چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۹ نكته مهم برای خلاص شدن از شر فشارهای روحی


روزانه چقدر استرس را تجربه می‌كنید؟ آیا می‌دانید چگونه با استرس‌های ناخواسته كنار بیایید؟ آیا راه‌های گوناگون رفع استرس را آزمایش كرده‌اید؟ اگر این كار را كرده‌اید و موفق …

روزانه چقدر استرس را تجربه می‌كنید؟ آیا می‌دانید چگونه با استرس‌های ناخواسته كنار بیایید؟ آیا راه‌های گوناگون رفع استرس را آزمایش كرده‌اید؟ اگر این كار را كرده‌اید و موفق نبوده‌اید، این توصیه‌ها را هم امتحان كنید:

۱)در هر زمان یك كار انجام بدهید

یك كار را با دقت انجام دهید. سعی كنید این كار خوب انجام شود. از احساس رضایت حاصل از این كار لذت ببرید. سپس به سراغ كار بعدی بروید. انجام هم‌زمان چند كار ممكن است برای كامپیوتر مناسب باشد اما انسان‌ها نباید به انجام آن تن بدهند. انجام دادن چند كار به طور هم زمان باعث می‌شود شما به دلیل كم توجهی اشتباه كنید یا اجرایی ناموفق داشته باشید یا كار دچار نقصی را انجام دهید. بدترین حالت این است كه مجبور به انجام این كار باشید. این روش، روش مناسبی برای زندگی كردن نیست. تمام توجه خود را بر یك كار متمركز كنید و از تجربه آن لذت ببرید.

۲) فشار روحی ناشی از رقابت را حذف كنید

این روزها ما همیشه در حال رقابت كردن با آنچه در اطرافمان هست؛ هستیم، برای اینكه اولین كسی باشیم كه محصول جدیدی را می‌خرد، برای اینكه كودكانمان را در برنامه‌ای ثبت نام كنیم (بگذریم از این كه كودكانمان راضی هستند یا خیر)، برای اینكه ابراز عقیده كنیم، سریع‌ترین باشیم،‌ باهوش‌ترین باشیم، ثروتمندترین باشیم و...

روزهای ما از فشارهای روانی حاصل از رقابت پر‌‌شده است كه بسیاری از آنها قطعا اصلا ضروری نیستند. چون تمام این كارها، راندن در جاده ناامنی است. ترس از كنار گذاشته شدن ما را مجبور می‌كند كه به طور مرتب خود را تحت فشار بگذاریم تا از دیگری بهتر باشیم. سعی كنید تمام رقابت‌ها را كنار بگذارید. اگر می‌خواهید رقابت كنید، شرایط روحی خود را در كنترل داشته باشید و خونسردی خود را حفظ كنید.

كسی باشید كه به سادگی به وسیله شرایط درهم كوبیده نشود. از قربانی بودن در برابر شرایطی كه سلامت جسم و جان شما را به خطر می‌اندازد، خودداری كنید.

درباره چیزی دست به رقابت بزنید كه ارزش انسانی داشته باشد. اطراف‌تان را به دقت نگاه كنید. سرنوشت رقابت‌های ناسالم را ببینید و سعی كنید آنها را كنار بگذارید.

۳) هر روز چیزی را دور بیندازید

شما وسایل زیادی را دور‌و‌بر خودتان جمع كرده‌اید. دفتر كار، گاراژ و انباری شما پر از وسایلی است كه زیادی‌اند. چیزهای زیادی را دور بیندازید. وسایلی را نگهداری كنید كه واقعا به آنها احتیاج دارید. واقع‌بین باشید. اگر قصد استفاده از وسیله‌ای را ندارید،‌ چرا از آن نگهداری كنید. برای انجام این كار و برای جلوگیری از اتلاف وقت زیاد این كار را به طور روزانه انجام دهید. با حذف این وسایل اضافی خواهید دید كه چقدر باز شدن فضای خانه و محل زندگی به آرامش شما كمك می‌كند.

۴) از تعیین مهلت‌های غیرضروری در زندگی‌تان خودداری كنید

تعیین محدوده زمانی برای انجام تمام كارهایی كه قرار است انجام بدهیم،‌ فشار روحی زیادی به ما وارد می‌كند. چه لزومی دارد برای انجام هر كار جزیی و بی‌اهمیتی در زندگی مهلت معین كنیم. خیلی از كارها را می‌شود سر فرصت انجام داد. به دور از عجله، به خصوص اگر این كار جزیی از برنامه روزانه ما باشد. به جای این كارها سعی كنید هدف مشخصی كه در زندگی شما اهمیت بیشتری دارد، انتخاب كنید و اگر قصد تعیین مهلت برای انجام كار دارید، آن را به انجام این كار اختصاص دهید. انرژی و نیروی خود را برای كارهایی حفظ كنید كه واقعا نیاز به تمام شدن در مدت زمانی خاص دارند.

۵) زمان‌های بیشتری به خود اختصاص دهید

آیا زندگی شما آن قدر پر مشغله است كه به خیلی از كارها نمی‌رسید؟ بدون شك كه شما هم با من هم عقیده هستید كه اشتغال زیاد نباید لحظه‌های شادی و تمدد اعصاب ما را هم به خودش اختصاص بدهد. دوباره برنامه هفتگی خود را مرور كنید. كدام كارها را می‌شود از این برنامه حذف كرد یا به تعویق انداخت و به جای آن به یك مسافرت رفت یا گردشی كوتاه در پارك نزدیك خانه كرد؟

۶) وقت خود را در كنار افراد مثبت بگذرانید

استفاده از فرصت‌هایی كه دارید و لذت بردن از آنها استرس شما را تا حد زیادی كم می‌كند. افرادی كه از مصاحبت آنها لذت می‌برید، برای گذراندن وقت خود انتخاب كنید. شما هیچ اجباری به تحمل كسانی كه چیزی به زندگی‌تان اضافه نمی‌كنند، ندارید. حداقل زمان‌های مختص به شادی را در كنار آنها خراب نكنید.

۷) یاد بگیرید كه چه شرایطی را می‌توانید تغییر بدهید و كدام شرایط را باید بپذیرید

گاهی ما‌ قدرت تغییر شرایطی را كه به ما فشار روحی وارد می‌كند، داریم. بسیار خوب، دست به كار شوید و شرایط را به صورتی كه مطابق میل شماست تغییر دهید. توان ما در بعضی از شرایط برای ایجاد تغییرات كافی نیست. فشار آوردن به خود و فكر خود را درگیر چنین موقعیت‌هایی كردن فقط وضعیت را غیرقابل تحمل‌تر می‌كند. در چنین شرایطی، سعی كنید وضعیت موجود را بپذیرید. زمان خیلی از مشكلات را حل می‌كند. ممكن است فردا شما این توانایی را به دست آورده باشید.

۸) خوب و به اندازه مناسب بخورید

احساس گرسنگی یكی از عواملی است كه به فشار روحی ما اضافه می‌كند. بعضی از موادغذایی باعث كم شدن استرس و ایجاد آرامش در شما می‌شوند. در عوض مصرف بعضی از موادغذایی به استرس شما اضافه خواهد كرد. بنابراین مراقب خوراكتان باشید.

۹) خوب بخوابید

خواب عمیق و كافی، به خصوص خواب خوب شبانه به ترمیم انرژی از دست رفته شما كمك می‌كند. ساعات خواب خود را به فعالیت‌های دیگر اختصاص ندهید. سعی كنید از فرصت‌های به دست آمده برای آرامش بخشیدن به ذهن و جانتان حداكثر استفاده را بكنید.

عراضیه كیانی