جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
ترسیم نقشه موفقیت
![ترسیم نقشه موفقیت](/web/imgs/16/151/7fdug1.jpeg)
حتما شنیدهاید که میگویند یک تصویر میتواند به اندازه هزاران کلمه، حرف برای گفتن داشته باشد. خودتان هم حتما بارها شاهد بودهاید که چگونه پیش از آنکه خبری منتشر شود، عکسها فرسنگها فاصله را پیمودهاند و به مقصد رسیدهاند...
وقتی تصاویر این همه میتوانند مهم و موثر واقع شوند، آیا میتوان از آنها برای بهتر شدن زندگی هم بهره گرفت؟ جواب مثبت و ثابت شده است! تصویر زندگی شما چیست؟
تصویر زندگی، برنامه زمانبندی شده است که میتواند ارزش فراوانی داشته باشد و هرکدام از ما باید آن را برای خودمان رسم کنیم. برنامه زمانبندی شده (تایملاین) و برنامه زندگی (لایفلاین) پلههایی هستند برای اینکه دید گستردهتری نسبت به زندگی پیدا کنید و از دریچه امروز، فردا را ببینید و به جای اینکه از افق دید خودتان به روبرو نگاه کنید، بر شانههای بلندی بنشینید و از بالاتر نگاهی به روبرو بیندازید و نقاط مثبت و منفی زندگیتان را پیدا کنید؛ بالابلندیها و پستیها را بشناسید و راهتان را کمی تغییر دهید یا حتی همین راهی که آمدهاید، ادامه دهید.
علاوه بر اینها، ترسیم این تصویرها (برنامه زمانی و برنامه زندگی) میتواند وسیلهای باشد برای تمرکز و بهبود روش تفکر زیرا مغز ما انسانها بهطور طبیعی توانایی تغییر و بهبود خودش را دارد و میتواند تغییرات مثبت در خود ایجاد کند. اما برای استفاده از این ابزار باید بدانید چگونه به آن دست یابید و چگونه از آن استفاده کنید.
● خودتان برنامهریزی کنید
هر فردی باید یک برنامه زمانی مخصوص خود داشته باشد که شامل مجموعهای از اتفاقهای زندگیاش چه مثبت و چه منفی- پیشرفتها و موفقیتها و پسرفتها و شکستها از بدو تولد تا لحظهای که در آن قرار گرفته، شود.
● فایدهاش چیست؟
پیاده کردن آنچه در طول عمرتان بر شما گذشته روی برگه کاغذ، فرصتی برای یافتن اطلاعات حیاتی درباره خودتان است اطلاعاتی که تا به حال به آنها آگاه نبودهاید اما چگونه میتوان این کار را دقیقتر انجام داد؟ این نکتهها به شما کمک میکند:
- کارهای مختلفی که شروع کردهاید و آنها را ادامه ندادهاید، با عنوان مدت زمان پیگیری حتما در این نقشه بیاورید.
- دلایل شکست، موفقیت، توقف و ادامه دادن هرکدام از فعالیتهایتان را عنوان کنید. مثلا اگر در رابطهای شکست خوردهاید، دلیلش را بنویسید، اگر موفق به دریافت رتبهای شدهاید، دلیلش را بنویسید، اگر موقعیت مالیای را از دست داده یا به دست آوردهاید، دلیل آن را ذکر کنید.
- کلیدهای موفقیت، موقعیتهای مهم، درسها و تجربهها و افراد موثر در هر دوره از زندگیتان را مشخص کنید. مثلا در سال ۱۳۷۸ آشنایی با استاد ادبیات، معرفی برای گرفتن موقعیت شغلی و...
- نقاط منفی را مشخص کنید و بنویسید چه کاری باعث جلوگیری از ایجاد آنها یا تغییر سمت و سویشان میشد.
- احساس هدفمندی را با مشخص کردن قلهها و پلههای بعدی در زندگیتان، تقویت کنید. مثلا بنویسید در سال ۱۳۹۴ از نظر تحصیلی پیشرفت خواهید داشت، اتومبیلتان را عوض میکنیدو...
- رابطه بین اتفاقهای گذشته و حال را پیدا کنید. مثلا سال ۱۳۷۸ با فردی آشنا و الان در کنار او زندگی میکنید. این مورد هم شامل مثبتها و هم منفیها میشود.
- تجربههایی که به کارتان آمدهاند، مشخص کنید. مثلا گذراندن دوره فتوشاپ که باعث شد کاری در زمینهای بهتر پیدا کنید.
- مشخص کنید مسوولیتپذیری و بیتوجهی باعث چه پیشامدهایی در زندگیتان شدهاند.
این روش نهتنها برای زندگی شخصی بلکه در زندگی خانوادگی، کار گروهی با دوستان و پروژههای مهم نیز بسیار موثر و راهبردی است. مهم نیست که این برنامه زمانی به شما بگوید چقدر عقب رفتهاید. مهم این است که دریابید نقطه ضعف و قوتتان چیست و چرا در این مکان قرار گرفتهاید. برنامه زمانی میتواند نقاطضعف را آشکار و شما را برای کار کردن روی آنها آماده کند.
● کارکردن دوباره روی داستان زندگی چگونه است؟
این خط داستان زندگی شما را نشان میدهد. کی و کجا و در چه شرایطی به دنیا آمدهاید و بزرگ شدهاید و از چه مسیرهایی گذشتهاید. با چه کسانی برخورد کردهاید. چه کسی هستید؟ چه اعتقادهایی دارید؟ چه برخوردی با دیگران داشتهاید؟ چه کسانی و چیزهایی را به دست آوردهاید یا از دست دادهاید؟
... و مهم این است که بدانید این داستان الزاما نباید به شما بگوید موفق و خوب بودهاید بلکه فقط باید آینهای باشد تا خودتان را ببینید. شاید همانطور که آینه نشان میدهد، نیاز دارید دست و صورتی بشویید، مویی صاف و جایی را پاک کنید و...
داستان شما اهمیت زیادی دارد زیرا حس مسوولیت شما را به ارزشمندی خودتان نشان میدهد؛ حسی که نسبت به خودتان دارید، باور شما در مورد خودتان است و برای ادامه راه بسیار اهمیت دارد.
زندگی فقط حال نیست و ما خواسته و ناخواسته در ۳ زمان زندگی میکنیم؛ گذشته، حال و آینده و نباید هیچکدام را از یاد ببریم. اگر میخواهیم موفق باشیم، باید چالههایی که در گذشته داخلشان افتادیم، قلهها و آدمهای مثبت زندگیمان را بشناسیم و حرکت کنیم.
از آدمهایی که شما را میشناسند، بخواهید نکتههای مثبت و منفی شما را بگویند و دلیل بیاورند. دیگران را هم در داستان زندگیتان دخیل کنید تا خودتان را از نگاه آنها هم بهتر بشناسید. شاید بهتر یا بدتر از آن چیزی هستید که فکر میکنید و باید راهحل پیدا کنید.
● آمادهاید؟ شروع کنید!
مواد لازم برای ترسیم نقشه موفقیت عبارتند از:
- یک قلم و یک دفتر با اندازه معمولی.
- حدود ۱۵ تا ۳۰ ثانیه به زندگیتان فکر و بعد خطی ترسیم کنید؛ از سال تولد شروع کنید به واقعه نگاری.
- اتفاقهای مثبت را سبز، منفیها را قرمز و اتفاقهای بیتاثیر را با رنگ نارنجی مشخص کنید یا با علامت + یا یا ضربدر مشخصشان کنید.
- در کنار هر سال، مهمترین وقایع و اسامی کلیدی را بنویسید.
- کوه بکشید. به شکل نگاه کنید و مانند شکل با وصل کردن نقاط + که بالاتر هستند و منفیها که پایینترند، ریتم زندگیتان را پیدا کنید.
- حالا این خط را در آینده ادامه دهید؛ در ۲ سال آینده کجایید؟ چه میکنید و...
- میتوانید این نقشه را جایی نصب کنید یا در محل کارتان نگه دارید و هر روز به این خط گذشته و آینده اضافه کنید. زندگیتان را تحلیل کنید و از دیگران هم برای این تحلیل کمک بخواهید، خودتان را بشناسید. مسیر زندگیتان را بشناسید و حرکت کنید.
منبع: Businessknowledgesource.com
ترجمه: بهروز میرزایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست