سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

رژیم صهیونیستی در محاصره امواج بیداری اسلامی


رژیم صهیونیستی در محاصره امواج بیداری اسلامی

بدون شک متضرر اصلی جریان بیداری اسلامی را باید رژیم اشغالگر قدس به عنوان عامل اصلی غرب در منطقه بدانیم

بدون شک متضرر اصلی جریان بیداری اسلامی را باید رژیم اشغالگر قدس به عنوان عامل اصلی غرب در منطقه بدانیم. رخدادهایی که طی ماه اخیر در منطقه افتاده است یکی پس از دیگری درزهای استحکام رژیم صهیونیستی را می شکند و این رژیم را به لبه پرتگاه نزدیک می کند .اما در این میان تسخیر سفارت این رژیم در قاهره و تیرگی بیش از حد روابط میان تل آویو و مصر مهمترین مسئله پس از بیداری اسلامی است.

بدون شک در صورتی که رژیم صهیونیستی مصر را از دست بدهد امنیت آن به شدت به مخاطره می افتد. چرا که در صورت لغو قرار دادهای صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی یک قدرت جدید در منطقه علیه تل آویو پا به عرصه می گذارد که در نهایت با وجود نیروهای بلوک مقاومت مانند ایران و سوریه این رژیم به مخاطره می افتد. امروز اسرائیل در پی رخدادهای مصر، خونسردی خود را از دست داده است، زیرا معاهده صلح سال ۱۹۷۹ که مصر را به یک کشور بی طرف تبدیل کرده و از این طریق، در طول سه دهه گذشته، هیمنه نظامی اسرائیل بر منطقه را نهادینه کرده بود، در معرض خطر قرار دارد. با این معاهده، مصر به عنوان قویترین و پرجمعیت ترین کشور عربی از صفوف اعراب جدا شد و امکان تشکیل یک ائتلاف عربی که بتواند اسرائیل را کنترل کند و از آزادی اقدام این کشور بکاهد، از میان رفت. موشه دایان وزیر خارجه وقت اسرائیل معتقد بود که اگر یکی از چرخ های اتومبیل [ملت های عربی] بیرون آورده شود، دیگر قادر به حرکت نخواهد بود. تحلیلگران غربی این معاهده را «زیربنای ثبات منطقه»، «تکیه گاه دیپلماسی خاورمیانه» و «محور دیپلماسی آمریکا در جهان عرب و اسلام» نامیدند. بی تردید اسرائیلی ها و هم پیمانان آمریکایی آنها نیز همین دیدگاه را درباره معاهده مذکور داشتند اما این معاهده برای بیشتر اعراب، فاجعه آمیز بود و به جای برقراری ثبات، آنان را به زیر سلطه رژیم صهیونیستی برد. این معاهده به جای اینکه صلح را محقق کند، آن را از میان برد، چرا که اسرائیل دیگر سازش با سوری ها و فلسطینی ها را ضروری تلقّی نمی کرد. این معاهده در عوض راه را برای اسرائیل باز کرد تا در لبنان و سرزمین های فلسطینی مرتکب اشغالگری و قتل عام مردم شود، تاسیسات هسته ای عراق و سوریه را مورد حمله قرار دهد، آشکارا ایران را تهدید کند، ۴۴ سال کرانه باختری را در اشغال خود نگاه دارد و نوار غزّه را به محاصره وحشیانه خود درآورد. از سوی دیگر شهرک نشینان متعصب یهود و ملی گرایان مذهبی نیز با استفاده از همین معاهده، در مسیر اجرای رویای اسرائیل بزرگ گام برداشتند. اما بدون شک خروج مصر از معاهده صلح با رژیم صهیونیستی عواقب بسیار وخیمی دارد که یکی از آنها بازگشت اعراب به صف اول مقابله با تل آویو است . به عبارت بهتر در صورت لغو قرار داد کمپ دیوید روابط میان تل آویو و قاهره به پیش از عقد این قرار داد باز می گردد که به معنای تخاصم است . از سوی دیگر خروج قاهره از ردیف همپیمانان رژیم صهیونیستی راه افزایش قدرت گروه های مقاومت اسلامی در فلسطین را هموار می سازد و همین موضوعات باعث می شود که به این نتیجه برسیم که قطع رابطه مصر و تل آویو در حقیقت قطع یکی از شریان های اصلی حیات اسرائیل است که این رژیم را به حالت احتضار خواهد برد .

در واقع آنچه که امروز در خاورمیانه رخ می دهد نمودی از تحلیل های مقام معظم رهبری است که در ابتدای رخدادهای منطقه بیان شد. ایشان در ابتدا در تبیین ریشه های این قیام های منطقه تحقیر شدن ملت های مسلمان در برابر رژیم صهیونیستی را یکی از عوامل اصلی بر شمردند و هم اکنون نیز مشخص شده است که در این قیام ها نوک پیکان علیه اقدامات رژیم صهیونیستی است . رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام درروز میلاد پیامبر(ص) در اسفندماه سال گذشته در تحلیل وقایع خاورمیانه فرمودند :امروز به برکت اسلام ملتها بیدار شده اند؛ این بیداری را در سطح دنیای اسلام انسان می تواند مشاهده کند. اولین اثر این بیداری، ابراز بیزاری از حضور مستکبرین در این منطقه است. آمریکایی ها، سیاستهای آمریکایی، با تبلیغات فراوان تلاش می کنند که خود را از تیررس حرکت عظیم مردم که امروز در بعضی از کشورهای اسلامی مشاهده می شود، دور نگه دارند؛ لیکن این ممکن نیست. این حرکتها در درجه اول، علیه سلطه استکبار بر این منطقه است. آن چیزی که ملتها را تحقیر کرده است، سلطه استکبار است؛ آن چیزی که موجب شده است ملتهای مسلمان با یکدیگر دست برادری ندهند، یکدیگر را فهم نکنند، نیروهای خود را بر روی هم نگذارند و امت اسلامی به معنای واقعی شکل پیدا نکند، دسایس و دخالتهای استکبار در این منطقه است؛ این باید جمع شود. ملتها باید از دخالت و تسلط استکبار خلاص شوند و نجات پیدا کنند؛ این کلیدِ حل مشکلات این منطقه است. گرفتاری های مردم و ملتها، گرفتاری های دولتها - دولتهایی که با مردم خودشان، با ملتهای خودشان فاصله پیدا کردند - به خاطر حضور قدرتهای مستکبر و در راس آنها آمریکاست. علاج مشکلات این منطقه به این است که ملتها به خود بیایند، دولتها به خود بیایند؛ شیطان بزرگ را از دخالت و تصرف در سرنوشت ملتهای خودشان کنار بگذارند و دور کنند.امروز دولت جعلی صهیونیستی در این منطقه مثل یک غده سرطانی است که منطقه را دچار بیماری و آفت کرده است. همه سعی استکبار این است که این غده سرطانی را در منطقه حفظ کند. وجود این غده سرطانی در این منطقه، مایه جنگ و اختلاف و دودستگی و سیاستهای غلط در این منطقه شده است. برای اینکه این را نگه دارند و پایگاه خودشان را در منطقه حفظ کنند، همه توان خودشان را به کار می برند.

این همان چیزی است که امروز آثار و نتایج آن را مشاهده می کنیم و آن، عکس العمل ملتهاست. ملتها وقتی بیدار شدند، این وضعیت را تحمل نمی کنند.

ما معتقدیم حرکتهایی که امروز در بعضی از کشورهای اسلامی مشاهده می شود، عکس العمل و واکنش ملتهاست به تحقیر طولانی ای که قدرتهای استکباری نسبت به اینها روا داشته اند. امروز فرصتی پیدا کرده اند، آمده اند توی میدان.