یکشنبه, ۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 26 May, 2024
مجله ویستا

گازوییل گیاهی


گازوییل گیاهی

محققان دانشگاه آلمان با دستکاری ژنتیکی باکتری اشریشیاکولی نوعی گازوئیل گیاهی ساختند که نه تنها می تواند جایگزین سوخت های گیاهی و فسیلی شود بلکه آلودگی محیطی ناشی از دی اکسید …

محققان دانشگاه آلمان با دستکاری ژنتیکی باکتری اشریشیاکولی نوعی گازوئیل گیاهی ساختند که نه تنها می تواند جایگزین سوخت های گیاهی و فسیلی شود بلکه آلودگی محیطی ناشی از دی اکسید کربن را هم به حداقل خواهد رساند.

این سوخت که گازوئیل مشتق از مواد بیولوژیکی هم نامیده می شود از تخم شلغم روغنی، سویا و درخت نخل روغنی که تحت مکانیزم های شیمیایی تسهیل شده توسط کاتالیزور ها حرارت می بینند، تولید می شود.با جایگزین شدن این سوخت که خود از جاندارانی حاصل می شود که به طور طبیعی از دی اکسید کربن هوا استفاده می کنند از ایجاد گازهای گلخانه ای پیشگیری می شود. بر اساس گزارش در تولید این سوخت به زمین های مزروعی وسیعی برای کشت ماده اولیه و ماشین هایی برای درو محصول نیاز است.دانشمندان با القا ژن های دو نوع باکتری به اشریشیاکولی توانستند ریزذره های گازوئیلی بسازند. محققان آلمانی با القا دو ژن از ژن های باکتری Zymomonas mobilis به باکتری اشریشیاکولی به آن توانایی تصفیه سوخت دادند. اشریشیاکولی پس از این تغییرات ژنتیکی می توانست از قند الکل بسازد.

با القا ژن دیگری از باکتری Acinetobacter baylyi ، اشریشیاکولی توانست با ترکیب الکل با روغن گیاهان، ریزذره های گازوئیلی تولید کند.با کشت این باکتری در محیط کشت حاوی گلوکز و روغن زیتون تولید ریزذره های گازوئیلی حاوی اسید چرب انجام شد.علی رغم سایر سوخت های طبیعی این ریزذره های گازوئیلی بدون هیچ ماده سمی شیمیایی ساخته می شوند.بر اساس نتایج این مطالعه به چاپ رسیده است در آینده می توان با جایگزین ساختن بقایای گیاهی به جای روغن گیاهان، روش های تولید این سوخت را بهینه و اقتصادی کرد.این سوخت به دلیلی کافی بودن مواد خام اولیه آن و پایین بودن قیمت تمام شده آن می تواند در ابعاد وسیع با سوخت های رایج دنیای امروز رقابت کند.محققین این پژوهش بر این باورند که اگرچه تولید گازوئیل بیولوژیک نیاز به زمین های مزروعی وسیع دارد ولی پاسخی به مشکل سوخت های فسیلی و تولید دی اکسید کربن ناشی از احتراق در دنیای امروز است.برای تولید این سوخت کشورها باید تصمیم بگیرند، زمین های مزروعی خود را صرف کشت غذا کنند یا تولید سوخت؟ با وجود تولید ساده و رو به افزایش این نوع سوخت از گیاهان، تحقیقات برای افزایش کیفیت و بهینه سازی روش های تولید این سوخت همچنان ادامه دارد. http://plantago.blogspot.com

zistshiraz.blogfa.com