جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

سوپ گل‌کلم


سوپ گل‌کلم

● مواد لازم برای ۶ تا۸ نفر:
گل‌کلم: یک کیلو، خرد شده
آب مرغ: یک و نیم لیتر
کره گیاهی: ۴۰ گرم
‌آرد: ۴۰ گرم
جوز هندی: یک قاشق چای‌خوری
زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
خامه: ۳۰۰ میلی‌لیتر
نان تست: …

مواد لازم برای ۶ تا۸ نفر:

گل‌کلم: یک کیلو، خرد شده

آب مرغ: یک و نیم لیتر

کره گیاهی: ۴۰ گرم

‌آرد: ۴۰ گرم

جوز هندی: یک قاشق چای‌خوری

زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد

خامه: ۳۰۰ میلی‌لیتر

نان تست: ۲ ورق

کره: ۱۰ گرم

تخم‌مرغ: یک عدد

جعفری: یک قاشق غذاخوری (ساطوری شده)

شیر: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

روش تهیه:

۱- گل‌کلم را داخل قابلمه با آب مرغ ریخته و ۲۰ دقیقه بپزید تا نرم شود. زمان پخت را هنگام به جوش آمدن آب مرغ محاسبه کنید.

۲- پس از این زمان آب مرغ و چند گل کوچک از گل‌کلم را کنار گذاشته و باقی را همراه زرده‌های تخم‌مرغ در غذاساز پوره کنید.

۳- ۴۰ گرم کره را در یک قابلمه کوچک آب کنید، آرد را اضافه کرده و پس از ۳۰ ثانیه هم زدن، نیم لیتر از آب مرغ را اضافه کنید. پس از اینکه سس به غلظت ماست شل رسید، آن را از روی شعله بردارید.

۴- سس را همراه جوزهندی و پوره گل‌کلم به قابلمه برگردانید. با آب مرغ باقیمانده آن را رقیق کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

۵- دور نان‌های تست را گرفته و آنها را در فر یا مایکروفر خشک کنید. نان‌ها را خرد کرده و با کره نرم شده، تخم‌مرغ، جعفری، شیر و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را به شکل کوفته قلقلی درآورده و در سوپ بیندازید و حداقل ۱۰ دقیقه آنها را بپزید.

۶- خامه را به سوپ اضافه کنید و قبل از جوش آمدن آن را با گل‌کلم باقیمانده و جوز هندی تزیین کرده و سرو کنید.

نکته:

۱- اضافه کردن یکی، دو هویج آبپز، رنگ سوپ را کمی نارنجی کرده و طعم آن را ملایم‌تر می‌‌کند.

۲- زرده تخم‌مرغ را قبل از اضافه کردن به پوره کلم، هم بزنید و هنگامی که گل‌کلم سرد شد، به آن اضافه کنید تا نبندد.

۳- برای عطر بهتر، می‌توانید کمی جعفری ساطوری به سوپ اضافه کنید.