یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
تاثیر نور در معماری
یکی از نکاتی که در زندگی روزمره ما فراموش شده است وجود نور در زندگی ماست.
نور میتواند جهت آرامش و آسایش روانی و زیبایی به صورت کنترل شده وارد فضاهای مختلفی گردد. نورها میتوانند بهطور طبیعی که سبب روشنایی مناسب و یکنواخت میشوند ایجاد گردند یا بهطور مصنوعی و با توجه به میزان نیاز در فضا تعبیه گردند، به طوری که با توجه به استفاده فضا (مسکونی، اداری، عمومی و...)، نوع کاربری فضا و میزان نیاز نور در فضا، نورها را ترجیحا طبیعی و در غیر این صورت مصنوعی به حداکثر استفاده رساند. بنابراین نور هدایت شده محیط را زیباتر، پرآرامشتر، متنوعتر و قابل استفادهتر مینماید.
نور عامل اصلی در ترکیب فضای داخلی روشنایی است که بر حالت مواد و سطوح آن تاثیر میگذارد. رنگ نور نیز عامل موثری در آسایش و نمایش اشیا و پویایی یک فضای داخلی است. بدون نور، نه فرم و رنگ قابل دیدنی وجود خواهد داشت و نه هیچگونه حصار مرئی جهت فضای داخلی. بنابراین نخستین عملکرد طراحی نور روشن کردن فرمها و فضای یک محیط و نیز اجازه به کاربرهای فضاست تا فعالیتها و وظایف خود را با سرعت، دقت و راحتی در خود انجام دهند.
یکی از قاعدههای تغییر محیط دخالت نور در فضای داخلی است، یعنی نور وارد شده در محیط میتواند کیفیت خاصی در فضا و پیرامونش ایجاد نماید و دگرگونی محیط را سبب گردد. نور قابلیت دگرگونی اساسی و قدرت بیان و پویایی فوقالعادهای در محیط بهوجود خواهد آورد. بهمنظور استفاده از روشهای بهینه دستیابی به نور طبیعی و مصنوعی مطلوب که از شاخصههای مهم عملکردی در معماری محسوب میشوند میتوان به تأثیر رنگ نور نیز اشاره نمود که اشیا و سطوح را تحتتأثیر قرار دهند.
یکی از ویژگیهای معماری مدرن، استفاده زیاد از سطوح شیشهای در ساختمان است که موجب ورود نور طبیعی بیشتر به فضای درونی میگردد. به منظور روشن کردن یک فضا، ۳ روش وجود دارد. روشنایی عمومی یا محدود، یک اتاق را تقریبا به صورت متحدالشکل و غالبا پراکنده روشن میکند. کیفیت پراکنده نورپردازی میتواند به نحو موثری تضاد بین نور تحمیلی و سطوح اطراف یک اتاق را کاهش دهد. افزون بر این، نورپردازی عمومی میتواند برای یکنواخت کردن سایهها، صاف کردن و ایجاد دهانه در گوشههای یک اتاق و تامین میزان مناسبی از روشنایی جهت حرکت مطمئن و حمایت کلی به کار گرفته شود. نورپردازی موضعی یا سطح کار، نواحی مشخصی از یک فضا را جهت انجام فعالیتها یا وظایف بصری روشن میکند. بهطور معمول، منابع نوری در مجاورت فوقانی یا تحتانی سطح کار قرار داشته و باعث میشوند تا در مقایسه با نورپردازی عمومی، از میزان وات مصرفی به نحو مناسبتری استفاده شود و تنوع و جذابیت به بار آورده و یک فضا را به چندین ناحیه تقسیم کند.
عظیم پرستاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست