چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بیمیلی جنسی زنان، بیماری یا ساخته و پرداخته شرکتهای داروسازی؟
با این که گفته میشود نیمی از زنان دچار کمبود میل جنسیاند، منتقدان این سخن معتقدند، این بیماری اختراع صنعت داروسازی است. در حال حاضر تنها دارویی هم که در آلمان برای درمان این مورد، مجوز فروش دارد، زیر رگبار انتقاد قرار گرفته است.
آیا اصولا اگر زنی دائما تمایل به سکس نداشته باشد، بیمار است؟ اگر زنی هفتهای فقط یک بار سکس بخواهد، نُرمال نیست؟
در مورد کمبود میل جنسی که اصطلاح پزشکی آن "اچ اس دی دی" است، نزد متخصصان نظر واحدی وجود ندارد. برخی که موافق عنوان این بیماریاند، خوشحالند که سرانجام یک پدیدهی همگانی نامی پیدا کرده است. اما در این میان منتقدانی نیز وجود دارند که این بیماری را اختراع صنعت داروسازی میدانند.
واقعیت این است که در حال حاضر شرکتهای مربوطه تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام میدهند. انواع و اقسام کرمها، قرصها و چسبها ساخته شده تا شور جنسی را دوباره در زنان بیدار کنند. اما تعداد کمی از آنها مجوز فروش مییابند. در آلمان از سال ۲۰۰۶ دارویی (اینترینسا) در بازار عرضه شده که قرار است به تحریک جنسی زنان کمک کند. چسبهای هورمونی شرکت "پروکتر و گمبل" حاوی میزانی از تستستروناند که به طور معمول در یک تخمک وجود دارد. زنانی که رحم خود و تخمکهای خود را درآوردهاند و زنانی که تحت درمان استروژنی قرار دارند، میتوانند این داروی هورمونی را در ازای ۳۰ یورو دریافت کرده و ماهی یکبار مصرف کنند. در حالی که، طبق آخرین تحقیقی که در آلمان صورت گرفته و در "بولتن دارو و درمان" منتشر شده، عدم استفاده از این دارو توصیه شده است.
یکی از تحقیقاتی که اخیرا در اثبات کمبود میل جنسی در زنان به آن بسیار استناد میشود، تحقیقی است که از سوی جامعهشناسان دانشگاه شیکاگو انجام شده است. طبق این تحقیق کارکرد جنسی ۴۳ درصد از زنان اختلال دارد. در حالی که اولریکه براندنبورگ، رواندرمان آلمانی، معتقد است: تعداد زنانی که عملا از بیمیلی جنسی رنج میبرند، حدود ده درصد کل زنان را تشکیل می دهد.
رِی موینیهان، خبرنگار، در سال ۲۰۰۳ در روزنامهی "بریتیش مدیکال ژورنال" نوشت: "اختراع بیماریها توسط شرکتهای داروسازی پدیدهی جدیدی نیست. اما خلق "عدم کارآیی جنسی زنان"، تازهترین و آشکارترین نمونهی آن است." از نظر وی مسئول اغراقی که در این مورد صورت میگیرد، صنعت داروسازی و آن هم به دلیل سود بیشتر است. چرا که بازار فروش دارو برای درمان این بیماری ساختگی میتواند بسیار سودآور باشد، همانطور که قرص ویاگرا سود کلانی را (تقریبا ۲ / ۱ میلیارد یورو در سال) به جیب صاحبان شرکت "فیتزر" سرازیر کرده است.
محسن داوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست