یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

نوکیا و سیستم‌عامل دوست‌داشتنی!


نوکیا و سیستم‌عامل دوست‌داشتنی!

● طول، عرض و ضخامت ۹/۱۱۰، ۸/۵۹، ۵۵/۱۹ میلی‌متر
● وزن ۱۸۱ گرم
● حافظه داخلی رم ۲۵۶ مگابایت
● حافظه داخلی رام اولیه ۷۶۸ گیگابایت
● پردازشگر ۶۰۰ مگاهرتزی OMAP ۳۴۳۰
● صفحه نمایش لمسی۴۸۰ …

طول، عرض و ضخامت ۹/۱۱۰، ۸/۵۹، ۵۵/۱۹ میلی‌متر

وزن ۱۸۱ گرم

حافظه داخلی رم ۲۵۶ مگابایت

حافظه داخلی رام اولیه ۷۶۸ گیگابایت

پردازشگر ۶۰۰ مگاهرتزی OMAP ۳۴۳۰

صفحه نمایش لمسی۴۸۰ ×۸۰۰ پیکسل با رابط کاربری TFT

باتری Lithium-ion با ظرفیت ۱۳۲۰ میلی‌آمپر ساعت

از جدیدترین محصولاتی که کمپانی نام‌آشنای نوکیا آن را به بازار عرضه کرده گوشی تلفن همراه هوشمندی با عنوان "N۹۰۰" است که البته از آن با نام "Rover" -که در واقع عنوان پروژه ساخت این گوشی است- نیز یاد می‌شود. این گوشی برای اولین‌بار از سیستم‌عامل جدیدی بهره گرفته است که در ادامه به بررسی بیشتر مشخصات و توانایی‌های آن می‌‌پردازیم.

مشخصات ظاهری

N۹۰۰ دارای یک طراحی ظاهری شیک است؛ مشابه آنچه در مدل N۹۷ مشاهده می‌شود. این گوشی دارای ابعادی در حدود ۹/۱۱۰، ۸/۵۹، ۵۵/۱۹ میلی‌متر و وزن ۱۸۱ گرم است و یک صفحه کلید QWERTY شامل ۳۸ کلید به صورت کشویی از آن خارج می‌شود. این در حالی است که صفحه نمایش ۵/۳ اینچی این گوشی دارای قابلیت لمس نیز است و از مشخصات فنی آن می‌توان به مواردی مانند عمق رنگ ۱۶ بیت در هر پیکسل، رزولوشن ۸۰۰ × ۴۸۰ پیکسل (۳۸۴ هزار پیکسل)، فضای نمایش ۳ در ۸/۱ اینچ (۳۲/۷۶ × ۷۹/۴۵ میلی‌متر) و تعداد نقاط ۳/۲۶۶ پیکسل در هر اینچ نام برد. علاوه بر این صفحه نمایش مذکور از کنترل‌کننده گرافیکی PowerVR SGX۵۳۰ بهره گرفته است.

مشخصات فنی

همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، این گوشی برای اولین‌بار از سیستم‌عامل "Maemo ۵.۰" استفاده کرده است. این سیستم‌عامل که تاکنون در گوشی مشابه دیگری به کار نرفته در واقع سیستم‌عامل قدیمی و محبوب لینوکس است که با رنگ و لعاب بیشتر در قالب سیستم‌عامل اختصاصی نوکیا ظاهر شده است.

در کنار این سیستم‌عامل یک پردازشگر ۶۰۰ مگاهرتزی نیز قرار گرفته که از چیپ‌ست OMAP ۳۴۳۰ کمپانی Texas Instruments استفاده کرده است. همچنین این سیستم‌عامل با هسته "ARM Cortex-A۸" دارای ۳۲ کیلوبایت حافظه Cache سطح یک است.

این گوشی همراه هوشمند دارای ۲۵۶ حافظه DDR SDRAM و ۷۶۸ مگابایت حافظه از نوع Flash EEPROM است. این در حالی است که ۳۰ هزار و ۵۱۸ مگابایت حافظه رام ثانویه در این گوشی جای گرفته است و می‌توان به کمک کارت‌های حافظه microSD نیز تا ۱۶ مگابایت حافظه نیز به آن اضافه کرد.

قابلیت‌های انتقال داده

از قابلیت‌هایی که این گوشی برای دریافت و ارسال داده دارد می‌توان به لینک‌های ارتباطی مانند CSD، GPRS، EDGE، UMTS، HSDPA و HSUPA اشاره کرد. همچنین جدا از قابلیت‌هایی مانند امکان پشتیبانی از تکنولوژی بلوتوث و اینفرارد باید به تکنولوژی Wi-Fi موجود در آن این‌بار برای اتصال به اینترنت پرسرعت بی‌سیم اشاره کرد.

همچنین یک GPS داخلی در این گوشی وظیفه موقعیت‌یابی‌های جغرافیایی را بر عهده گرفته و این آنتن همچنین قادر است تا از سرویس Assisted GPS نیز پشتیبانی کند.

دوربین و قابلیت‌های دیگر

برای این گوشی یک دوربین "Carl Zeiss" ۰۱/۵ مگاپیکسلی (۲۵۸۴ × ۱۹۳۸ پیکسل) در نظر گرفته شده که دارای قابلیت‌هایی مانند فوکوس اتوماتیک، پشتیبانی از حالت Macro و یک فلاش LED دوگانه نیز است. این دوربین می‌تواند تصاویر ویدیویی را با رزولوشن ۸۴۸ × ۴۸۰ پیکسل و به صورت ۲۵ فریم در هر ثانیه ذخیره کند.

همچنین در این گوشی برای برقراری تماس‌های تصویری یک دوربین ثانویه ۳۱/۰ مگاپیکسلی (۶۴۰ × ۴۸۰ پیکسل) نیز قرار گرفته است.

از دیگر مشخصات و توانایی‌های این گوشی می‌توان به مواردی همچون قابلیت پشتیبانی از سرویس ۳G، خروجی TV (NTSC/PAL)، دریافت فرکانس‌های رادیو FM، ویرایشگر تصویر، نمایشگر فایل‌های PDF، پخش‌کننده فایل‌های موسیقی و ویدیویی با قابلیت پشتیبانی از فرمت‌های MP۳، WMA، WAV، eAAC+، WMV، RealVideo، MP۴، AVI، XviD و یک باتری با ظرفیت ۱۳۲۰ میلی‌آمپر ساعت اشاره کرد. در نهایت اینکه گوشی تلفن همراه هوشمند Nokia N۹۰۰ در زمان نگارش این متن و درست در اولین روزهای عرضه رسمی آن در بازار (اوایل ماه نوامبر سال جاری) دارای میانگین قیمتی در حدود ۵۰۰ یورو بود.