جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

باز هم آخر راه و قصه تلخ نرسیدن


باز هم آخر راه و قصه تلخ نرسیدن

نگاهی به مجموعه تلویزیونی «دل نوازان»

مجموعه های روتین مدتی است که طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. پخش مجموعه های روتین مزایای بسیاری دارد و مهم ترین مزیت آن برقراری ارتباط تنگاتنگ با مخاطبان تلویزیونی است. این روزها مجموعه پرمخاطب و جوان پسند «دل نوازان» نقل محافل شده و صحبت از بازیگران این مجموعه است، حتی عده ای هم قسمت های آتی و پایان مجموعه را پیش بینی می کنند و مجلات زرد نیز دست به کار شده اند تا به هر شکلی که شده است پایان «دل نوازان» را لو دهند.در این میان «حسین سهیلی زاده» کارگردان این مجموعه موفق که سال گذشته با ساخت «ترانه مادری» توانایی خود را به نمایش گذاشت و در جذب مخاطب نیز موفق بود هوشمندانه از نویسندگان مجموعه «علیرضا کاظمی پور» و «سعید جلالی» خواست تا ۳ پایان با سکانس های گمراه کننده بنویسند و حتی فیلم نامه کامل قسمت پایانی را نیز به بازیگران ندهند تا پایان مجموعه لو نرود و بازیگران این مجموعه هم ندانند که چه بر سر پایان قصه «بهزاد و یلدا»، «روشنک و رامین»، «دکتر مهتاب و فرهاد زند»، «رعنا و جهان»، «اتابک و ستایش» می آید.

نکته جالب این که تمامی بازیگران هم با بینندگان پایان قصه را می بینند. بازیگران جوان این ملودرام خانوادگی نمادی از جوانان امروزی هستند؛ بهزاد جوانی است که با یک عشق زودگذر و بدون پرس و جو عاشقی دلباخته می شود و جلوی خانواده اش می ایستد حتی به خاطر این عشق زودگذر که تبدیل به شکست و نفرت و انتقام می شود تن به مهریه سنگین هم می دهد اما دیری نمی پاید خانه ای که روی آب ساخته بود ویران می شود و مسئله کلاهبرداری مهریه یلدا و دست به یکی شدن او با عمویش (محمد حاتمی) او را در چاه بزرگی می اندازد و به همین دلیل بهزاد تصمیم به انتقام می گیرد. این ملودرام تاکنون توانسته مخاطبان بسیاری را پای گیرنده های تلویزیون حفظ کند و دلیل اصلی آن هم فیلم نامه خوب و قوی کاظمی پور و جلالی است که اگر فیلم نامه ضعیف بود به طور حتم قدرترین بازیگران و کارگردان ها هم نمی توانستند مجموعه را نجات دهند. کاظمی پور یکی از نویسندگان این مجموعه نگارش آثار مطرحی هم چون «مسافری از هند»، «میوه ممنوعه»، «اشک ها و لبخندها»، و «آخرین دعوت» را در کارنامه خود دارد.

او به همراه جلالی قصه ها و داستانک های فرعی مجموعه را به خوبی پرورانده اند، ولی نویسندگان شخصیت مهتاب قصه را بسیار مثبت و آرمانی نشان داده اند و اگرچه همانند مهتاب، دخترهای عقلانی، مودب و فهیمی در جامعه امروزه وجود دارند که با چنین شرایطی کنار می آیند و خود را هم کنار می کشند اما این شخصیت بسیار مثبت و منطقی است. در خصوص شغل مهتاب یا جهان هم معرفی ضعیفی شده و در کل مجموعه یک یا دو مورد به شغل آن ها اشاره شده است. موضوع مجموعه برای مخاطب ملموس، باورپذیر و به روز بوده و اتفاقات متفاوت و پیچیده در جذب مخاطب خود موفق بوده است.این مجموعه به گونه ای است اگر مخاطب یک قسمت را نبیند اتفاقات مهمی را از دست می دهد. دل نوازان بیننده را به تفکر و کند و کاو وا می دارد و هر قسمت پای تلویزیون میخکوب می کند.

● سهیلی زاده و جوانان

«حسین سهیلی زاده» در انتخاب بازیگران جوان برای معرفی چهره های جدید به سینما و تلویزیون ریسک می کند؛ هم چنان که سال گذشته با معرفی دو چهره جدید در «ترانه مادری» -محسن افشانی و سیاوش خیرابی- این ریسک را کرد در دل نوازان نیز چندین چهره جدید را به جامعه بازیگران معرفی می کند. البته برای انتخاب این بازیگران ماه ها از بازیگران متعدد آموزشگاه های آزاد بازیگری، دانشگاه ها و حتی افرادی که ادعای بازیگری داشتند تست گرفتند تا به این انتخاب بازیگران رسیدند.«سهیلی زاده» مجموعه هایی هم چون «رستوران خانوادگی»، «عشق گمشده»، «ترانه مادری»، «گیلعاد» و «آخرین دعوت» را در کارنامه هنری خود دارد. او فرصت استفاده از چهره های جوان و جذاب را در کنار بازیگران شناخته شده فراهم کرد تا علاوه بر معرفی این چهره ها روز به روز بر میزان مخاطبان تلویزیونی «دلنوازان» بیفزاید.

● بازیگران جوان

شاهرخ استخری با بازی در نقش محوری بهزاد دل نوازان فرصت خوبی برای خودنمایی به دست آورد. او بازی متفاوتی برای تثبیت جایگاه خود ارائه می دهد و از بازی های کلیشه ای فاصله می گیرد. او که نمادی از جوانان امروزی است با یک تصمیم گیری اشتباه در ازدواجش دچار بحران هایی می شود. استخری در ارائه این نقش موفق بوده و این فرصت طلایی را از دست نداده است. البته این فرصت برای سیاوش خیرابی، نیز به وجود آمده است. او با استخری در فیلم «تلخون» هم بازی بود و در مجموعه «ترانه مادری» حسین سهیلی زاده نیز بازی کرد، هم اکنون نیز با بازی در نقش رامین میهمان قاب شیشه ای است. رامین نماد یک جوان راحت طلب است که برای حفظ منافع خود دست به هر کاری می زند تا به جایگاهی برسد. اگرچه او نقش بهرام «ترانه مادری» اش را تکرار کرده اما بازی خوبی ارائه نداده است.«سحر قریشی» در نقش «یلدا»، «سمانه پاکدل» در نقش «مهتاب»، «حدیث میرامینی» در نقش «روشنک» و «مهدی ماهانی» در نقش «دکتر فرهاد زند» چهره های جوان این مجموعه هستند که هر کدام نمادی از جوانان امروزی هستند و بازی های خوب و بدون انحرافی را ارائه داده اند و در ارائه نقش های خود موفق بودند.

● بازیگران پیشکسوت

سایر بازیگران مجموعه که همگی بازیگران مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون هستند، انتخاب های درستی برای نقش هایشان هستند. «محمد حاتمی» که انتخاب بازیگران مجموعه نیز بر عهده او بود در نقش عموی یلدا «منصور خرسند»، ماهرانه و به زیبایی هنرنمایی می کند.فریبا کوثری بازیگر مجموعه های «معصومیت از دست رفته» و «بی گناهان» نقش رعنا مادر بهزاد را بازی می کند. اگرچه او در ارائه نقش مادر کلیشه شده است اما توانسته، در ارائه ارتباط خود با بهزاد و اطرافیان موفق باشد. «پرویز فلاحی پور» به شخصیت جهان ملک پور این مجموعه جان بخشیده است. مخاطبان پیش از این اغلب فلاحی پور را در نقش های منفی هم چون مجموعه های «گل های گرمسیری» و «آخرین دعوت» دیده بودند. او در دل نوازان نقش متفاوت، چند وجهی و پیچیده ای را ارائه می دهد. چهره و فیزیک صورت او فرصتی برای طرح داستان و ارائه این نقش بود تا با بهره مندی از چهره خود طی داستان تغییر کند و تاکنون توانسته با زیرکی شخصیت خود را حفظ کند تا لو نرود. «عبدالرضا اکبری» برای ایفای نقش اتابک انتخاب به جایی است. او هم مانند فلاحی پور در ایجاد تعلیق موفق است.

● درباره مجموعه

«دل نوازان» از نورپردازی و کلوزآپ های حرفه ای، شخصیت پردازی های درست، انتخاب بازیگران به جا و قصه متفاوت و پر کششی برخوردار است و تا این جای کار بیشتر بینندگان تلویزیون در مورد این مجموعه نظر مساعد دارند.بینندگان باید منتظر بمانند تا ببینند آیا «دلنوازان» پایان متفاوتی خواهد داشت یا مانند سایر مجموعه ها با پایانی کلیشه ای روبه رو می شوند!

ضیغمی