دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

گوجه سبز را با برگ بخرید!


گوجه سبز را با برگ بخرید!

جدا از طعم ترش و وسوسه‌انگیز گوجه سبز، این میوه خواص زیادی دارد، فشار خون را کنترل کرده و چربی‌های خون را هم کاهش می‌دهد
گوجه‌سبز یکی از میوه‌های آشنای بهاری است. از آن نوع میوه‌هایی …

جدا از طعم ترش و وسوسه‌انگیز گوجه سبز، این میوه خواص زیادی دارد، فشار خون را کنترل کرده و چربی‌های خون را هم کاهش می‌دهد

گوجه‌سبز یکی از میوه‌های آشنای بهاری است. از آن نوع میوه‌هایی که پیش از آمدن بهار انتظارش را می‌کشند. حالا دیگر این انتظار به سرآمده و سبد میوه‌های خیلی از خانه‌ها پر است از گوجه‌ ‌سبزهای بهاری؛ میوه‌های خوش طعم و رنگی که کوچک و بزرگ برای خوردنش لحظه شماری می‌کنند. عجله نکنید، تازه در آغاز راه‌هستید و فرصت دارید تا دل‌تان می‌خواهد گوجه‌سبز نوش‌جان کنید؛ اما بد نیست قبل از آن نگاهی هم به دنیای پرخاصیت این میوه کوچک اما پر فایده بیندازید.

فشار خون‌ را کنترل کنید!

کاهش فشار خون یکی از اثرات درمانی منحصر به فرد گوجه‌ سبز است. خوردن گوجه سبز فشار بالای خون شما را تحت کنترل در‌می‌آورد، چربی خون ‌را کاهش می‌دهد، رسوبات را از خون حذف می‌کند و عملکرد معده-روده‌ای را نیز تنظیم می‌کند. علاوه بر این، باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود و به‌همین‌دلیل می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و حتی درمان سرطان دارد. مطالعات نشان داده این میوه می‌تواند در درمان تومورها هم موثر باشد. بنزوئیک که به‌طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد، ترکیبی است که خاصیت ضد‌میکروبی دارد. بنابراین این میوه می‌تواند به‌عنوان یک پاک‌کننده طبیعی دستگاه گوارش هم به شمار رود. علاوه بر این، خیلی از تحقیقات از خاصیت ضد‌قارچی و ضد‌باکتریایی این میوه خبر می‌دهند. از سوی دیگر به‌دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامینc) این میوه برای افراد مبتلا به نقرس هم یکی از انتخاب‌های ایده‌آل است. در کنار تمام این موارد باید به خاصیت مسهلی گوجه سبز هم اشاره کرد.

رفع بوی بد دهان با گوجه سبز

گیاه‌شناسان اعتقاد دارند خوردن گوجه سبز برای رفع بوی بد دهان مفید است. اما خواص گوجه‌ سبز بهاری تنها به میوه آن منحصر نمی‌شود، چرا که پختن برگ‌های درخت گوجه سبز البته در سرکه، می‌تواند در درمان کرم‌های حلقوی معده و روده موثر باشد. به عبارت دیگر جوشانده ۲۵ تا ۳۰ گرم برگ درخت گوجه سبز، کشنده انگل‌های معده است و این خاصیت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد. البته فراموش نکنید برگ گوجه سبز نفاخ بوده و برای معده مضر است، مگر آن‌که همراه با یک مسهل خورده شود. پس اگر می‌خواهید از همه خواص این میوه بهره ببرید، بهار امسال این میوه را با بر‌گ‌هایش تهیه کنید.

نکته - بنزوئیک که به‌طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد، ترکیبی است که خاصیت ضد‌میکروبی دارد بنابراین این میوه می‌تواند به‌عنوان یک پاک‌کننده طبیعی دستگاه گوارش به شمار رود

درمان کم‌خونی با گوجه سبز

اگر به مشکل شب‌کوری دچارید خوردن گوجه سبز را فراموش نکنید، چون مصرف گوجه سبز برای درمان شب‌کوری، مفید است و همچنین بیماری‌های نقرس، رماتیسم و تصلب شرائین هم با خوردن گوجه سبز بهبود پیدا می‌کنند. می‌توانید روی خواص گوجه سبز حتی به‌صورت خشک شده هم حساب کنید، چون خشک شده این میوه هم برای درمان اعصاب و کم‌خونی مفید است. ضمن این‌که مدر است و اعمال کلیه‌ها را تنظیم می‌کند.

با سبزی‌های کوهی بخورید

اگر نگران طبیعت سرد گوجه سبز هستید می‌توانید آن را به رسم هم‌وطنان شهرهای شمالی کشور با سبزی‌های کوهی مثل نعنا که خاصیت گرم دارند، مصرف کنید. به این ترتیب دیگر لازم نیست نگران حالت نفاخ گوجه سبز باشید. یادتان باشد گوجه سبز را بیشتر از ۴ روز در یخچال نگهداری نکنید چون از این به بعد این میوه به‌تدریج خواص خودش را از دست می‌دهد.

ارزش غذایی گوجه سبز

کربوهیدرات ۵۱/۸ گرم

چربی ۸۴/۲ گرم

پروتئین ۶/۱ گرم

فیبر خام ۵/۰ درصد

با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین A، ۱/۲‌درصد ویتامین B۱، ۹/۱ درصد ویتامین B۲ ، ۸/۲ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین c، ۱/۵ ‌درصد کلسیم، ۲/۲ درصد فسفر، ۵‌درصد آهن و ۶/۳ درصد پتاسیم نیاز بدن شما در روز تامین می‌شود.

منبع : مجله سیب سبز