چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

غـذای کـودک را در چـه ظرفـی بـریـزیـم؟


غـذای کـودک را در چـه ظرفـی بـریـزیـم؟

بهترین ظروف پخت (چه برای کودکان زیر یک سال، چه برای بزرگسالان)، ظروف شیشه‌ای پیرکس هستند. خطر این ظروف بسیار کم است و معمولا مشکلی به وجود نمی آورند اما اگر ظرف پیرکس در دسترس …

بهترین ظروف پخت (چه برای کودکان زیر یک سال، چه برای بزرگسالان)، ظروف شیشه‌ای پیرکس هستند. خطر این ظروف بسیار کم است و معمولا مشکلی به وجود نمی آورند اما اگر ظرف پیرکس در دسترس نباشد...

می‌توان از ظرف تلفون استفاده کرد. ظروف تفلون به شرطی که خراشیدگی نداشته باشند، بعد از پیرکس از بهترین ظروف هستند و مسمومیتی ایجاد نمی‌کنند. پخت غذا برای کودک در ظروف مسی یا حتی لعابی‌ توصیه نمی‌شود زیرا هم‌زدن و خراشیدگی این ظروف، باعث ورود مس به غذا و آسیب‌دیدگی کبد و کلیه خواهد شد. کبد و کلیه در کودکان زیر یک سال هنوز بالغ نشده و ورود مس به بدن آنها می‌تواند مشکل‌ساز و حتی باعث فقر آهن و کم‌خونی شود. بهتر است ظرف طبخ غذای کودک از بقیه قابلمه‌ها جدا و فقط مخصوص طبخ غذا برای کودک باشد. ظروف آلومینیومی و ظروف چدنی به دلیل داشتن عناصر و فلزات سنگینی که روی سیستم عصبی اثر سوء می‌گذارند، توصیه نمی‌شوند. استفاده از این نوع ظروف برای کودکان زیر یک سال می‌تواند باعث تهوع، دل‌درد و کم‌خونی شود.

دکتر میترا زراتی

دکترای تخصصی تغذیه؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران