ترتیب، هنگامی که گوشی را روی این نوتبوک توخالی سوار میکنید یک لپتاپ کامل خواهید داشت و میتوانید از سیستمعامل آندروئید روی یک نمایشگر بزرگ استفاده کنید. چون بهصورت معمول مسیر ارتباطی لوازم جانبی به لپتاپها، پورتهای USB هستند، این پایه نیز از دو ورودی میکرو یواسبی و یک HDMI برای اتصال به اتریکس استفاده میکند. از مشخصات این شبهلپتاپ ۱,۱ کیلوگرمی میتوان به تراکپد چندلمسی، صفحهنمایش ۶/۱۱ اینچ و یک باتری با قابلیت کار هشت ساعت اشاره کرد. خوشبختانه روش استفاده از گوشی در حالت اتصال به پایه لپتاپی خام و بدون بهینه سازی رها نشده است. روی گوشی نرمافزاری به نام WebTop وجود دارد که در واقع یک سیستمعامل لینوکسی با نوار ابزاری شبیه Mac OS X اپل است و میتواند نسخه کامل فایرفاکس و چند نرمافزار دیگر را اجرا کند. به محض قرار دادن اتریکس روی پایه، نمایشگر لپتاپ روشن میشود و همه برنامههای موبایل را میتوان در آن اجرا کرد. اجرای برنامههای موبایل در نمایشگر ۶/۱۱ اینچ واقعاً جالب و جذاب است. تصور کنید با یک صفحهکلید کامل و بزرگ پیام کوتاه بنویسید و ارسال کنید. سرعت تایپ چند برابر بیشتر و واقعاً عالی است!
Webtop زمانی فعال میشود که اتریکس روی پایه قرار میگیرد یا از طریق HDMI به تلویزیون یا نمایشگر وصل میشود. د راین حالت گوشی به WebTop سوییچ میکند. موتورولا صفحهکلید ویژهای برای گوشیهای مبتنی بر آندروئید و WebTop نیز ارائه کرده که کلیدهای اختصاصی برای سوییچ بین رابطهای بصری مختلف دارد. رابط بصری اتریکس شباهت بسیاری به MotoBlur موجود در گوشی مایل استون موتورولا دارد؛ این شباهت شامل ویجتهای قابل تغییر، داشتن چند صفحه اصلی و امکان دسترسی به سایتهای اجتماعی است. جالب است که کاربر با توجه به نوع استفاده میتواند از بین سه رابط بصری مختلف یکی را انتخاب کند. کارکرد خوب و سریع مرورگر فایرفاکس اتریکس، آن را در ردیف بهترین گوشیهای اینترنت محور قرار داده است. این نوع گوشیها بیشتر برای افرادی مناسب است که از موبایل به جای کامپیوتر برای گشت و گذار در اینترنت و خواندن اخبار آنلاین استفاده میکنند. اتریکس به لطف پایههای ابتکاری و بهینهسازیهای نرمافزاریاش والبته با کمک پایه لپتاپ، یک مجموعه کامل سرگرمی خانگی را برا ی کاربر فراهم میکند، یعنی این که اگر ماوس و صفحه کلید بلوتوث و تلویزیون بزرگ داشته باشید، در کنار این مجموعه میتوانید هر کاری دوست دارید با گوشی تلفن همراه خود انجام دهید. قرار است اتریکس درسه ماهه نخست سال جاری میلادی در امریکا با اپراتور AT&T و در سه ماهه دوم در انگلستان با اپراتور Orange به بازار عمومی عرضه شود. با این اوصاف، اتریکس برای کسانی که تمایلی به خرید یک کامپیوتر،کنسول بازی، دستگاههای پخش رسانه و... ندارند گزینه بسیار مناسبی است.
فروغ بیداری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست