سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
بیکاری که طراح شغل شد
امروزه در عصر ارتباطات و فناوریهای نوین ، نه تنها همگام شدن با مهارتهای جدید نیازی اساسی است، بلکه آموزش در ارائه مطالب نیز از ملزومات عصر حاضر تلقی می شود .
جیسون آلبا ، کارآفرینی است که با تحقیقات و تلاشهای گسترده خود توانست در رشته معرفی مشاغل تجاری ، مدیریت ، مشاوره و بازاریابی گامهای بلندی بردارد و پلی میان رشته های دانشگاهی با بازارهای تجاری، مهارتهای مختلف و آشنایی افراد تحصیلکرده با مشاغل مختلف ایجاد کند . برای آشنایی بیشتر مخاطبان گفتگویی با وی انجام داده ایم .
مشاغل تجاری زیادی وجود دارند و کارآفرینان اغلب با استفاده از هوش خود همیشه با طرح های نوین ابداعات جدیدی انجام می دهند . اغلب افراد در بازار تجارت ، اجرای طرح های تجاری و مراحل اولیه بازاریابی ناکام می مانند . آیا در مورد شما نیز چنین اتفاقاتی رخ داده است ؟
همیشه دوست داشتم یک کارآفرین و انسانی متفاوت باشم . در ابتدا خود من نیز به دنبال شغل مناسبی بودم . اما هرگز فکرنمی کردم که بتوانم شغلی بهتر ابداع کنم . هنگامی که در جستجوی شغل مناسبی بودم متوجه شدم که کارجویان مختلفی به سازمانهای مختلف رجوع می کنند و خواستار کارمناسبی هستند ولی اغلب کارفرمایان توجه چندانی به آنها نشان نمی دهند . دوره استخدام آنها نیز کوتاه بود . بنابراین به فکر راه مناسبی بودم تا این معضل را حل کنم . در واقع کارجویان علیر غم تخصص و مهارت ، معرف مناسبی برای ورود به شرکتها نداشتند . همین موضوع باعث شد که اولین جرقه های ایجاد یک بنگاه کاریابی و مشاوره شغلی به ذهنم خطور کند . با توجه به مهارتهای مدیریتی که داشتم بنگاهی تخصصی در زمینه مشاوره ، معرفی مشاغل ، لیست شرکتها ، کارخانجات و بسیاری از مهارتها ، با گروهی پنج نفره آغاز کردم .
● زمانیکه فعالیت تجاری خود را آغاز کردید انتظارداشتید که به چنین رشدی برسد ؟
همیشه به دنبال شغل مستقلی بودم . نمی خواستم که کارفرما بر درآمدم نظارت داشته باشد و طبق اصول و قوانین وی کار پیش برود . در اوایل ،کار بسیار پیچیده و دشوار بود . تعداد مراجعه کنندگان محدود بود و اغلب افراد متخصصی بودند که به دلیل رفت و آمدهای زیاد و طولانی مدت به شرکتهای مختلف انگیزه کافی برای ادامه کار را نداشتند . دلیل دوم بی انگیزگی آنان اشتغال در شرکتی مغایر با تحصیلات و مهارت آنها بود . کم کم پس از گذشت مدتی کوتاه آنها با مشاوره های من ، مسیر اصلی اشتغال خود را بازیافتند و درآن موفق شدند .
چه زمانی متوجه شدید که باید تمام وقت خود را به این کار اختصاص دهید و این شغل به مرحله سوددهی رسیده است ؟
شغل شناسی و تحقیق درباره مشاغل مختلف و معرفی آنها کار بسیار وقت گیر و طاقت فرسایی بود . من باید به مراکز دانشگاهی و موسسات مختلفی برای تحقیق و بررسی درباره مشاغلی میرفتم که اهمیت و کاربرد بسیار بالایی در جامعه نداشتند . گاهی اوقات ماهها وقت خود را صرف بررسی شغلی می کردم که تا کنون کس دیگری زوایا ، ابعاد ، بازتاب و نقش و اهمیت آن را دراجتماع بررسی نکرده بود .
پس از آن باید این اطلاعات و یافته های جدید را به صورت یادداشت هایی جداگانه به اساتید و متخصصان نشان می دادم و پس از تایید آنان به صورت کتاب راهنمای شغلی عرضه می کردم تا مثلا جوان تحصیلکرده ای درشهری دیگر با خواندن این کتاب راهنمای شغلی ، مسیر زندگی اش را تغییر دهد و آگاهانه وارد حرفه های جدید شود . پس از مدتی ، از تماسها ، ایمیل ها و بازتابهایی که کتابها و یادداشتهای من درمیان مردم ایجاد می کرد. فهمیدم که کارم مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است و همین برای من کافی بود . زیرا از این طریق می توانستم به فارغ التحصیلان زیادی کمک کنم .
شما درجایگاه یک کارآفرین ، خودتان فعالیتتان را آغاز کردید و همانطور که گفتید این کار مورد علاقه شماست. فعالیتتان را چگونه ارزیابی می کنید و چه طرحی برای آینده این کار دارید ؟
درپاسخ به سوال شما باید بگویم تمام کارهایی که انجام دادم ، حاصل تجربیات ، مشاوره ها ، راهنماییها و مهارتهایی بوده که طی چندین نوبت کار پاره وقت در شرکتها ، موسسات و مطالعه درباره سیرتحول تجاری در کشورهای مختلف بدست آمده است . اگر دراین حرفه به موفقیت هایی دست یافته ام ، حاصل بررسی ، تحقیق درباره مشاغل مختلف ، رشته های دانشگاهی متفاوت و نیاز بازارهای تجاری و شرکتهای بین المللی است که هرروز در حال گسترش و پیشرفت هستند . اگر در زمینه های مختلفی مانند : طرحهای مدیریتی ، تحلیل بازارهای تجاری ، طراحی شبکه و وب ، توسعه و فناوریهای نوین ، عرضه و فروش ، حمایت از مخاطبان و غیره ، مهارتهای لازم را نداشتم ، باید وقت و هزینه زیادی برای آموزش و یادگیری آنها پرداخت می کردم . استعداد و تواناییهای لازم برای اجرای چنین پروژه هایی از ویژگیهای یک کارآفرین نمونه محسوب می شود .
چنین امتیازاتی در همان آغاز کار به من درارائه طرحی تجاری و اجرای آن کمک شایانی کرد. برای این کار علیرغم اینکه خود من طراحی و مدیریت مشاغل تجاری را انجام می دهم ، از یک طراح و مدیر پروژه کمک گرفتم و از مشاوره های او نیز استفاده کردم . برای کارهای تولیدی نیز از یک مدیر تولید ممتاز بهره گرفتم .
شما علیرغم مهارتها و تواناییهای خودتان و سالها تجربه و تحصیل در پروژه های مدیریتی ، از مهندسین و مدیران دیگری برای طرح تجاری خود استفاده کردید . می توانید دلیل این کار را توضیح دهید؟
تمام این افراد از دوستان دوران دانشکده خود من بودند گروه ۵ نفره ما با سخت ترین شرایط اینکار را آغاز کرد . هرکدام از این دوستان بهترینهای رشته خودشان هستند . مهندس ، طراح ، حمایت کننده مالی ، مدیر و مشاور تیم ۵ نفره مرا تشکیل می دهند . سرعت فوق العاده عالی در ارائه طرحها و ظرفیت بالا ، از ویژگیهای این افراد است . بنابراین ابتدا من در مورد مشاغل مختلف تحقیق می کردم و آنها را به صورت کتابهای راهنمای شغلی عرضه می کردم سپس با کمک دیگر دوستانم به مدیریت ، مشاوره و تولید طرحهای تجاری در یک بنگاه کارآفرینی پرداختیم . پس از ارائه چند طرح به شرکتهای تجاری ، آنها در پروژه های دیگر ما را حمایت کردند و بدین ترتیب فعالیت تجاری ما گسترش یافت و خودمان مبتکر طرح های نوین تجاری و معرفی مشاغل جدید از جمله تجارت الکترونیک و فروش آنلاین شدیم .
هدف شما از اینکار آگاهی کارجویان با مشاغل جدید بود و تا حد زیادی دراین کار موفق نیز شدید . چگونه توانستید با رقیبان خود مقابله کنید و حتی فراتر از آنان طرح های خود را گسترش دهید ؟
سوال بسیار بجایی بود . من نیز مانند بسیاری از شرکتهای دیگر در ابتدای راه بودم و رقابت برای من زیاد مهم نبود . اما کم کم با افزایش درخواستها برای اجرای طرحهای تجاری گروه ۵ نفره ما نیز به فکر افزایش شعبه های تجاری خود افتادم . بنگاه کاریابی ما درآغاز تنها به ارائه خدمات تجاری ، مشاوره ، مدیریت تولید ، معرفی مشاغل جدید و معرفی کارجویان به شرکتهای تجاری می پرداخت . سعی ما بیشتر معرفی و مشاوره شغلی بود . اما پس از گذشت چند ماه از آغاز فعالیت ، مدیریت طرح های تجاری نیز به کار ما افزوده شد . گروه ۵ نفره ما پس از چند ماه تبدیل به یک تیم پیمانکار طرح های تجاری شد . این جهش از یک سو بسیار حساس و سرنوشت ساز بود و از سوی دیگر فوق العاده خطرناک . زیرا ما هیچگونه تجربه ای در این زمینه نداشتیم و بیشتر بنیان کار ما مشاوره ای و دانشگاهی بود . انتخاب بسیار دشواری بود ولی با کمک های بی دریغ دوستانم توانستم موفق شوم و به یکی از شرکتهای مشاوره ای و پیمانکاری در طرحهای تجاری عظیم تبدیل شویم . اما از آنجاییکه من کارم را از همان بنگاه کارآفرینی آغاز کرده بودم تصمیم گرفتم تا آن بنگاه و کارجویان را نیز اداره کنم . بنابراین کارجویان را متناسب با رشته های تحصیلی و مهارتهایشان در طرحهای تجاری خودمان و دیگر شرکتهای تجاری شرکت دادم و درجایگاه نیروهای تخصصی از آنان استفاده کردم . با گسترش طرح های تجاری ، شعبه های کارآفرینی و تجاری ما نیز افزایش یافت و به رقابت با دیگر شرکتهای تجاری پرداختیم .
● درپایان حرفی برای مخاطبان و کارجویان دارید ؟
تنها توصیه من این است که کارجویان آگاهانه و با تحصیلات و مهارت کامل وارد بازارهای تجاری شوید . شغل موقت ممکن است درظاهر متناسب با مهارت و شخصیت شما نباشد . اما بهترین تجربه کاری شما محسوب می شود . خود من نیز از همین مشاغل کوچک و پاره وقت درهنگام تحصیل در دانشگاه کارم را آغاز کردم .
در پایان باید بگویم که درتمام مراحل زندگی صحنه های تلخ و شیرینی وجود دارند که موجب شادی ، غرور و افتخار می شوند . گاهی نیز گذر زمانه روی ناخوشی به خود می گیرد و کام شما را تلخ می کند . بنابراین با سختی هایش دلسرد و ناامید نشوید و از شادی ها و موفقیت هایش مغرور.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست