چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

این طوری من خوب می شم مامانی


این طوری من خوب می شم مامانی

درمان های خانگی برای رفع علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا در کودکان

درست است که والدین هنگامی که کودک سرما می‌خورد باید یک راست سراغ پزشک و دارو را بگیرند اما آکادمی اطفال ایالات متحده هشدار می‌دهد، استفاده بیش از حد دارو برای کودکان زیر ۲ سال ممکن است کارساز نباشد و حتی در برخی موارد به‌طور جدی به کودکان زیر ۶ سال آسیب برساند. از آنجا که بسیاری از محققان معتقدند عوارض مصرف داروهای سرماخوردگی در کودکان بیشتر از فواید آن است، بنابراین پزشکان باید سعی کنند در اینگونه موارد داروهای کم‌ضرر و کمتری را تجویز کنند. در این زمینه محققان برای کاهش علائم و عوارض بیماری راهکارهایی ارائه داده‌اند که می‌تواند مفید باشد. اگر فرزند شما سرفه می‌کند، سرماخورده یا به آنفلوآنزا مبتلا شده می‌توانید از برخی داروهای خانگی برای او استفاده کنید. دوره این بیماری‌ها معمولا ۱۰ روزه است درحالی‌که درمان‌های خانگی می‌توانند این دوره را کوتاه‌تر کنند. حتی اگر این دوره کوتاه‌تر نشود این درمان‌ها کمک می‌کند کودک در این دوره احساس بهتری داشته باشد. با رعایت این موارد که در کاهش عوارض و علائم بیماری به‌خصوص در کودکان بسیار موثر است، نیاز به مصرف داروهای سرماخوردگی هم تا حدود زیادی کاهش پیدا می‌کند.

● بگذارید تا می‌تواند استراحت کند

▪ چگونه کمک می‌کند: مبارزه با عفونت انرژی زیادی می‌برد و می‌تواند کودک و حتی بزرگسال را فرسوده کند. هنگامی که کودک شما در حال استراحت است در واقع در حال درمان و بازیافتن نیروست؛ چیزی که به آن نیاز دارد. مطالعات نشان می‌دهد، اضطراب نقش مهمی در روند بیماری دارد. اگر کودک شما به خاطر مدرسه، دوستانش یا هر آنچه در خانه اتفاق افتاده تحت فشار باشد، ‌درصورت داشتن استراحت کافی به راحتی می‌تواند با علائم و نشانه‌های بیماری مبارزه کند.

▪ آنچه نیاز دارید: مکان راحتی را برای استراحت کودک‌تان فراهم کنید.

▪ چگونه آن را انجام دهید: حالا وقت آن است که فیلم یا کارتون مورد علاقه کودک‌تان را دوباره برای او نمایش دهید یا برای او مجموعه جدیدی از مداد رنگی‌ها، کاغذ یا کتاب رنگ‌آمیزی بخرید حتی یک پازل هم می‌تواند ایده خوبی باشد. البته تختخواب لزوما تنها جای مناسب برای استراحت نیست. گاهی اوقات تغییر فضا می‌تواند بسیار مفید باشد. اگر برای کودک‌تان استراحت سخت است با برخی کتاب‌ها به او کمک کنید. می‌توانید کاری کنید او با مادربزرگ یا یک دوستش تلفنی صحبت کند تا از بی‌حوصلگی دربیاید.

● از ویکس استفاده کنید (‌۳ سال به بالا)

▪ چگونه کمک می‌کند: ویکس کمک می‌کند کودک خواب راحتی در شب داشته باشد. بسیاری از ما به خاطر می‌آوریم که وقتی بچه بودیم از اکالیپتوس و پماد ویکس برای درمان‌مان استفاده می‌شد. تحقیقات نشان می‌دهد، این ترکیبات تاثیری در تمیزی راه‌های هوایی ندارد اما به کودک کمک می‌کند احساس خنکی در بینی داشته و تنفس بهتری داشته باشد.

آنچه نیاز دارید: شما می‌توانید از پمادهای ویکس که برای کودکان بالای ۳ سال تولید شده استفاده کنید؛ این پمادها حاوی پترولاتوم، روغن و اکالیپتوس است.

▪ چطور آن را انجام دهید: ویکس را روی سینه، گردن و پشت کودک بمالید.

احتیاط: ویکس را روی پوست حساس کودک یا مناطقی مانند دهان، بینی و اطراف چشم استفاده نکنید.

● مصرف مایعات را افزایش دهید (۶ ماه به بالا)

▪ چگونه کمک می‌کند: نوشیدن مقدار زیادی مایعات از کم آبی کودک جلوگیری می‌کند. کودکی که حلق و بینی‌اش پر از خلط است، میلی به خوردن غذا ندارد بنابراین اگر کودک شما به خوردن غذاهای جامد علاقه زیادی نشان نمی‌دهد، جای نگرانی نیست. در این شرایط میزان مصرف مایعات را افزایش دهید. به یاد داشته باشید هرچه سن کودک پایین‌تر باشد، احتمال تمام شدن آب بدن و ایجاد شوک در او بیشتر می‌شود بنابراین به نوزاد به محض باز شدن مجرای تنفسی او شیر بدهید.

آنچه نیاز دارید: نوشیدنی‌هایی که فرزندتان از آن‌ها لذت ببرد.

▪ چطور آن را انجام دهید: آب معمولی فوق‌العاده است اما کودک شما ممکن است چندان رغبتی به آن نداشته باشد. اسموتی میوه‌ها و دیگر نوشیدنی‌های مورد علاقه سالم که صددرصد طبیعی است، می‌تواند جایگزین خوبی باشد.

احتیاط:کودکان زیر ۶ ماه همچنان باید شیر مادر یا شیر خشک مصرف کنند مگر آن‌که پزشک توصیه‌ای داشته باشد. نوزادان کوچک نیازی به آب ندارند و اگر زیاد استفاده کنند ممکن است خطرناک باشد.

● سوپ مرغ و دیگر مایعات گرم فراموش نشود(۶ ماه به بالا)

▪ چگونه کمک می‌کند: مایعات گرم می‌تواند بسیار آرام‌بخش باشد و احتقان را تسکین دهد. مطالعات نشان داده‌اند سوپ مرغ علائم سرماخوردگی مانند درد، خستگی، احتقان و تب را تسکین می‌دهد.

آنچه نیاز دارید: سوپ، چای، آب سیب یا مایعات دیگری که فرزند شما دوست دارد.

▪ چگونه استفاده کنید: سوپ را گرم استفاده کنید نه داغ. اگر کودک شما دست‌کم ۶‌ماه دارد ممکن است از چای بابونه ولرم لذت ببرد.

احتیاط: چای‌های گیاهی دیگری هم وجود دارند که برای کودکان بی‌خطر هستند اما اگر خواستید چایی به جز بابونه به کودک‌تان بدهید بهتر است با پزشک مشورت کنید چون همه محصولات طبیعی ایمن نیستند.

کودکان زیر ۶ ماه همچنان باید شیر مادر یا شیر خشک مصرف کنند مگر آن‌که پزشک توصیه‌ای داشته باشد. آن‌ها نیازی به آب ندارند و اگر زیاد استفاده کنند ممکن است خطرناک باشد.

● سرش را بالا نگه دارید(۱۲ ماه به بالا)

▪ چگونه کمک می‌کند: می‌توانید درحالی‌که کودک خوابیده سر او را کمی بالاتر بگیرید تا راحت‌تر نفس بکشد.

آنچه نیاز دارید: حوله یا بالش برای بالا بردن سر تشک.

▪ چگونه آن را انجام دهید: اگر کودک شما در گهواره می‌خوابد ۲ عدد حوله یا یک بالش نازک زیر سر کودک قرار دهید اما سعی نکنید پاهای کودک را بالا بیاورید چون ممکن است احساس ناراحتی کند. اگر کودک در یک تخت بزرگ می‌خوابد می‌توانید درکل یک بالش دیگر زیر بالش اصلی‌اش قرار دهید. یک گزینه دیگر این است که اجازه دهید کودک شما در صندلی ماشینش بخوابد چون در حالت نیمه نشسته احساس راحتی بیشتری می‌کند. درصورتی که کودک زیاد غلت نمی‌خورد، سرتختش را کمی بالاتر ببرید. این کار باعث تخلیه خلط از سینوزیت‌ها می‌شود. کافی است چند کتاب زیر پایه تخت کودک قرار دهید.

احتیاط : چه گهواره باشد، چه تخت سعی نکنید زیر سرش را زیادی بلند کنید. اگر کودک شما عادت دارد زیاد جابه‌جا شود، ممکن است پاهایش بالاتر از سرش قرار گیرد و کل زحمت‌های شما بی‌نتیجه باشد.

● مصرف عسل موثر است (۱۲ماه به بالا)

▪ چگونه کمک می‌کند: عسل گلو را آرام کرده و می‌پوشاند و به التیام سرفه کمک می‌کند. در یک مطالعه انجام شده توسط کالج پزشکی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا والدین ۱۰۵ کودک بین ۱۸ ماه تا ۲سال اعلام کردند عسل مفید است و بهتر از شربت سرفه برای درمان سرفه‌های شبانه کودکان عمل می‌کند.

آنچه نیاز دارید: عسل در هر فروشگاه مواد‌غذایی در دسترس است. عسل معمولا در دمای اتاق سفت می‌شود؛ برای نرم کردن آن می‌توانید کمی از آن را در مایکروفر قرار داده یا کمی آب در یک ظرف بجوشانید و ظرف عسل را به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آن قرار دهید. کودک شما دست‌کم باید یک سال داشته باشد تا این دارو را امتحان کند.

▪ چگونه استفاده کنید؟ به کودک یک دوم تا یک قاشق چای‌خوری عسل بدهید. برخی افراد عسل را با آب گرم مخلوط می‌کنند و کمی لیمو در آن می‌چکانند که کمی ویتامین C دارد. از آنجا که عسل شیرین و چسبنده است مهم است که بعد از استفاده دهان کودک را بشویید.

احتیاط: قبل از یک سالگی به کودک عسل ندهید چون می‌تواند یک بیماری نادر و گاه کشنده به نام بوتولیسم اطفال را ایجاد کند.

● بینی‌اش را خالی کنید

▪ چگونه کمک می‌کند: چون کودک قادر نیست بینی خود را خالی کند لازم است تا زمانی که این کار را یاد بگیرد برای آن‌ها از مکش بینی استفاده کنید.

آنچه نیاز دارید: مکش بینی و آب مقطر همه آن چیزی است که نیاز دارید.

▪ چگونه آن را انجام دهید: پس از چکاندن چند قطره آب مقطر از مکش بینی استفاده کنید. تنها خلطی را که می‌توانید ببینید بیرون بیاورید و سعی نکنید دستگاه را به عمق بینی فرو ببرید.