چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

مخالفت آمریکا با دولت مالکی


مخالفت آمریکا با دولت مالکی

دموکراتها و جمهوریخواهان ایالات متحده آمریکا هجمه تازه ای را علیه دولت نوری المالکی آغاز نموده اند این دو حزب آمریکا که به ظاهر از خط مشی متفاوتی در خصوص جنگ عراق پیروی می کنند,خواهان برکناری نخست وزیر فعلی عراق از قدرت شده اند

دموکراتها و جمهوریخواهان ایالات متحده آمریکا هجمه تازه ای را علیه دولت نوری المالکی آغاز نموده اند.این دو حزب آمریکا که به ظاهر از خط مشی متفاوتی در خصوص جنگ عراق پیروی می کنند،خواهان برکناری نخست وزیر فعلی عراق از قدرت شده اند.

پس از اینکه پل برمر،اولین حاکم آمریکایی بغداد این شهر را ترک نمود،نومحافظه کاران کاخ سفید با گماشتن مهره های بی اراده و خودفروخته همانند “ایاد علاوی”و”حازم الشعلان”سعی نمودند تا استراتژیهای خود در بغداد را در راستای طرح خاورمیانه بزرگ به عینیت برسانند.اما باشکست دولت علاوی و حذف مهره های آمریکا توسط ملت عراق،شاهد بر سر کارآمدن افرادی بودیم که نسبت به توطئه های ایالات متحده آمریکا در بغداد آگاه بودند.

نکته جالب توجه اینکه ایاد علاوی نیز همگام با مقامات آمریکایی خواستار برکناری نوری المالکی از قدرت شده است.البته نخست وزیر عراق در واکنش به اظهارات غیرقانونی آمریکا و عمال آن اظهارات مهمی را برزبان رانده است.

نخست وزیر عراق در سخنانی کم‌سابقه ضمن حمله شدید به سیاستمداران حزب دموکرات که خواستار برکناری وی شده‌اند از تاکتیک‌های نظامی ارتش آمریکا در دستگیری مظنونین به شدت انتقاد کرد.

نوری المالکی در یک کنفرانس خبری ضمن انتقاد شدید از مواضع اخیر سناتور هیلاری کلینتون (نامزد پیشتاز حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری) و سناتور کارل لوین (رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا) که خواستار برکناری وی از قدرت شده‌اند اظهار داشته است که برخی از مقامات آمریکایی درباره عراق آن‌چنان صحبت می‌کنند که گویی کشور ما یکی از روستاهای ایالات متحده است.

مالکی با اشاره مستقیم به اظهارات اخیر کلینتون و لوین گفته است که این موضع‌گیری‌ها دخالت آشکار در امور داخلی کشور عراق است.

سناتور کلینتون و سناتور لوین هفته گذشته با انتقاد از ناکامی نخست‌وزیر نوری‌المالکی در پیشبرد فرآیند آشتی ملی در عراق خواستار این شده‌بودند که نمایندگان مجلس ملی این کشور آقای مالکی را از کار برکنار کنند.

نخست‌وزیر عراق در ادامه با انتقاد از کشته‌شدن شهروندان غیرنظامی در جریان حملات اخیر ارتش آمریکا به محلات شیعه‌نشین بغداد گفته است: «ما این موضوع را بارها گفته‌ایم؛ قابل قبول نیست که شما برای دستگیری یک مظنون ده نفر انسان بی‌گناه را بکشید و خانه‌‌شان را خراب کنید. این نقض آشکار قانون است.»

این اظهار نظر نوری المالکی نشان می دهد که مقامات دولت عراق نسبت به بحران سازی آمریکا در معادلات امنیتی بغداد آگاه هستند.کاخ سفید در تجهیز گروههای سلفی ،حزب بعث و برخی اعضای القاعده نقشی اساسی در عراق را ایفا می کند.اصلی ترین مولد بحران امنیت در عراق جمهوریخواهان واشنگتن هستند.نکته جالب توجه اینکه دموکراتهای مدعی نیز در این راستا با بازها همراهی می کنند،زیرا آنها نیز وجود دولتی مستقل و مردمی در عراق را مغایر با اهداف سلطه طلبانه خود می دانند.

در نهایت اینکه دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا اصلی ترین مسبب جنایت و خونریزی در عراق می باشند.در شرایط فعلی که جامعه جهانی خروج آمریکا از عراق را خواستار است،دو حزب اصلی این کشور سعی دارند اتهامات بی اساسی را بر دولت دموکراتیک عراق وارد نمایند.اتهاماتی که به هیچ عنوان پایه و اساسی در واقعیت عراق امروز ندارند.

مهدی مروتی